هاشمیه متقیان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در تشریح اتفاقات رقابتهای پارادوومیدانی هانگژو اظهار داشت: مسابقه من ساعت ۹ به وقت هانگژو شروع میشد و برای حضور در این رقابت ساعت پنج بیدار شدم و تمام مقدمات کار را انجام دادم. شماره لباس و ویلچر را هم گرفتم تا در خط رقابت قرار بگیرم. یکی از مشکلاتی که پیش روی من و دیگر ملیپوش پارادوومیدانی (زینب مرادی) وجود داشت و موجب تاخیر شد اطلاعرسانی بد چینیها برای مسیر مسابقات بود.
وی افزود: در استادیوم محل برگزاری رقابتها هیچ اطلاعرسانی دقیقی وجود نداشت. این مشکل موجب شد تا ما در بخش دیگری از استادیوم منتظر ورود به خط رقابت باشیم اما بعد از کوتاهمدت متوجه این موضوع شدیم و از چند نفر چینی پرسوجو کردیم اما زبان انگلیسی نفرات راهنمای ورزشگاه فاجعه بود! همین مساله موجب شد دیر به محل اولیه مسابقه برسیم.
وی ادامه داد: زمانی که مسیر را پیدا کردیم داور و کمک داور به ما تذکر دادند و سرداور نیز یک کارت زرد داد اما هیچ مشکلی برای رقابت نداشتم. ۱۰ ورزشکار در خط مسابقه بودند و من نیز در کنار آنان بودم. زینب مرادی نیز در بین ورزشکاران بود که به نشان نقره رسید. بارها برای مسئولان رقابت توضیح دادیم که سالن هیچ فلِش یا نشانهای برای راهنمایی ندارد اما آنان توجه نکردند.
متقیان اضافه کرد: پس از اعتراض ما، تازه علامت و فلشها به صورت محدود در ورزشگاه نصب شد. من ورزشکار بیتجربهای نیستم که مسیر را گم کنم. مشکل از برگزارکنندگان بود. ۱۲ مسابقه بزرگ جهانی و پارالمپیک رفتم و مدال طلای پاراالمپیک را در کارنامه دارم. در تمام رقابتها مسیر مسابقه با زبان انگلیسی مشخص شده اما در هانگژو اطلاع رسانی به بدترین شکل است و حتی داوطلبان از سرویس ترجمه گوگل برای راهنمایی ورزشکاران استفاده میکنند.
دارنده نشان طلای بازی های ۲۰۲۰ توکیو با بیان اینکه مدال طلایم را با رکوردشکنی کسب کردم، گفت: خدا را شکر، در رقابت با ۹ حریف دیگر بهترین عملکرد را داشتم و بیش از ۲ متر رکوردشکنی کردم. زینب مرادی نیز مدال نقره گرفت و مدال برنز به ورزشکار چینی رسید و این بهانهای شد تا آنان اعتراض کنند. چینیها کسب عنوان قهرمانی و نایب قهرمانی ما را برنتابیدند و اعتراض کردند.
وی افزود: من مدالم قطعی و حتی حکم قهرمانیم نیز صادر شد. قرار بود که ساعت ۱۶ به وقت محلی برای اهدای مدال بیایم. من حتی نهار نخوردم و ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه به سمت محل برگزاری رقابتها رفتم اما در میانه راه به ما خبر دادند که چینیها اعتراض کردند و مدال من پس گرفته شده است. من، مربیم و سرپرست تیم توضیحات لازم را به مسئولان دادیم اما کارساز نبود. حتی ۲۵۰ دلار نیز برای بررسی و اعتراض پرداخت کردیم اما امیدی نیست.
بغض متقیان در میانه مصاحبه ترکید و گفت: این کار چینیها حقخوری است و زحمات سه سال ما را بر باد داد. نمیدانم زمانی که سرداور که یک غیر چینی است اجازه رقابت را صادر میکند چرا باید دوباره کار به اعتراض بکشد؟! من در این سه سال ماهی ۲۵ روز در اردو و دور از خانواده بودم چه کسی پاسخگوی این زحمات است؟! امیدوارم مسئولان ورزش کشور راهی برای پس گرفتن مدال من پیدا کنند یا زحمات من را جبران کنند. من هم رکوردشکنی کردم، هم مدال گرفتم و هم حکم این طلا به نامم صادر شده، هیچ کس تصور پس گرفتن مدال را نداشت اما چینیها از نفوذ خود استفاده کردند و در حقم ظلم شد. از روز گذشته نه خواب دارم و نه خوراک؛ نمیدانم با این قضیه چطور کنار بیایم.
وی با تشکر از سیدمحمد شروین اسبقیان گفت: بعد از این اتفاق رئیس فدراسیون در کنارم بود و کمکهای زیادی کرد. ایشان قول دادند که این مساله را هم در چین و هم در ایران پیگیری کنند تا حقم ضایع نشود. امیدوارم مسئولان کمیته ملی پارالمپیک و وزارت ورزش نیز زحمات من را مورد توجه قرار دهند تا از این حقخوری بیشتر از این آسیب نبینم.
نظر شما