به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین شخصیتهایی همچون آیات سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و سید احمد خاتمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری حضور داشتند.
همچنین پس از تلاوت آیههایی چند از کلامالله مجید و مولودی خوانی و اجرای تواشیح، عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه(ص) طی سخنانی با اشاره به ویژگیهای امام حسن عسکری، عمر کوتاه و دوران امامت کوتاه را از جمله مشخصههای این امام همام عنوان کرد.
حجتالاسلام ناصر رفیعی گسترش کمنظیر شیعه در دوران امامت آن حضرت را از دیگر ویژگیها دانست و گفت: در دوره این امام بزرگوار، شیعه در اکثر شهرها از جمله ری، اهواز، سیستان و نیشابور نفوذ چشمگیری یافت.
وی همچنین والد امام عصر(عج) بودن را دیگر خصوصیت امام عسکری ذکر کرد و یادآور شد: بقیه امامان معصوم خبر آمدن امام زمان را داده بودند، اما در زمان امام یازدهم این موضوع تحقق پیدا کرد.
رفیعی اظهار کرد: در حالیکه ۲۵۰ سال جامعه با امام آشکار و ملموس ارتباط داشت، در زمان امام یازدهم، برای نوعی از امامت که در بین مردم حضور ندارد، و از نظرها غایب است، فضاسازی شد.
حجتالاسلام رفیعی همه زندگی امام عسکری را نسبت به امامان دیگر، خاص و منحصر به فرد خواند و گفت: در زمان امامان معصوم جریانهای انحرافی مختلفی مانند زیدیه، اسماعیلیه، صوفیه و واقفیه بهوجود آمده، اما تمام این جریانها در دوران امام عسکری به صورت یکجا ظهور و بروز داشته است.
وی ادامه داد: جریانهای انحرافی به تدریج شکل گرفت اما در زمان امام هادی و امام عسکری تبدیل به یک درخت تنومند انحرافی شد.
وی با بیان این مطلب که شک و تردید در امامت از مهم ترین انحرافهای این دوران به شمار میآید بیان داشت: مردم به امامت امام عسکری شک داشتند، و هیچ امامی به این اندازه، مبتلای به این موضوع نشده بود.
وی یادآور شد: ویژگی دیگری که امام یازدهم را از سایر امامان متمایز میکند، این است که آن حضرت از سن پنج سالگی از مردم جدا بوده و همه عمر شریف خود را در سامرا گذرانده، و سفری را نیز به دیگر شهرها نداشته است.
عضو هیات علمی جامعه المصطفی دهها مکاتبه امام عسکری را از شاخصهای زندگی گهربار آن حضرت برشمرد و تصریح کرد: امام عسکری ۱۰۰ شاگرد داشت که ۳۵ نفر از آنان ایرانی بودند.
امام حسن عسکری(ع) در سال ۲۳۲ هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود، هادی، خالص، زکی، سراج، تقی و عسکری از جمله لقبهای امام یازدهم شیعیان و ابومحمد نیز کنیه ایشان است.
این امام، رسالت سنگین امامت را با شهادت امام دهم شیعیان در سال ۲۵۴ هجری بر عهده گرفت.
سرانجام معتمد عباسی امام حسن عسکری را در هشتم ربیع الاول ۲۶۰ هجری مسموم کرد و به شهادت رساند.
آیین جشن میلاد امام حسن عسکری طبق توصیه و وصیت آیتالله صافی گلپایگانی(ره) همه ساله در هشتم ربیعالثانی در مسجد امام حسن عسکری قم برگزار میشود.
مسجد امام حسن عسکری یا مسجد امام، از قدیمیترین مساجد قم است که بنای نخستین آن در قرن سوم هجری قمری به دستور امام حسن عسکری(ع) و به دست احمد بن اسحاق قمی وکیل آن حضرت ساخته شده است.
اهمیت این مسجد به سابقه تاریخی و انتساب آن به امام عسکری(ع) میباشد.
مسجد امام حسن عسکری مدتی محل برپایی نماز جمعه قم بوده، برخی درسهای حوزه علمیه و مراسم اعتکاف نیز در آن برگزار میشود.
این بنای مذهبی در سال ۱۳۵۵ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
این مسجد پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسط آیتالله صافی گلپایگانی بازسازی شد.
آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی ۱۲ بهمنماه ۱۴۰۰ پس از عمری تدریس و تحقیق و تالیف آثار گوناگون فقهی، کلامی و حدیثی، همچنین عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی و عضویت در شورای نگهبان، در سن ۱۰۳ سالگی دارفانی را وداع گفت.
نظر شما