ولی جهانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در بازدید استاندار و هیات همراه از پل تاریخی روستای انبوه، مبلغ پنج میلیارد ریال اعتبار برای مرمت پل یادشده در نظر گرفته و مقرر شد تا بودجه مذکور از محل اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان رودبار اختصاص یابد.
وی اظهار داشت: از آنجایی که پل تاریخی روستای انبوه در مرز مشترک استانهای گیلان و قزوین واقع شده است، طبق رایزنیهای انجام شده با ادارهکل میراث فرهنگی قزوین مقرر شد مرمت پل بصورت مشارکتی انجام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه جشنوارهها و رویدادها میتواند موجب توسعه گردشگری و افزایش شور و نشاط اجتماعی شود، گفت: این استان مملو از آئینهایی است که هر کدام قابلیت برگزاری یک جشنواره فرهنگی و هنری را داراست همچنین برداشت هر یک از محصولات کشاورزی در روستاهای گیلان با آئینهایی همراه است که این موضوع ظرفیتی برای جذب گردشگر و توسعه گردشگری روستایی محسوب می شود.
جهانی، ضمن قدردانی از استاندار و فرماندار شهرستان رودبار با بیان اینکه منوچهر ستوده در جلد یکم کتاب از آستارا تا استرآباد، پل تاریخی انبوه را جزو عجایب هفتگانه گیلان قلمداد کرده، ابراز امیدواری کرد با مشارکت همه دستگاههای استان و اداره کل میراث فرهنگی قزوین بتوان هر چه سریع تر نسبت به بازسازی و مرمت پل اقدام شود.
وی با بیان اینکه بهرهمندی از ظرفیت جشنواره ها نیازمند برنامهریزی اصولی و تدوین نقشه راه علمی است، گفت: تاکنون ۲۰۰ جشنواره فرهنگی، کشاورزی، آداب و رسوم در کمیته فرهنگی این ادارهکل به ثبت رسیده که در فصول مختلف سال در نقاط مختلف این استان برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان خاطرنشان کرد: این جشنوارهها با هدف معرفی ظرفیتها و شناساندن جاذبههای طبیعی و تاریخی در مناطق روستایی و شهرستانها برگزار میشود.
جهانی با بیان اینکه این جشنوارهها و رویدادها میتواند موجب توسعه گردشگری و افزایش شور و نشاط اجتماعی شود، ادامه داد: جشنواره آلوچه، توت فرنگی، جشنواره چای املش، گلابگیری در شفت، مراسم نکوداشت آئین کچچینی (برداشت پیله تر ابریشم) تنها تعدادی از این جشنواره ها است.
وی تصریح کرد: در نظر داریم تا با تکیه بر رویدادهای متنوع زمینه رونق گردشگری و توسعه اقتصاد گردشگری استان را فراهم کنیم.
پل تاریخی انبوه در مسیر کهن و کاروان روی قزوین به دیلمان گیلان قرار گرفته است و تاریخ آن به دوره صفویان، برمی گردد؛ به گفته کارشناسان به احتمال بسیار، این پل در دوره صفویّه نیز بر روی ویرانههایی کهن ترساخته شده است؛ این پل، تنها دارای یک دهانه عریض و بسیارمرتفع است و بر روی رودخانه همیشه خروشان شاهرود، بسته شده است.
۲۸ مهر ماه جشن شکرانه برداشت انار در ۴۵ هکتار از اراضی کشاورزی روستای تاریخی انبوه از توابع بخش عمارلو شهرستان رودبار با حضور استاندار گیلان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و مردم برگزار شد.
جشنواره انار و سوسن چلچراغ از شهرستان رودبار و جشن بهارنارنج از شهرستان لنگرود در " فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران" به ثبت رسیده است.
بیش از ۳۵ میلیون گردشگر از ابتدای امسال به گیلان سفر کردهاند که این رقم نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش را نشان می دهد.
نظر شما