تشریح جزئیات برنامه‌های ۱۳ آبان/ «نظم نو جهانی با نسل آرمانی»

تهران - ایرنا - معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با تشریح برنامه‌های روز دانش‌آموز گفت: شعار روز ۱۳ آبان امسال «نظم نو جهانی با نسل آرمانی»، «نسل ضد آمریکا» و «هندسه بدون سلطه» است.

اصغر باقرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش به مناسبت ۱۳ آبان روز دانش‌آموز افزود: یکی از محورهای برنامه سیزدهم آبان بر پایه هویت است که یک محور برنامه فراگیر پرورشی و فرهنگی مدارس به شمار می رود؛ در این محور فعالیت‌ فرعی، فعالیت اصلی و نقش دانش‌آموزان در قالب تشکل‌های دانش‌آموزی مطرح می‌شود.

وی افزود: محور بعدی معرفی حقایق و سوابق استکبار و استعمار و مشارکت حداکثری دانش‌آموزان در ایجاد زمینه بروز خلاقیت و کنشگری است که این موارد چند هفته پیش از ۱۳ آبان به مدارس ارسال شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مهم‌ترین فعالیت‌های پیشنهادی علاوه بر تجمع ۱۳ آبان به همراه همه مردم در مراکز شهر و در مقابل لانه جاسوسی، صدور بیانیه مشترک تشکل‌های دانش‌آموزی، مدرسه آرایی و برگزاری برنامه ضداستکباری در داخل مدارس است.

وی عنوان کرد: استفاده از ظرفیت فضای مجازی و پویش‌هایی که در این زمینه راه‌اندازی شده و همینطور برگزاری جلسات و نشست‌های گفتمان تبیینی و بصیرتی از دیگر برنامه‌های دانش‌آموزی است که در این راستا شخصیت‌های معقول و کارشناس در این نشست‌ها شرکت می‌کنند و به سوالات دانش‌آموزان پاسخ می‌دهند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: همچنین ادای احترام به دانش‌آموزان شهید به مناسبت روز دانش‌آموز انجام خواهد شد، در این راستا، مراسم فرهنگی پخش سرود در زنگ‌های تفریح و اجرای مراسم انجام خواهد شد.

تشریح جزئیات برنامه‌های ۱۳ آبان/ «نظم نو جهانی با نسل آرمانی»

باقرزاده افزود: برنامه‌های پیشنهادی امسال مناظره‌های دانش‌آموزی با عنوان نقش نوجوان در ایجاد نظم نوین جهانی است، همچنین تعدادی سرود با مضمون روز دانش آموز تولید شده و در برخی موارد نیز دانش‌آموزان در استان‌ها و مراکز دیگر این سرودها را تولید کرده‌اند که در مناطق عمومی اجرا می‌کنند.

وی به اجرای تئاترهای دانش‌آموزی با موضوع استکبارستیزی و ۱۳ آبان اشاره کرد و گفت: پویش دنیای بدون تاریکی یا بدون آمریکا که پویش نقاشی، کاریکاتور و طراحی گرافیکی است را برای مراسم ۱۳ آبان داریم و همچنین اجرای مراسم پرچم یا صبحگاه از دیگر برنامه‌هاست.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مراسم مسابقه کتاب «جشن خرگوش‌ها» برای دوره ابتدایی و «روایتی ساده از ماجرای پیچیده» برای دوره متوسطه اول و دوم به عنوان آغاز یک مسابقه کتابخوانی پیشنهاد شده است.

باقرزاده افزود: همچنین برخی از اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت با شناخت استکبار هم صورت می‌گیرد. منظور از استکبار هم این است که دانش‌آموزان در برخی از مراکز مصادیق استکبار یا استعمار یا محل‌هایی که ایرانیان غیور با استکبار درگیر شده اند، حاضر می‌شوند.

وی ادامه داد: از جمله این مکان‌ها می‌توان به برخی از موزه‌ها و مکان‌ها مانند لانه جاسوسی یا مزار حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد که یک استکبار ستیز در عصر حاضر به شمار می رود. همچنین پالایشگاه نفت به منظور ملی شدن صنعت نفت، منزل آیت الله کاشانی و بازدید از جماران برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است که می‌توان در قالب آن به چگونگی ایستادگی مردم ایران در برابر استکبار اشاره کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در روز ۱۳ آبان هم همه دانش‌آموزان در قالب تشکل آزاد به همراه اولیا و فرهنگیان و دیگران در مراسم استکبار ستیزی شرکت می‌کنند و در مسیر حرکت آنها غرفه‌هایی هم پیش‌بینی شده که محصولات فرهنگی به دانش‌آموزان داده می‌شود و هم سوالات و شبهات و مسائل مربوط به ۱۳ آبان و استکبار در آنجا مطرح می‌شود.

به گزارش ایرنا، ۱۳ آبان روز دانش‌آموز و استکبار ستیزی است که در سه مقطع تاریخی سال‌های ۱۳۴۳ (تبعید حضرت امام خمینی (ره) به ترکیه)، ۱۳۵۷ (کشتار وحشیانه دانش‌آموزان) و ۱۳۵۸ (تسخیر لانه جاسوسی) به نماد عزت، مقاومت، دشمن‌شکنی و استکبارستیزی ملت ایران و سرشکستگی و خفت و خواری دشمنان این مرز و بوم تبدیل شده است. همه ساله به مناسبت گرامیداشت این روز دانش آموزان راهپیمایی های ضداستکباری در شهرهای مختلف برگزار می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha