حسن شرفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه کشوری غربالگری بینایی کودکان سه تا ۶ سال از چهارم آبان در بخشهای دولتی و غیر دولتی آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ۲۸ مجری در طرح غربالگری بینایی با بهزیستی همکاری میکنند گفت: اجرای این طرح در ۴۸ پایگاه دائمی و ۶۵۰ پایگاه غیر دائمی شامل مراکز پیش دبستانی، کودکستانها، مراکز و خانههای بهداشت آغاز شد و خانوادهها انجام آن را جدی بگیرند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی یادآور شد: ۲۴ مرکز تشخیص بینایی سنجی، چهار چشم پزشک و ۱۵ موسسه غیر دولتی با ۱۵ دستگاه غربالگری بینایی این طرح را اجرا میکنند.
وی گفت: شهروندان حداکثر تا پایان دی ماه فرصت دارند با در دست داشتن شناسنامه کودک به ادارات بهزیستی محل سکونت یا پایگاههای دائمی تحت نظارت سازمان بهزیستی، مراکز مثبت زندگی و مراکز بهداشت شهرستانها مراجعه کنند و از خدمات غربالگری یبنایی بهره مند شوند.
شرفی افزود: سال گذشته ۴۹ هزار و هشت کودک سه تا ۶ سال در استان خراسان جنوبی غربالگری بینایی شدند که از این تعداد هزار و ۶۶۶ نفر دارای اختلالات بینایی بودند.
وی با اشاره به شناسایی ۵۲۲ کودک دارای آمبلیوپی (تنبلی چشم) گفت: ۳۸۸ نفر از این کودکان با تخصیص یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال کمک هزینه عینک مورد حمایت قرار گرفتند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: همچنین ۴۲ کودک به بیمارستان خاتم الانبیا مشهد برای برخورداری از خدمات رایگان عمل جراحی و مداخلات درمانی معرفی شدند.
وی با تاکید بر اینکه غربالگری بینایی مهمترین راه پیشگیری از معلولیت در این حوزه است گفت: این برنامه صرفا یک غربالگری نیست بلکه کودکان دارای مشکل بینایی پس از شناسایی به سطوح بالاتر برای درمان ارجاع میشوند و به این صورت میتوان از بروز معلولیت کم بینایی و نابینایی در جامعه جلوگیری کرد.
شرفی افزود: خدمات این بخش برای افراد کم بضاعت رایگان است لذا انتظار میرود ضمن اطلاع رسانی صحیح، خانوادهها به موقع برای انجام غربالگری بینایی مراجعه کنند تا از تحمیل هزینههای بیشتر جلوگیری شود.
نظر شما