چرایی انتخاب ۱۵ مهر برای آغاز «طوفان الاقصی» به روایت مسعود اسداللهی

تهران- ایرنا- کارشناس و تحلیل گر ارشد غرب آسیا یکی از دلایل مهم زمان انتخاب عملیات طوفان الاقصی توسط گروه مقاومت را در ۱۵ مهرماه مصاف با سالروز جنگ ۱۹۷۳ عنوان کرد و گفت: عملیات طوفان الاقصی را باید به حق نقطه عطفی دانست که یک جهش بزرگ در مبارزات ضد اسرائیلی ایجاد کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مسعود اسداللهی روز دوشنبه در نشست تخصصی «طوفان الاقصی و آینده منطقه» که به همت بسیج سازمان صداوسیما برگزار شد، گفت: گروه‌های مقاومت خط قرمزی به نام مسجدالاقصی دارند یعنی اگر این مسجد به خطر افتاد گروه‌های مقاومت راهبرد آفندی در پیش می‌گیرند.

این کارشناس و تحلیل‌گر ارشد غرب آسیا ادامه داد: مقاومت فلسطین در این مدت به همه اهدافی که در این عملیات برای خود ترسیم کرده بود رسید. آنها یک آفند و یک پدافند را طراحی کرده بودند و موفق شدند وارد سرزمین‌های ۱۹۴۸ بشوند، ۲۲ شهرک صهیونیست‌نشین را تصرف و افراد مختلفی را اسیر کنند که همه در جنگ هم اسیر نشده‌ بلکه برخی نظامیانی هستند که در خانه‌هایشان اسیر شده‌اند.

کارشناس و تحلیلگر مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای که به بررسی ابعاد عملیات افتخارآمیز طوفان الاقصی پرداخته است، گفت: ترمیم‌ناپذیری شکست در عملیات طوفان الاقصی برای صهیونیست‌ها به ماهیت این رژیم بر می‌گردد. معروف است که می‌گویند همه دولت‌ها ارتش دارند اما اسرائیل ارتشی است که دولت دارد.

اسداللهی در ادامه گفت: راهبرد رژیم صهیونیستی تخریب کامل مسجدالاقصی و دولت خالص یهودی بود که با این اتفاق تصور نمی‌کردند حماس عملیات کند.

وی گفت: این شکست ترمیم‌ناپذیر است به‌دلیل اینکه این زلزله و معجزه بزرگ است و یک جهش، شاهکار و مقاومت بی‌سابقه اتفاق افتاده و ملت فلسطین از حالت تدافعی به حالت هجومی پیش رفت و با یک هجوم همه‌جانبه با به‌کارگیری سلاح‌های جدید و مدرن سیستم گنبد آهنین و جنگ‌های سایبری و قدرت نیروی دشمن را زمینگیر کرد.

شوک بزرگ به صهیونیست‌ها

اسداللهی ادامه داد: اینکه بتوانند یک هجوم چندبعدی داشته باشند و بتوانند ۱۱ پایگاه نظامی را به سقوط برسانند، ۲۰ شهرک را اشغال کنند و ۴۰ گارد مرزی را به هلاکت برسانند و اینگونه دیوار ضخیم حائل را که بیش از یک میلیارد دلار هزینه ساختنش است از بین ببرند و در فاصله ۴۵ کیلومتری غزه نفوذ کنند و از یک برتری اطلاعاتی فوق‌العاده برخوردار باشند و راز غافلگیری را در این حمله به مدت بیش از یک سال نگه دارند و غافلگیری را به این شکل رقم بزنند، یک کار بزرگ است و به این آسانی قابل ترمیم نیست و فکر می‌کنم شوکی که به اسرائیلی‌ها وارد شده تا مدت زیادی آن‌ها را دچار سرگردانی می‌کند.

وی گفت: همه می‌دانیم رژیم صهیونیستی پیشرفته‌ترین سیستم‌های جاسوسی و سیستم‌های هشدار دهنده الکترونیکی در اختیار دارد، مردم مظلوم فلسطین با هوش و درایتی که داشتند توانستند دیوار کاه گلی آنان را فرو بریزند و به جهانیان ثابت کنند که سیستم‌هایشان همانند خودشان بی ارزشند.

کارشناس غرب آسیا با طرح این پرسش که حماس چطور موفق شد این منظومه امنیتی را در ابعاد سخت افزاری بشکند گفت: اینکه چطور توانستند نیروهای اسرائیلی را دور بزند تا سرنخی دست آنان ندهد کار ارزشمندی بود از اینکه حماس به طور خودجوش خودش را برای عملیات عظیم آماده کند، قابل ستودن است.

سه مناسبت مهم در ۱۵ مهر

وی با طرح این پرسش که چرا حماس روز ۱۵ مهر را روز عملیات طوفان الاقصی انتخاب کرد گفت: زمان دقیق انتخاب شده بود چون روز شروع عملیات مصاف با روز پایانی سال نو و روز شنبه روز تعطیل و سالروز جنگ ۱۹۷۳ بود یعنی سه مناسبت مهم و این دلیل آغاز عملیات بود.

