۴۴ رشته‌محل از ۷۳ دانشگاه ایران در رتبه زیر ۵۰۰ رتبه‌بندی موضوعی تایمز

تهران- ایرنا- دانشگاه های ایران در ۱۰ حوزه از ۱۱ حوزه‌ای که رتبه‌بندی موضوعی تایمز اعلام کرده در بین دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفته و تعداد ۷۳ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در این رتبه‌بندی حضور دارند.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا رییس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، با اعلام این خبر افزود: تا پایان برنامه هفتم توسعه تعداد دانشگاه های با رتبه زیر ۵۰۰ در نظام های معتبر رتبه بندی بین المللی باید به ۲۰ برسد، در این رتبه بندی موضوعی، تعداد ۷۳ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران با ۱۸۵ رشته محل حضور دارند که در ۴۴ رشته محل دانشگاه ها حائز رتبه زیر ۵۰۰ بوده اند. این رشته‌محل‌ها در جدول زیر به تفکیک حوزه موضوعی نشان داده شده است.

۴۴ رشته‌محل از ۷۳ دانشگاه ایران در رتبه زیر ۵۰۰ رتبه‌بندی موضوعی تایمز

رییس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: یکی از رتبه بندی های مهمی که رتبه بندی جهانی تایمز به صورت سالانه انجام می دهد، ارزیابی و سنجش دانشگاه ها در حوزه های موضوعی مختلف است، این رتبه بندی در ۱۱ حوزه موضوعی کلی که برخی از آنها دارای چندین موضوع فرعی است، دانشگاه های برتر جهان را معرفی می‌کند.

۴۴ رشته‌محل از ۷۳ دانشگاه ایران در رتبه زیر ۵۰۰ رتبه‌بندی موضوعی تایمز

وی افزود: شرایط حضور در رتبه بندی موضوعی تایمز تعداد قابل قبولی از انتشارات علمی و اعضای هیات علمی است که برای هر موضوع متفاوت است. رتبه بندی موضوعی تایمز نیز براساس ۵ معیار اصلی آموزش (محیط یادگیری)، محیط پژوهشی، کیفیت پژوهش، چشم انداز بین المللی و صنعت مشابه با رتبه بندی جهانی تایمز انجام می شود اما هر کدام از این شاخص ها متناسب با هر حوزه موضوعی وزن دهی می‌شوند.

به گزارش ایرنا، بر اساس جدول رتبه‌های دانشگاه‌ها در هر حوزه، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه‌ تهران با رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰، در موضوع هنر و علوم انسانی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه تهران با رتبه های ۲۵۱ تا ۳۰۰ در موضوع اقتصاد و تجارت، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران با رتبه‌های ۲۰۱ تا ۲۵۰ در موضوع آموزش، دانشگاه تبریز و تهران با رتبه‌های ۴۰۱ تا ۵۰۰ در موضوع علوم اجتماعی، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ترتیب با رتبه‌های ۲۰۱ تا ۲۵۰ و ۲۵۱ تا ۳۰۰ در حوزه علوم رایانه قرار دارند.

همچنین دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران به ترتیب با رتبه های ۱۲۶ تا ۱۵۰ و ۲۰۱ تا ۲۵۰ در حوزه مهندسی، دانشگاه های علوم پزشکی تهران و دانشگاه کاشان با رتبه ۳۰۱ تا ۴۰۰ در حوزه بهداشت و بالینی، دانشگاه های علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشگاه تبریز با رتبه های ۴۰۱ تا ۵۰۰ در حوزه علوم زیستی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و دانشگاه علم و صنعت ایران با رتبه ۳۰۱ تا ۴۰۰ در حوزه علوم فیزیکی و دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد با رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰ در حوزه علوم روانشناسی دانشگاه های اول و دوم در حوزه‌های موضوعی یاد شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha