محسن روشنک روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بقیه استانها حدود ۹ درصد این منابع مالی را میتوانند جذب کنند و نباید شرایط به گونهای باشد که شرکتهای مستقر در تهران، دسترسی بهتری به منابع حمایتی نسبت به سایر شهرستانها داشته باشند.
وی ادامه داد: افرایند جذب منابع مالی برای شرکتهای دانش بنیان و توزیع آن در خراسان رضوی ایراد دارد و این در حالی است که قرار است این منابع، از محل بیتالمال و با نرخ ارزان در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گیرد.
او با اشاره به مشکل تامین و توزیع منابع مالی شرکتهای دانش بنیان در استان خراسان رضوی اضافه کرد: متاسفانه حتی یک بانک تخصصی برای جذب منابع ملی و توزیع آن در بین شرکتهای دانش بنیان در این استان وجود ندارد.
مسوول انجمن شتاب دهنده های خراسان رضوی گفت: متولی جذب و توزیع منابع مالی، صندوقهای استانی به نمایندگی از صندوق نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند که کارکرد آنها با توجه به رسالت و اساسنامه مصوب دارای نواقص ساختاری است. به عنوان مثال طبق اساسنامه صندوق پژوهش و نوآوری یکی از دانشگاههای شهر مشهد، ۵۱ درصد سهام صندوق را در اختیار خود دارد و پارک علم و فناوری، بخش خصوصی و سایر دانشگاهها، بقیه سهام صندوق را در اختیار دارند.
روشنک افزود: این صندوقها نمیتوانند متولی توزیع منابع مالی باشند زیرا خود صندوقها و سهامداران کلان، ذی نفع اصلی هستند و حالت تعاونی برای بهره برداری پیدا نمیکنند و بر همین اساس و با نگاه توسعهای و تجاری سازی استان باید پیگیری شکل گیری بانک تخصصی در استان صورت گیرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، اندازه عدد و رقم این صندوقها بسیار کوچک است و جوابگوی این موضوع نیست. به عنوان مثال با سرمایه حدود۳۰۰ میلیارد ریال که فقط برای حوزه پژوهش مناسب است، نمیتوان اقتصاد یک استان را تحت تاثیر فعالیتهای دانش بنیان قرار داد.
گردش مالی در تهران از سایر استانها بیشتر است
عضو هیات رییسه انجمن شرکتهای دانش بنیان خراسان رضوی با اشاره به موضوع توسعه بازار گفت: گردش مالی این شرکتها در استان تهران نسبت به سایر نقاط ایران بسیار متفاوت و رقم بیشتری است و زمانی که یک شرکت در تهران مستقر شود، میتوان از این گردش مالی بهره برد و از تسهیلات بانکی در تهران استفاده کرد به همین دلیل بسیاری از شرکتهایی که در استانهای مختلف کشور قرار دارند، سعی میکنند دفتر و شعبه ای در تهران برای استفاده از این امکانات، داشته باشند و یا پس از رشد کافی از شهرستان به تهران منتقل شوند.
روشنک افزود: در گذشته پیشنهادی به استانداری خراسان رضوی داده شده بود که یکی از بانکهای استان در این خصوص ماموریت پیدا کند تا بخشی از منابع را از مرکز و تهران برای استفاده در بخش دانش بنیان استان جذب کند ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص رخ نداده است.
وی با اشاره به این که چند روش برای جذب منابع مالی وجود دارد ادامه داد: استفاده از منابع بدهی، وامهای ارزان قیمت، حمایتهای مالی و یا وامهای تجاری قسمتی از این روشهاست همچنین بهره گیری از سرمایه گذاری بخشهای توسعه داخلی فردی یا جمعی و همچنین استفاده از منابع سرمایه گذاران خارجی نیز در این مسیر قابل استفاده است.
عضو هیات رییسه انجمن شرکتهای دانش بنیان خراسان رضوی گفت: برخی از شرکتهای دانش بنیان استان به تازگی توانستهاند وارد تابلوی بازار بورس شوند و بر همین اساس میتوان اظهار کرد که استان خراسان رضوی در این زمینه به نسبت سایر استانهای کشور پرچمدار است.
روشنک افزود: همچنین اولین پلتفرم و سکوی تامین جمعی مالی نیز مجوز خود را از سوی سازمان بورس گرفته است و این اقدام نیز در تامین مالی شرکتهای دانشبنیان بسیار موثر است.
وی اظهار کرد: جذب سرمایه گذاران خارجی در استان خراسان رضوی و شهر مشهد با توجه به خصوصیات جغرافیایی و منطقهای همچون بارگاه منور رضوی و نزدیکی به کشورهای آسیای میانه و همسایگی با کشورهای افغانستان و پاکستان، شرایط مناسبی را ایجاد کرده است تا در صورت تامین زیرساختهای قانونی بتوان از این ظرفیت در حوزه نوآوری بهره برد.
او ادامه داد: شرایط و امتیازاتی نیز برای تسهیلگری در اقامت اتباع خارجی بر اساس سرمایه گذاری مالی آنان از سوی استاندار خراسان رضوی برای کمک به شرکت های دانش بنیان فراهم شده است.
نظر شما