به گزارش ایرنا از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، فرشید فلاح روز یکشنبه اظهار کرد: به دنبال فراخوان ارسال مقالات در مجموع ۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این تعداد ۴۵ مقاله انتخاب و به مرحله داوری راه یافت.
وی افزود: با رای داوران، پژوهشگران علی میرافضلی با مقاله «نوآوری های ابن یمین در فرم رباعی»، رویا صدر با مقاله «طنز در اشعار ابن یمین» و خلیل کهریزی با مقاله «پیشینه و پیامد نهضت سربداران در تاریخ ایران» به عنوان سه نفر نخست انتخاب و معرفی شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: مهدی یاقوتیان با مقاله «والدین و فرزندان ابن یمین»، مهدی دهرامی با مقاله «جایگاه ابن یمین در سیر مثنوی سرای در ادب فارسی» و نیز رحیم سلامت آذر و سویل امانی با مقاله «بررسی موسیقی بیرونی و کناری قصاید ابن یمین فریومدی» به عنوان سه نفر دوم ارائهدهنده مقاله به این همایش شناخته شدند.
فلاح با یادآوری اینکه بخش ملی همایش ابن یمین فریومدی روز دوشنبه هشتم آبان در دانشگاه علامه طباطبایی تهران و نیز بخش علمی همایش روز چهارشنبه هفته جاری در شاهرود برگزار می شود، افزود: پژوهشگران و شرکتکنندگان در بخش علمی این همایش برای بازدید از روستای فرومد زادگان ابن یمین در شهرستان میامی استان سمنان به این روستا عزیمت خواهند کرد.
جایگاه ابن یمین فریومدی در ادبیات ایران
امیر فخرالدین محمود بن یمین فریومدی فیلسوف، شاعر و بزرگ ترین قطعهسرای ایرانی قرن هشتم هجری است که بخش اعظم زندگانی وی در روستای فرومد در استان سمنان کنونی و نیز در سبزوار خراسان، سپری شد.
او یکی از بزرگترین قطعه سرایان ایرانی نه تنها در ایران و سرزمین های آشنا با زبان و ادبیات فارسی، بلکه در خارج از این مرز و بوم مشهور و شناخته شده است و در زمینه اشعار اخلاقی و پند و نصیحت و حکمت از جمله شاعرانی است که درباره زندگانی و آثار و افکار به ویژه مفاهیم اجتماعی و اخلاقی قطعات او سخن ها رفته و کتاب ها و مقالات نوشته شده است.
اندرز، طعن و طنز در قطعه های او مشهود است، ابن یمین در شمار افراد روشنضمیر و بیداردل بود که در لباس قناعت و سادهزیستی و نیز پاکدلی و آزاداندیشی به سرودن شعر میپرداخت.
آرامگاه این شاعر بزرگ پارسیسرای در ۱۰۵ کیلومتری شمال شرقی میامی در انتهای روستای فریومد قرار دارد. میامی شرقیترین شهرستان استان سمنان است. روستای فریومد به دلیل قدمت تاریخی و ویژگیهای طبیعی، جاذبههای گردشگری بسیاری را در خود جایداده است.
استان سمنان زادگاه بزرگان پارسیسرای تاریخ ایران از جمله علاءالدوله سمنانی، منوچهری دامغانی، ابن یمین فریومدی، فروغی بسطامی، رفعت سمنانی و یغمای جندقی بوده است.
نظر شما