اسداللهی توضیح داد: هم حزب الله و هم گروه‌های فلسطینی بارها اعلام کرده‌اند که خط قرمز ما مسجد الاقصی است. از سال گذشته که انتخابات در سرزمین های اشغالی برگزار شد، این دولت کنونی سر کار آمد که بدترین و افراطی ترین دولت اسرائیل است.  کابینه فعلی تل آویو هم برای خود جامعه اسرائیل و هم برای غربی‌ها تبدیل به یک معضل شده است. 

وی یاداوری کرد: ماهیت جامعه فعلی صهیونیستی به خاطر تغییر ترکیب جمعیتی بسیار دگرگون شده است. در دهه‌های گذشته یهودیانی پا به اسرائیل گذاشته‌اند که عمده آنان از کشورهایی هستند که با دموکراسی آشنا نبوده  و تلاش آنها اجرایی شدن حدود شرعی دین یهود است. از این رو، جامعه به سمت قدرت گرفتن افراد متعصب و تندرو پیش رفت. به طوری که برخی وزرای نتانیاهو مانند ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، شرط‌هایی برای حضور خود در کابینه گذاشتند. 

این تحلیل گر ارشد غرب آسیا افزود: اما اولویت اول اسراییل خط قرمز نیروهای مقاومت یعنی  تخریب مسجدالاقصی و اولویت دوم اخراج کل فلسطینیان و تشکیل جامعه خالص یهودی است. با توضیح این نکته باید گفت که نیمه اول مهرماه هر سال مصادف است با سال نوی یهودی و روز ۷ اکتبر آخرین روز این جشن‌هاست که مصادف شده با سالروز جنگ ۱۹۷۳. اسرائیلی‌ها پس از تشکیل کابینه پیوسته درگیر بودند با انواع و اقسام تنش‌ها در کرانه باختری و پیش بینی می‌کردند که گروه‌های فلسطینی در این ایام جشن و تعطیلی  در کرانه باختری عملیات خواهند کرد. 

اسداللهی می گوید: در این ایام دو اقدام انجام دادند اول این‌که فشار اقتصادی  را بر مردم فلسطینی که به‌صورت روزمزد در سرزمین های اشغالی کار می‌کردند، بیشتر کردند و  گاهی کارشان را تعطیل کردند و  دوم این‌که  روز به روز حملات بر مسجد الاقصی را افزایش دادند و چون حرکتی از نیروهای مقاومت نمی‌دیدند رجزخوانی‌های قبلی نیروی های مقاومت را  که مسجد الاقصی خط قرمز است، به تمسخر می‌گرفتند تا نوبت رسید به ۷ اکتبر و آخرین روز این جشن‌ها که اسرائیلی‌ها توسط حماس غافلگیر شدند و آن هم چه غافلگیری در صبح یک روز تعطیل شنبه ۱۵ مهر!

تحلیل گر ارشد غرب آسیا ادامه داد: بر این اساس ۱۵ مهر یک نقطه عطف است و از این روز به بعد آن اسرائیل شکست‌ناپذیر، به یک رژیمی که دست و پایش به شدت بسته و قادر به دفاع از ادعاها و افراد خود نیست تبدیل شد از اینجا به بعد رژیم یک بحران مشروعیت در ذهن صهیونیست‌ها دارد.

اسدالهی یادآور شد: در گذشته صهیونیست‌ها بلا استثناء معتقد بودند که حکومت و دولت‌شان مشروع است چراکه توانسته برای آنها امنیت و رفاه تأمین کند. اما حالا امنیت بطور کامل وجود ندارد و معلوم شد که از این به بعد هم در جنگ‌های بعدی گروه‌های فلسطینی و حزب‌الله وارد خاک اراضی اشغالی می‌شوند و آن تابوی ذهنی و روانی در برابر آن‌ها شکسته شده است.

به گفته این تحلیل گر ارشد غرب آسیا ما از ۱۵ مهر به بعد با یک رژیم شکست خورده و بحران زده‌ای که درون جامعه صهیونیستی و در مقابل فلسطینی‌ها دچار شکاف اجتماعی شده روبه رو هستیم.

اسداللهی در بخش دیگری از این نشست تصریح کرد که ایران به هیچ عنوان نه در طراحی عملیات، نه در انجام آن و نه در تعیین زمانش نقشی نداشته است.

چرایی متهم کردن ایران

وی افزود: اسرائیلی‌ها چون در این عملیات شکست سختی خوردند و برای فرار از این شکست از یک گروه کوچک فلسطین، عنوان کردند که از دولت بزرگی به نام ایران این ضربه را خوردیم که ادعای اسراییل را حتی جهان غرب هم نپذیرفت و وزیر خارجه و نماینده شورای امنیت ملی امریکا به صراحت گفتند هیچ نوع شواهدی در دست نداریم که ایران در طراحی، اجرا و تعیین زمان این عملیات نقش داشته باشد.

