لیلا پارسا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع کودکان مورد ارزیابی قرار گرفته حدود ۴۰۰ کودک مشکوک به عیوب انکساری و تنبلی چشم تشخیص داده شد که به اپتومتریست (بینایی سنج) معرفی و تعدادی از این کودکان عینک دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه این طرح همه ساله انجام میشود، بیان کرد: تا پایان سال باید ۱۷ هزار کودک بین سه تا ۶ سال مورد سنجش بینایی قرار گیرند که در صورت نیاز به عینک، بهزیستی تا پنج میلیون و ۵۰۰ هزار ریال هزینه را پرداخت میکند و در صورت نیاز به درمان تخصصی چشم پزشکی از جمله انجام عمل های جراحی چشم نیز با ارئه فاکتور بخشی از هزینه ها پرداخت می شود.
کارشناس پیشگیری از معلولیتهای بهزیستی بروجرد اضافه کرد: حتی در صورت سالم تشخیص دادن بینایی کودک، تا سن ۶ سالگی باید هر سال کودک مورد سنجش بینایی قرار گیرد تا در صورت ضعیف شدن عضله چشم یا ابتلا به سایر عیوب انکساری چشم با توجه به تشخیص اپتومتریست درمان مناسب برای کودک تجویز شود.
پارسا یادآور شد: برای سهولت در دسترسی مردم به پایگاه های سنجش بینایی همه ۱۶ مرکز مثبت زندگی زیر نظر بهزیستی در سطح شهر نسبت به اجرای این طرح همکاری می کنند علاوه بر این برخی مهدهای کودک، مراکز درمانی سطح شهر و در روستاها نیز خانه های بهداشت در اجرای طرح سنجش بینایی همکاری دارند.
وی با اشاره به اجرای این طرح در روستاها گفت: کارشناسان مرتبط با بینایی سنجی در طول سال چندین مرحله در زمان های مختلف به روستاها مراجعه می کنند به طوری که معمولا روستاها از نظر پوشش اجرای طرح از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند.
کارشناس پیشگیری از معلولیتهای بهزیستی بروجرد یادآور شد: بهترین زمان تشخیص تنبلی چشم سنین بین سه تا ۶ سال است و هر کودکی که در سنین سه، چهار، پنج و ۶ سال قرار دارد حتما باید مورد تست بینایی سنجی قرار گیرد تا مشکلات احتمالی چشمی در او تشخیص داده شود تا زمان طلایی درمان را از دست ندهد.
وی افزود: چنانچه تنبلی چشم در این زمان مورد درمان قرار نگیرد به مرور زمان منجر به بروز مشکلاتی در بینایی کودک می شود، و می تواند منجر به کم بینایی و در صورت پیشرفت منجر به نابینایی در کودک شود.
یکی از حوزه های فعالیت بهزیستی واحد پیشگیری است که در این قسمت برنامه ها و اقداماتی در راستای پیشگیری از معلولیت ها و ناتوانی ها صورت می گیرد.
نظر شما