به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه سواحل و منطقه مَکُران طرح های متعددی را در مناطق محرومی همچون بشاگرد به مرحله اجرا گذاشته است که یکی از این طرح ها بزرگترین نخلستان خرمای مجول به شمار می رود. طرحی پایدار در حوزه کشاورزی که قرار است چهار هزار نفر را مشغول به کار کند.
این طرح قرار است در ۲ هزار هکتار از اراضی دشت پُلپُلک، اجرایی شود که گامی بزرگ در زمینه تولید و ایجاد اشتغال پایدار محسوب شده و با سرمایهگذاری بخش خصوصی در این شهرستان احداث میشود و با اجرای آن، دیری نخواهد پایید که ایران تعیین کننده قیمت جهانی خرمای مجول خواهد شد.
خرمای مجول به دلیل قیمت مناسب و نوع خرمای با کیفیت فروش زیادی در بازار های داخل و خارجی دارد و به گفته مهندسان صنعت کشاورزی، ایران چهارمین کشوری است که در زمینه تولید خرمای مجول فعالیت میکند.
همچنین به گفته برخی کارشناسان کشاورزی، در راستای توسعه ارقام تجاری، واردات نهال مَجول از سال گذشته در هرمزگان آغاز شده است و سه هزار اصله نهال کشتبافت مجول وارد و به مدت یکسال در گلخانهها نگهداری میشود.
هر اصله این نهال با ارز دولتی حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال قیمت دارد اما در راستای تشویق به توسعه کشت آن، یارانه دیگری نیز به مجول اختصاص یافته و سهم باغدار برای خرید هر نهال به هفت میلیون و ۴۰۰ هزار ریال کاهش یافته است.هر اصله این نهال با ارز دولتی حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال قیمت دارد اما در راستای تشویق به توسعه کشت آن، یارانه دیگری نیز به مجول اختصاص یافته و سهم باغدار برای خرید هر نهال به هفت میلیون و ۴۰۰ هزار ریال کاهش یافته است.
مجموع سطح زیرکشت خرمای استان هرمزگان ۳۸ هزار هکتار با میانگین تولید سالانه ۱۹۶هزار تن است که از این میزان تولید سالانه حدود ۳۵هزار تن خرما به ارزش ۴۹میلیون دلار از هرمزگان به دیگر کشورهای جهان صادر میشود. استان هرمزگان رتبه چهارم تولید خرما و در شاخص سطح زیر کشت، رتبه سوم را کشور دارد.
فیلم
نظر شما