به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری هرمزگان، روز پنجشنبه مراسم تحلیف و سوگند ۳۰ نفر از اعضای جدید کانون کارشناسان هرمزگان با حضور مجتبی قهرمانی "رئیس کل دادگستری استان" و جمعی از مسئولان قضایی در بندرعباس برگزار شد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در این مراسم، لزوم قانونمداری و رعایت بی طرفی در صدور نظریات کارشناسی را مورد تأکید قرار داد و گفت: کارشناسی رسمی دادگستری یک منصب بسیار حساس است و یک کارشناس به عنوان فردی صاحب نظر و متخصص میتواند با نظرات مستدل، دقیق و کاربردی مقام قضایی را در شناسایی و صدور آرای عادلانه یاری کند.
موضوع کارشناسی یکی از موارد مهم و چالشبرانگیز دستگاه قضایی است
مجتبی قهرمانی ضمن تبریک روز کارشناس به مسئولان و اعضای کانون کارشناسان استان هرمزگان، اظهار کرد: موضوع کارشناسی یکی از موارد مهم و چالشبرانگیز دستگاه قضایی و از جمله محورهایی است که به منظور پیشبرد اهداف در مدیریت کلان قوه قضاییه همواره بر آن تأکید شده است.
وی با اشاره به نقش مؤثر کارشناسان در تحقق عدالت و امنیت جامعه، ادامه داد: قضات، با اعتماد به کارشناسان رسمی، امور فنی و تخصصی را به آنها واگذار میکنند و به همین دلیل، لازم است صدور نظریات کارشناسی به دور از سهل انگاری و با دقت کافی انجام شود.
قهرمانی افزود: موضوع کارشناسی یکی از کلید واژهها و گفتمانهای اختصاصی ریاست قوه قضاییه است که به علت اهمیت آن در احقاق حق و اجرای عدالت و سلامت سازمانی به عنوان دغدغه جدی در جلسات مکرر مورد اشاره وی قرار گرفته و ورود میدانی داشته اند.
وی اشاره کرد: دادگستری هرمزگان در حوزه ساماندهی امور مرتبط با کارشناسی، اقدامات و برنامههای متعددی را در دستور کار خود قرار داده که یکی از آنها تشکیل کمیته نظارت، بازرسی و ارزیابی الکترونیک است که برخی از شاخصهای مورد ارزیابی از سوی آن به موضوع کارشناسی اختصاص یافته است.
قهرمانی یادآور شد: ۷۱ شاخص در کمیته نظارت، بازرسی و ارزیابی الکترونیک دادگستری هرمزگان مورد بررسی قرار میگیرد که توزیع عادلانه کارشناسیها یکی از موضوعات بسیار مهم در این خصوص است.
مجتبی قهرمانی خاطرنشان کرد: ارجاع امر کارشناسی از طریق قرعه یکی از تمهیداتی است که قانونگذار برای توزیع عادلانه کارشناسیها در نظر گرفته و ضرورت دارد این موضوع از سوی کارشناسان و قضات نیز مورد توجه قرار گیرد.
کارشناسی بر مبنای واقعیت باشد
رئیس کل دادگستری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود، موضوع توجه به تبحر و تخصص کارشناس، و رعایت بی طرفی و سلامت در امر کارشناسی را حائز اهمیت برشمرد و بیان داشت: اگر کارشناسی بر مبنای واقعیت نباشد، قطعاً احقاق حق صورت نخواهد گرفت و روند پرونده از مسیر عدالت منحرف خواهد شد.
قهرمانی تصریح کرد: بروز بودن و مجهز شدن به علم و دانش برای کارشناسان امری بدیهی و ضرورتی اجتناب ناپذیر است و لازم است هیئت مدیره کانون کارشناسان استان با برنامه ریزی دقیق و استفاده از فناوری های نوین و سامانه های الکترونیکی، در خصوص بررسی عملکرد اعضای خود اقدام کند.
وی گفت : استفاده از سامانههای هوشمند الکترونیک یکی از مؤلفههای مهم در تحقق کارشناسی دقیق و عادلانه است.
مجتبی قهرمانی همچنین با تأکید بر لزوم بروز رسانی نظام کارشناسی، اذعان کرد: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و پیچیدگی و گستردگی موضوعات مبتلابه، نیاز به نظریات دقیق کارشناسی نسبت به گذشته، بسیار جدیتر شده که این مهم با فرآیند سنتی امکانپذیر نیست.
رئیس کل دادگستری هرمزگان اضافه کرد: ضرورت دارد بین کارشناسی که اکثر نظرات او در هیات های بدوی تأیید می شود و حتی قضات نیز نظر وی را می پذیرند با کارشناسی که نظراتش در هیات های بدوی نقض می شود و مبنا و مستندی هم ندارد، تفاوت قائل شویم و از این حیث کارشناسان دارای درجه و رتبه بندی باشند.
نظر شما