مهشید سلیمانی روز دوشنبه به مناسبت "روز ملی فرزندخواندگی" در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد کودک فرزندخوانده ۲ نفر شیرخوار و چهار کودک پسر بالای ۹ سال هستند که به خانوادههای دارای صلاحیت واگذار شده است.
به گفته وی، هماکنون ۳۵۰ خانواده در استان متقاضی فرزندخواندگی هستند و در سامانه فرزندخواندگی ثبتنام کردهاند، که از این تعداد ۱۵۰خانواده شرایط نگهداری از کودکان هستند.
سلیمانی با اشاره به اینکه بیشتر خانوادهها متقاضی فرزند شیرخوارند، افزود: هماکنون ۳۰ کودک در مراکز نگهداری کودکان بیسرپرست استان حضور دارند که تعداد کودکان شیرخوار در این مراکز کم است.
۲ کودک معلول در مراکز استان نگهداری میشوند
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کم بودن استقبال خانوادهها برای پذیرش کودکان معلول، افزود: هماکنون ۲ کودک دارای معلولیت در این مراکز حضور دارند.
وی افزود: از پارسال ۱۵ کودک از مراکز بهزیستی استان به متقاضیان فرزندخواندگی واگذار شده است که سه مورد از این کودکان دارای معلولیت خفیف تا متوسط و یا دارای بیماری بودند که از این تعداد یک مورد کودک کمبینا و ۲ مورد کودک دارای پیگیری درمان به خانوادهها برای فرزندخواندگی تعلق گرفته است.
سلیمانی افزود: برای تعلق کودکان معلول به خانواهها محدودیتی وجود ندارد و داشتن شرایط عمومی و تمکن مالی خانواده، سلامت جسم و روان خانواده الزامی است و محدودیت سنی برای پذیرش کودکان معلول وجود ندارد.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: برای خانوادههای متقاضی فرزند معلول مشاورههای حقوقی و مشاورههای خانوادگی، پیگیریهای مددکاری و بازدید و نظارتهای لازم برای آگاهسازی خانوادهها انجام میشود.
شرایط سنی خانوادهها برای پذیرش کودکان بیسرپرست
به گفته وی، خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی باید پس از مراجعه به اداره بهزیستی و ثبتنام در سامانه اقدام کنند، تا پس از بررسی شرایط لازم توسط کمیته تخصصی، واگذاری فرزند انجام شود.
وی افزود: براساس قانون کودکان شیرخوار تا ۲ سال به متقاضیان ۳۰ تا ۳۴ ساله، کودکان سه تا پنج سال به متقاضیان ۳۵ تا ۳۹ ساله، کودکان ۶ تا هشت سال به متقاضیان ۴۰ تا ۴۴ سال ، کودکان ۹ تا ۱۱ سال نیز به متقاضیان ۴۵ تا ۴۹ سال و کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال نیز به افراد متقاضی ۵۰ سال به بالا داده میشوند.
به گفته وی، هماکنون سه مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در استان فعال است که از این تعداد یک مرکز شیرخوارگاه دولتی، یک مرکز دخترانه در شهرکرد و یک مرکز پسرانه درفارسان فعال است و هماکنون ۳۰ بچه بیسرپرست و بدسرپرست در این مراکز نگهداری میشود.
وی به حمایت بهزیستی استان از خانوادههای نیازمند دارای فرزند ۲ قلو و سه قلو اشاره کرد و گفت: هم اکنون کمک هزینه معیشت به ۸۶ خانواده دارای فرزند سه قلو و بالاتر و همچنین ۸۰۵ خانواده دارای فرزند ۲ قلو پرداخت میشود.
به گزارش ایرنا، هماکنون بیش از ۵۲ هزار خانواده با جمعیتی بیش از ۱۰۶ هزار نفر زیرپوشش خدمات این نهاد قرار دارند.
نظر شما