به گزارش ایرنا، محمدرضا پوریا روز سهشنبه در نشست خبری سی ودومین دوره مسابقات بین المللی جام فجر، اظهار داشت: پایهگذار مسابقات فجر، عالمیان و مهدی کرباسچیان و من بودیم. در این ۴۰ سال تنها برندی که برای ما یادگار ماند، مسابقات فجر بود. ما ۱۵ سال به صورت رایگان این مسابقات را برگزار میکردیم و تیمهای خارجی را میپذیرفتیم و بعد از آن تصمیم گرفتیم جایزه ۳ هزار دلاری بگذاریم و این مسابقات رنکینگ جهانی و بعد از چند سال رنکینگ المپیک شد و بیشتر کشورها در این مسابقات شرکت کردند. این مسابقات در جایگاه ویژه ای قرار گرفت و همین سبب شد تا در مجامع برون مرزی بین سه تا دو رای داریم، این موضوع بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: انگلیس اعلام کرد که میخواهد در این مسابقات حضور یابد اما فدراسیون جهانی اجازه نداد تا انگلیس اضافه شود؛ زیرا زمان ثبت نام و اعلام آمادگی تیمها تمام شده بود و تا ۱۵ دی ماه کشورها اعلام آمادگی کردند اما تا پریروز ۲۰ کشور میخواستند در این مسابقات حضور یابند، اما سه کشور انصراف دادند و بنابراین فعلا ۱۷ کشور چین تایپه، تایلند، اوگاندا، افغانستان، بلغارستان، کانادا، هند، امارات، مالزی، جمهوری آذربایجان، اندونزی، قزاقستان، ایتالیا، ترکیه، عراق، سوئیس و ایران اعلام آمادگی کردند. تیمها فرصت دارند تا دوم بهمن ماه انصراف دهند و مسابقات بین المللی فجر از نهم تا چهاردهم برگزار میشود.
پوریا ادامه داد: تعداد ورزشکاران فجر ۲۰۶ نفر است که ۱۲۲ نفر خارجی و ۸۶ ایرانی در آن حضور دارند. در بخش بازیکنان خارجی ۷۵ مرد و ۴۷ زن داریم. برای گرفتن رنکینگ بالای ۱۰ میلیارد باید هزینه کنیم زیرا چطور میتوانیم ۸۶ نفر را اعزام کنیم و این مسابقات یک امتیاز برای من است. در مسابقات بین المللی سریز در بخش بازیکنان خارجی ۱۰ مرد و ۸ زن و در بخش بازیکنان ایرانی ۳۲ مرد و ۳۳ زن و در کل ۶۵ بازیکن ایرانی حضور دارند. ۱۳۰ بازیکن ما در جان فجر و سریز شرکت میکنند. ما تنها کشوری هستیم دو عضو هیات رئیسه در آسیا و گروه ۱۱ نفری داریم.
رئیس فدراسیون بدمینتون عنوان کرد: ششمین دوره مسابقات سریز بین الملی جوانان را قبل از مسابقات فجر از چهارم تا هفتم بهمن ماه در سمنان برگزار میشود. این مسابقات دارای رنکینگ است. چین تایپه، اوگاندا، افغانستان جمهوری آذربایجان، هند، قزاقستان، ایران و ... در این مسابقات حضور دارند. رنکینگ ۱۰ جهان از چین تایپه و ۱۱ جهان از هند و ۵۰ جهان از هند و ۱۵۵ جهان امیرعلی احمدپور از ایران در این مسابقات حضور دارند. در بخش بانوان قزاقستان با رنکینگ ۶۷ و ایران زهرا نباتی با رنکینگ ۸۶ جهان و رنکینگ ۱۰۲ جهان از جمهوری آذربایجان و رنکینگ۱۰۳ جهان از قزاقستان در مسابقات سریز شرکت میکنند. ما هنوز جایزه دلاری را برای سریز انتخاب نکردیم.
وی ادامه داد: برای رشته ما بیشتر قهرمانان جهان در آسیا هستند. جمعیت جنوب شرق آسیا برای سالها قهرمانان جهان هستند و در المپیک از ۲۴ مدال تنها دانمارک از کشورهای اروپایی مدال گرفت و همه مدالها را جنوب شرق آسیا گرفتند. ما آرزو داریم به مدال برسیم و در حال حاضر قهرمان غرب و جنوب آسیا هستیم. ما باید زیرساختهایی را فراهم کنیم تا به مدال برسیم. برای رسیدن به جایگاه ویژه بالای ۱۰۰ میلیارد بودجه نیاز است. برای تهیه توپ بدمینتون هر کدام سه میلیون و پانصد هزار تومان باید پرداخت کنم و من در سال ۵۰ هزار توپ نیاز دارم. با نگاهی که احمد دنیامالی دارد این برنامه ریزی را دارد تا در هر شهرستان سالنهایی به رشتههای تخصصی داده شود. با ۱۰۰ میلیارد بودجه تضمین مدال در آسیا هم میدهیم.
پوریا یادآور شد: در حال حاضر به اندازه بودجه دولتی برای مسابقات فجر از حامی مالی کمک گرفتم خود وزارت هم کمک میکند و استاندار سمنان هم کمکی برای بودجه به ما برای برگزاری مسابقات میدهد. هرچند ما هنوز هنوز ۲۰ میلیارد بودجه خود را به صورت کامل از وزارت نگرفتیم.
وی اضافه کرد: آیا فردی که سهمیه المپیک میگیرد نمایشی است و آیا افرادی که از ما انتقاد میکنند و ادعای سهمیه جهانی داشتند خودشان نتوانستند به سهمیه برسند.
رئیس فدراسیون بدمینتون در پاسخ به این پرسش که چرا چند دوره ریاست فدراسیون بدمینتون است گفت: از مجمع سوال کنید که دیگر به من رای ندهند.
وی افزود: الان اگر زهرا رباطی رنکینگ ۸۶ جهان شده است چون اعزامها بیشتر شده است و ۶ اعزام داشتیم و سال گذشته یک اعزام بوده است. الان هماهنگی صورت گرفته تا مربیگری تیم زیر ۱۸ سال مردان و زنان برعهده ثریا آقایی باشد. امیدوارم رباطی بتواند مانند آقایی شود. افتخاری برای ماست که ثریا آقایی انتخاب کمپ(ای او پی) بود و یکی از برترین مربیان است.
پوریا خاطرنشان کرد: پارسال اگر اعزام کمی داشتیم به این دلیل بود که حتما مواردی بوده که نتوانستیم اعزام کنیم. سال کذشته سه اعزام بود و امسال فضای مالی ما بهتر بود که توانستیم اعزام کنیم و به دلیل کمبود بودجه بود.
وی در پاسخ به این پرسش که مانند پدیده تنیس روی نیز در بدمینتون داریم، گفت: من نمیتوانم نگاهم را به نخبه پروری متمرکز کنم بلکه باید همگانی هم در نظر بگیرم و جمعیت بدمینتون از تنیس روی میز بیشتر است.
رئیس فدراسیون بدمینتون یادآور شد: مسابقات جام خزر را باید حتما در گلستان گیلان و مازندران برگزار کنیم. تلاش داریم سال دیگر این مسابقات را برگزار کنیم.
نظر شما