دکتر زهرا عفراوی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بالا بودن وزن به هنگام تولد رابطه کمی با خطر سرطان اما در دوران بزرگسالی با افزایش خطر مبتلا شدن به این بیماری ارتباط دارد.
وی توصیه کرد: از کاهش و افزایش وزن مکرر پرهیز شود چون تا حدودی بر ابتلا به سرطان اثر دارد، مصرف مواد غذایی نشاستهای کاهش یافته و رژیمهای غذایی غنی از میوهها و سبزیهای تازه در برنامه قرار گیرد.
عفراوی ادامه داد: از نوشیدنیهای شکردار پرهیز و به جای آن از آب استفاده شود، مصرف غذا به اندازه باشد و وعدههای اصلی غذایی حذف نشود چون در این صورت تمایل به ریزه خواری افزایش مییابد.
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: غذا در کمال آرامش صرف شود و در حالت استرس و اضطراب نباشد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت بدنی منظم احتمال ابتلا به سرطانهایی از جمله سینه و روده بزرگ را کاهش میدهد توصیه کرد: حداقل هفتهای ۱۵۰ دقیقه ورزش یا روزانه ۳۰ دقیقه ورزش در برنامه زندگی روزمره قرار گیرد به طوری که ضربان قلب بالا رفته و همراه آن تمرینهایی برای تقویت عضلات انجام شود.
عفراوی اضافه کرد: اگر نمی توانید به اندازه مطلوب ورزش کنید، اما حتی چند دقیقه ورزش کردن بهتر از ورزش نکردن است و همچنین از نشستن طولانیمدت از جمله برای تماشای تلویزیون پرهیز شود.
نظر شما