اسداللهی ادامه داد: نتانیاهو در ابتدای عملیات طوفان الاقصی تلاش کرد که ایران را به طراحی این عملیات متهم کند. حتی تلاش کرد که بگوید اقدام برای اجرای این عملیات هم دستور ایران بوده است. این سیاست نتانیاهو بود که حتی وزارت دفاع رژیم صهیونیستی هم این اتهام را تکرار کرد. اما دولت بایدن در این خصوص موضعی کاملا متفاوت با نتانیاهو اتخاذ کرد.

وی اضافه کرد: در واقع حماس، راهبرد نظامی رژیم صهیونیستی را به خوبی علیه خود رژیم به کار گرفت و قداست و هیبت ارتش صهیونیستی را در داخل رژیم صهیونیستی و در دنیا از بین برد. زمانی رژیم صهیونیستی از نظر اطلاعاتی یک ابرقدرت بود، از نظر نظامی در رتبه اول منطقه قرار داشت. اما امروز مشخص شد یک گروه کوچک مقاومت فلسطینی -در مقایسه با ارتش اسرائیل توانسته این رژیم را شکست اطلاعاتی، نظامی و تکنولوژیکی بدهد و ضربه‌ای بسیار بی‌سابقه بر پیکره آن وارد کند.

تحلیل گر ارشد غرب آسیا تاکید کرد: این عملیات اعتماد عمومی صهیونیست‌ها به این رژیم را از بین برده است. یقین حاصل شد که دیگر در این رژیم، امنیتی برای صهیونیست‌ها وجود نخواهد داشت. مهاجرت معکوس که قبلاً هم به دلایلی وجود داشت و روند آن خیلی آهسته بود این روزها شدت گرفته است.

هراس آمریکا از تنش نظامی با ایران

اسداللهی درباره اینکه آیا اسراییلی ها به طور زمینی حمله می کند یا خیر گفت: این رژیم دچار شوک سنگین شده تا جایی که رییس جمهور امریکا به اسراییل سفر کرد و حتی پشت سر هم نخست وزیران برخی کشورها را برای دلگرمی اسراییل فرستاد. نکته مهم این است اینکه  بایدن ابدا به دنبال تنش نظامی با ایران نیست. 

وی در تکمیل این موضوع گفت: به دلایل مختلف و عمده دلیل آن جنگ اوکراین که نمی‌خواهد وارد باتلاق جدید شود. به خاطر همین هم قبل از این‌که ایران  تکذیب کند این آمریکایی‌ها بودند که مداخله ایران در طوفان الاقصی را تکذیب کردند. این یک پیام مشخص به نتانیاهو دارد که این‌قدر اصرار نکن ما با ایران وارد جنگ نخواهیم شد. بایدن که در سال منتهی به انتخابات در آمریکاست نمی‌تواند به رژیم صهیونیستی نه بگوید. 

اسداللهی ادامه داد: با وجود این که خود رهبر انقلاب فرمودند که این اقدام کاملا فلسطینی است و فرمودند که من بازو و جبین فلسطیان را می‌بوسم اما باز هم شاهد آن هستیم که بعضی حالا یا از روی جهالت و بی‌بصیرتی یا اهداف دیگری از نقش آفرینی ایران در این باره سخن می‌گویند و مدام هم در فضای مجازی این را بازگو می‌کنند.

اسداللهی به تشدید بحران مشروعیت رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: زمانی رژیم صهیونیستی از نظر اطلاعاتی یک ابرقدرت بود، از نظر نظامی در رتبه اول منطقه قرار داشت. اما امروز مشخص شد یک گروه کوچک مقاومت فلسطینی در مقایسه با ارتش اسرائیل توانسته این رژیم را شکست اطلاعاتی، نظامی و تکنولوژیکی بدهد و ضربه ای بسیار بی سابقه بر پیکره آن وارد کند.

وی ادامه داد: این عملیات اعتماد عمومی صهیونیست‌ها به این رژیم را از بین برده و یقین حاصل شده است که دیگر در این رژیم امنیتی برای صهیونیست ها وجود نخواهد داشت. مهاجرت معکوس و اینکه صهیونیست ها در فرودگاه بن گوریون برای ترک اراضی اشغالی در صف هستند و با کمبود هواپیما مواجه شده اند حتی کشورهای مختلف برای بازگشت شهروندان دو تابعیتی ساکن سرزمین های اشغالی هواپیما فرستاده اند تا این افراد را به کشورهای خودشان منتقل کنند و اینکه هیچ کدام از این اتفاقات سابقه نداشته است.

این تحلیل گر بیان کرد: عملیاتی که نشان داد محور مقاومت چقدر موثر عمل کرده و سردار شهید سلیمانی در مدت دو دهه که فرمانده نیروی قدس بود، به خوبی توانسته فلسطینی‌ها را از دورانی که سلاحشان فقط سنگ بود به گروه های مبارزی با پیشرفته ترین تکنولوژی ها و سلاح ها تبدیل کند؛ بنابراین، این اتفاق بسیار مهم، یک تغییر راهبردی در منطقه به وجود آورده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha