به گزارش ایرنا، به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی کهگیلویه علی کریمی روز شنبه اظهار داشت: این میزان اعتبار برای اجرای چهار طرح آبخیزداری در حوزه سنگ ملاتی، بند خاکی و سنگی گابیونی هزینه خواهد شد.
وی این چهار طرح را شامل طرح سنگ ملاتی بخش چاروسا با حجم یکهزارو ۱۸۰ متر مکعب، برآفتاب دشمن زیاری با یکهزارو ۱۰۰ متر مکعب، طرح بند خاک گچی با ۸۹۰ متر مکعب و طرح بند خاکی روشن آباد در بخش مرکزی کهگیلویه اعلام کرد.
با پیگیری مستمر خبرنگار ایرنا کریمی حاظر به ارائه عملکرد خود در حوزه آبخیزداری نشد.
کنترل سیلاب،ایجاد اشتغال موقت و دائم،نشاط تفرجگاه ها، مهیا شدن آبشخور برای گونه های حیات وحش،تقویت پوشش گیاهی و افزایش تولیدات کشاورزی و دامپروری،کاهش رسوبات و افزایش عمر مفید سدها مزایای مهم اجرای سازه های آبخیزداری در این استان بوده است.
از سال ۱۳۷۰ تاکنون ۲.۶ میلیون متر مکعب سازه آبخیزداری در این استان ایجاد شده است که اجرای این سازه ها باعث ذخیره سالیانه ۴۰میلیون متر مکعب مهار سیلاب و کنترل ۱.۲ میلیون متر مکعب فرسایش خاک در استان می شود..
آبخیزداری به معنای مهار آب های روان در زمان سیلاب و تزریق آن به سفرههای زیرزمینی و همچنین ذخیره در پشت سدهای خاکی برای استفاده در زمان خشکسالی یا فصول گرم سال است.
میانگین سالیانه بارندگی کهگیلویه و بویراحمد در سال های پرآبی بالغ بر ۷۰۰ میلی متر گزارش شده است در حالی که این شاخص در زمان خشکسالی تا زیر ۵۰۰ میلی متر کاهش می یابد.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد و یک درصد مساحت کشور است.
سطح مراتع و جنگلهای شهرستان کهگیلویه ۳۲۶ هزار هکتار است.
نظر شما