به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز یکشنبه در همایش نکوداشت روز آمار و برنامه ریزی در تالار پیام نور بجنورد اظهار کرد: سند توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستاها بر اساس ظرفیت ها و پتانسیل های هر منطقه تهیه و تدوین شده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نقش برنامه ریزی در توسعه هر منطقه افزود: برنامه ریزی از ارکان توسعه هر جامعه است، جامعه در تمام ارکان برای توسعه نیاز به برنامه ریزی و آمار دارد.
استاندار خراسان شمالی افزود: تمام ارکان جامعه در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و عمرانی نیازمند برنامه ریزی است.
همایش نکوداشت روز آمار و برنامه ریزی امروز با حضور مدیرکل دفتر حسابهای اقتصادی مرکز ملی آمار ایران و مسوولان استانی در تالار پیام نور بجنورد برگزار و در این همایش از ۱۰ نفر از برترین های آمارگیران، بازبینان، پاسخگویان و رابطان دستگاه های اجرایی خراسان شمالی تقدیر شد.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی از لحاظ بافت جمعیتی شرایط ویژه ای دارد و ۴۴ درصد از اقوام کرد، ترک، لر و ترکمن در این خطه از شمالشرق کشور در نواحی روستایی سکونت دارند و این نکته بیانگر اهمیت و نقش روستا در اقتصاد استان دارد.
۸۴۰ روستای این استان از جمعیتی بالغ ۴۴۰ هزار نفر تشکیل شده است که همین جمعیت زیاد اقتصاد استان را به سمت کشاورزی و دامپروری سوق داده است و رسیدگی به این جوامع چرخ استان را هم خواهد چرخاند.
سابقه امر نشان می دهد که در گذشته ای نه چندان دور بسیاری از شاخص های زیرساختی نواحی روستایی این خطه تکمیل نبود و موجب شد تا روستاییان برای زندگی بهتر به حاشیه شهرها مهاجرت کنند و این امر حاشیه نشینی را در شهرستان های استان رواج داد به طوری که ۳۰ درصد جمعیت کنونی بجنورد مرکز خراسان شمالی حاشیه نشین هستند.
مطالعات آماری سند آمایش سرزمین نشان می دهند نسبت روستاهای خالی از سکنه استان از ۲۷ درصد در سال ۸۵ به حدود ۳۶ درصد در سال ۹۵ افزایش یافته است که این به معنای رشد سرعت در روند تخلیه آبادیهای کوچک استان است.
نظر شما