به گزارش ایرنا، وی نخستین نوازنده زن در جهان بود که در رشته اجرای گیتار کلاسیک به درجه دکترا دست یافت. او همچنین استاد موسیقی در دانشگاه ممفیس آمریکا بود.
یکی از ۱۲ نوازنده بینالمللی گیتار بود که برای نواختن حضور آندرس سگوبیا در کلاسهای پیشرفته وی، در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انتخاب شد. آن موقع بود که پس از این کلاس ماسترو سگوبیا در مصاحبهای که در اخبار شامگاهی ان بی سی حضور یافت در خصوص افشار پیشبینی کرد که او روزی به نوازندهای معروف تبدیل خواهد شد. علاقه او به موسیقی معاصر منجر شد که از نخستین اجرا کنندگان آثار رضا والی، گری آیستر، گرارد روژد، لوریس چوبانیان، آرن ملنس، کامران اینجه، باربارا کولب، مرلین زیفرین و سالوادور بروتونس از میان دیگران باشد.
وی کنسرتهای متعددی در کشورهای ایران، آمریکا، انگلستان، ایرلند، کانادا، فرانسه، دانمارک، ایتالیا، آفریقا، نیوزیلند، استرالیا و آمریکای جنوبی برگزار کرده، همچنین در «ویگمور هال لندن»، «مرکز هنرهای اجرایی کندی»، «فستیوال موسیقی گرند تیتن»، «فستیوال موسیقی اسپن»، «مدرسه هنرهای تجسمی بنف»، «فستیوال موسیقی منتون» و «آکادمی آمریکایی در رم» نواختهاست.
روزنامه واشینگتن پست لیلی افشار را «فوقالعاده معصوم، عالی و بی عیب و نقص و قابل توجه» توصیف کردهاست. او همچنین به عنوان بهترین گیتاریست کلاسیک زن برنده جایزه «ارویل ایچ. گیبسن» شدهاست. مقالههای لیلی افشار دربارهٔ کاستل نوئوو-تدسکو و فرانسثیسکو به چند زبان در نشریات گیتار ریویو و گیتار و لوت چاپ و منتشر شدهاند.
افشار به منظور اجرای قطعات موسیقی ایرانی با گیتار کلاسیک، اقدام به نصب ربع پرده بر روی ساز خود کرد.
افشار سفرهای متعدد به ایران، اقدام به برگزاری کلاسهای تکمیلی و گروهی برای نوازندگان و هنرجویان گیتار در ایران کردهاست. از او، چند آلبوم در ایران منتشر شده است. مسخ، ساغر، گذار در نوا، ۲۴ کاپریچوی گویا و هزار و یکشب، برخی از آثار منتشرشده این هنرمند جهانی است.
مراسم تشییع این هنرمند فردا ٣ آبان در زادگاه او شهر تنکابن برگزار خواهد شد.
نظر شما