به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سید مجتبی خیام نکویی» با تاکید بر اهمیت پایش سلامت محصولات کشاورزی تصریح کرد: با تولید غذای سالم مبتنی برکیفیت و سلامت، به ثبات و پایداری دست خواهیم یافت.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه تولید غذا به یک مسئله سیاسی تبدیل شده است، گفت: مبنای فروش غذا، مبنای سیاسی است و کشورهایی که بیشترین تولید کننده غذا باشند از آن به عنوان یک ابزار برای تسلط بر کشورهای دیگر استفاده میکنند.
وی با اعلام اینکه بر اساس طبقه بندی جهانی سه طبقهبندی شرایط مطلوب، متوسط و ناامن برای امنیت غذایی ترسیم شده است، خاطرنشان کرد: وضعیت کشور ما در امنیت غذایی متوسط بوده و زمانی در شرایط مطلوب قرار خواهد گرفت که علاوه بر بعد کمی و کیفی، بهبود و دسترسی اقتصادی جهت خرید غذا و سلامت محصولات کشاورزی را نیز تامین کند.
وی ظهور و افول تمدنها را مرتبط با مساله امنیت غذایی دانست و گفت: در تاریخ هزار سال گذشته ظهور و افول تمدنها در اثر آب و غذا بوده و بسیاری از مهاجرتها و سقوط تمدنها به دلیل نبود آب کافی برای تولید غذا اتفاق افتاده است.
خیام نکویی با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص امنیت غذایی، خاطرنشان کرد: در نگاه رهبری دو مسئله رسیدن به خودکفایی در تامین غذای مردم کشور و حاکمیت اقتدارغذایی در منطقه مورد اهمیت است.
وی کشور ایران را از نظر جمعیت هجدهمین کشور پرجمعیت جهان دانست و گفت: پیشینه کشاورزی ایران با قدمت ۷ هزار سال پیش در سرزمین فلات، نشان دهنده تاریخ کهن امنیت غذایی در کشور ایران است.
رییس سازمان تات، با اظهار امیدواری از رشد ۵ برابری تولید بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی چهار و نیم میلیون بهرهبردار که ۱۸ درصد شاغلین این بخش را به خود اختصاص دادهاند، فعال است.
وی افزود: به طور متوسط سالی ۶ میلیارد دلار صادرات از بخش کشاورزی به کشور اختصاص مییابد، که از این رقم ۱۷ درصد از درآمدهای غیرنفتی است.
نظر شما