توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، اولویت وزارت نیرو برای تامین برق

تهران- ایرنا- وزارت نیرو مصمم است با هدف رفع ناترازی برق، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برای تامین برق پایدار را با برگزاری سیزدهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر همگانی‌تر کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، انرژی‌های تجدیدپذیر از بهترین انواع انرژی هستند که علاوه بر کمک به تامین برق پایدار کشور، به حفظ محیط‌ زیست و کاهش آلودگی هوا کمک شایانی می‌کنند.

بر همین اساس، وزارت نیروی دولت سیزدهم ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را به‌عنوان اولویت تامین برق در دستور کار قرارداد است.

در همین زمینه معاون وزیر نیرو به ایرنا گفت: ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به دنبال تایید معاون اول رئیس‌جمهور در بازه زمانی پنج‌ ساله ساخته می‌شود.

«محمود کمانی» افزود: بر اساس نیاز کشور به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و ناترازی‌های برق، در جلسه اخیر شورای‌عالی انرژی این تصمیم با حضور رئیس‌جمهوری گرفته شد که فراتر از برنامه‌هایی است که تاکنون برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر داشته‌ایم.

وی ادامه‌داد: به این منظور جلسه‌هایی با معاون اول رئیس‌جمهوری تشکیل و مقرر شد برای ۱۵ هزار مگاوات آن علاوه بر مجوزهایی که پیش‌تر اخذ شده بود، پیگیری‌های جدیدی انجام شود و برنامه‌ای هم در این باره تدوین شده است.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: این برنامه اکنون ارائه شده و در نهایت در جلسه‌ای با حضور معاون اول و وزرای مربوط مقرر شد ۱۰ هزار مگاوات از دو روش ساخته شود.

کمانی گفت: در گام نخست مقرر شد به‌صورت ویژه و فوری برای ساخت چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی اقدام فوری انجام شود تا قبل از تابستان ۱۴۰۳ وارد مدار شوند.

اکنون وزارت نیرو مصمم است با برگزاری سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر جامعه را در این زمینه حساس‌تر کند.

طبق اعلام وزارت نیرو، سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در تاریخ دوم تا پنجم بهمن‌ امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه که مهم‌ترین و معتبرترین رویداد حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی کشور است، آخرین دستاوردها و فناوری‌های صنعت توسط شرکت‌های توانمند و معتبر داخلی و خارجی عرضه خواهد کرد.
بنابراین گزارش باتوجه‌به رویکرد وزارت نیرو جهت تأمین انرژی کشور از طریق توسعه صنایع مختلف تجدیدپذیر و از طرفی ضرورت به‌کارگیری فناوری‌های بهره‌وری انرژی در حوزه‌های مختلف مصرف انرژی، برگزاری این نمایشگاه فرصت ارزشمندی جهت حضور شرکت‌های توانمند، مدیران و متخصصان حوزه انرژی کشور محسوب می‌شود

رویدادی که با تمرکز بر موضوع‌های راهبردی سیاست‌گذاری و کاربردی بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی و همچنین شناسایی ظرفیت‌های موجود در کشور و جذب سرمایه‌گذار جهت مشارکت در پروژه‌های تعریف شده توسط وزارت نیرو برگزار خواهد شد.

این گزارش حاکی است هم‌زمان با نمایشگاه مذکور میزگردهای تخصصی و سخنرانی‌هایی با حضور محققان، صاحب‌نظران و متخصصان و مدیران بخش‌های مختلف و مرتبط با موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس http://www.energysaving.ir مراجعه و یا با شماره ۴۲۹۱۷۰۰۰ داخلی ۱۰۱-۱۱۲ ستاد برگزاری تماس بگیرند.

به گزارش ایرنا، مجموع ظرفیت تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان شهریور ۱۴۰۲ به ۱۰۸۸.۱۸ مگاوات رسیده است.

این میزان ظرفیت به صورت تفکیک شده در حوزه انرژی بادی ۳۶۴.۸۹ مگاوات، انرژی خورشیدی ۴۶۵.۶۵ مگاوات، برقابی کوچک ۹۹.۴۷ مگاوات، زیست توده ۱۲.۵ مگاوات، توربین انبساطی ۹.۶ مگاوات و انشعابی ۱۳۶.۰۷ مگاوات است.

با تولید ۲۳۴ میلیون کیلووات ساعت برق از منابع تجدیدپذیر و پاک در ۶ ماهه نخست سال‌جاری، از انتشار ۱۳۱ هزار تن گاز گلخانه‌ای جلوگیری، معادل ۶۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی از مصرف سوخت فسیلی اجتناب و به میزان ۵۲ میلیون لیتر در مصرف آب صرفه‌جویی شده است.

این گزارش می‌افزاید: میزان برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر و پاک در شهریور سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵.۵ درصد افزیش داشته و بر همین اساس، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در همین بازه زمانی ۵.۴ درصد کاهش یافته است.

همچنین به دلیل پیشرفت تولید برق از منابع تجدیدپذیر، در شهریور امسال میزان مصرف سوخت‌های فسیلی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۴ درصد کاهش و میزان صرفه‌جویی در مصرف آب نیز ۵.۹ درصد به ثبت رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha