محمد رضا مدرسی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۴، ۷۳ دانشگاه ایرانی حضور دارند که از این میان، هشت دانشگاه در سال ۲۰۲۳ شرایط لازم برای حضور در این نظام رتبه بندی را دارا نبودند و برای نخستین بار است که رتبه بندی شدند.
وی یادآورشد: در کنار این تغییر مثبت، مقایسه کلی بین وضعیت دانشگاههای ایران در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۴ و ۲۰۲۳ حاکی از افزایش بازه رتبه های کسب شده برای ایران از هشت به ۹ جایگاه است.
مدرسی افزود: این افزایش به این دلیل است که بر اساس طبقه بندی متداول بازه های رتبه های نظام رتبه بندی تایمز، دانشگاههای ایران در سال ۲۰۲۳،هشت بازه رتبهای از ۳۵۱-۴۰۰ تا ۱۵۰۰+ را به خود اختصاص داده بودند، اما صعود یک پله ای دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاه دارای رتبه اول ایران در تایمز ۲۰۲۴، از بازه رتبهای ۳۵۱-۴۰۰ در سال ۲۰۲۳ به بازه رتبهای ۳۰۱-۳۵۰ در سال ۲۰۲۴، باعث کسب این رتبه برای نخستین بار و در نتیجه افزودن آن به جایگاههای تخصیص یافته پیشین ایران شد.
وی تصریح کرد: با وجود این تغییرات، دانشگاه خلیج فارس که در سال گذشته جایگاه هفتم را از هشت جایگاه در بین دانشگاههای ایرانی حاضر در این نظام رتبه بندی به خود اختصاص داده بود با قرارگرفتن در جایگاه هشتم از ۹ جایگاه در سال ۲۰۲۴ و کسب رتبه یکسان با رتبه سال ۲۰۲۳، به تثبیت وضعیت خود در این رقابت بین المللی پرداخت.
مدرسی ادامه داد: در نظام رتبه بندی تایمز ۲۰۲۴، دانشگاه خلیج فارس با دانشگاه هایی چون دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه گیلان، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه ایلام، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه قم، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، دانشگاه یاسوج، دانشگاه زنجان و دانشگاه علوم پزشکی زنجان هم رتبه است.
رئیس دانشگاهد خلیج فارس گفت: همچنین از بین این دانشگاهها، ۶ دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه گیلان، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه ایلام، دانشگاه قم و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی برای نخستین بار است که به نظام رتبه بندی تایمز راه یافتهاند.
مدرسی تاکید کرد: بررسی امتیازات دانشگاه خلیج فارس حاکی از این است که این دانشگاه در سال ۲۰۲۴ در کنار افزایش امتیاز کلی، در چهار معیار از پنج معیار اصلی مورد نظر در نظام رتبه بندی تایمز نیز افزایش امتیاز را تجربه کرده است.
وی گفت: مقایسه وضعیت دانشگاه خلیج فارس در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نشان می دهد که این دانشگاه در تایمز ۲۰۲۴ به لحاظ امتیاز کل و پنج معیار اصلی آموزش، محیط پژوهشی، کیفیت پژوهش، صنعت و چشم انداز بینالمللی به ترتیب امتیازات ۲/۲۸-۸/۲۲، ۸/۱۷، ۱/۱۴، ۵/۴۵، ۸/۲۸ و ۲/۳۸ را کسب کرده است. این در حالی است که در تایمز ۲۰۲۳ امتیازات فوق به ترتیب برابر با ۳/۲۴-۴/۱۸، ۷/۱۵، ۴/۱۳، ۶/۳۸، ۵/۴۸ و ۳/۲۸ بودند.
رئیس داشگاه خلیج فارس افزو: باوجود افزایش نیافتن امتیاز دانشگاه خلیج فارس در معیار صنعت در تایمز ۲۰۲۴، با توجه به کسب جایگاه نخست صنعتی آن در بین دانشگاههای جوان ایران در رتبه بندی اخیر تایمز، وضعیت این دانشگاه به لحاظ این معیار نیز بسیار امیدوارکننده است.
وی یادآور شد: در برآورد کلی، با توجه به نوسانات رتبهای سالانه در جایگاه دانشگاهها و همچنین احتمال افزایش سالانه رقبا، حضور پیاپی و تثبیت جایگاه دانشگاه خلیج فارس در نظام رتبه بندی تایمز می تواند نویدبخش پایداری وضعیت آن و حتی ارتقای جایگاه این دانشگاه در سالهای آتی باشد.
نظر شما