محسن فتحی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره سفرآیت الله رییسی، رییس جمهور به استان کردستان گفت: در مدت دو سال و چند ماه که از عمر دولت سیزدهم گذشته است، سومین سفر رییس جمهور به استان کردستان این هفته انجام شد و این رویکرد در دولتهای گذشته بیسابقه بوده که رییس جمهوری در مدت ۲ سال به استان کردستان برای پیگیری مسائل اقتصادی مردم سفر کند.
نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی افزود: رییس جمهور در سفر قبلی خود به استان کردستان، پروژه خط انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج را افتتاح کرد و در این سفر پروژه راهآهن همدان به سنندج افتتاح شد.
وی با اشاره به آغاز پروژه راهآهن همدان به سنندج از سال ۱۳۸۲ تصریح کرد: این پروژه در دولتهای قبل به نتیجه لازم نرسید ولی در دولت سیزدهم تلاش مهمی برای اتمام پروژههای ناتمام از جمله این پروژه آن انجام شد تا استان کردستان و شهر سنندج به خطوط ریلی کشور متصل شود.
توجه ویژه دولت سیزدهم به توسعه زیرساختهای توسعه کردستان
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه پروژه راهآهن همدان به سنندج سبب توسعه زیرساختهای استان کردستان شد، عنوان کرد: از دولتهای گذشته همیشه گلهمند بودیم که به توسعه زیرساختهای کردستان توجه نمیشود. ولی خوشبختانه دولت سیزدهم با نگاهی دقیقی برای به بهبود زیرساختهای استان دارد، پروژههای مهمی را تعریف کرد که این پروژهها در مرحله بهرهبرداری قرار دارد.
فتحی با بیان اینکه اقدامات اجرایی ۲ سال گذشته دولت، دلبستگی و اعتماد مردم به نظام اسلامی را بیشتر کرده است، افزود: این رویکرد دولت نوید بخش آیندهای بهتر با امکانات لازم و کافی برای مردم کردستان خواهد بود.
دولت به جای نگاه به بازارهای غرب به بازارهای مرز و همسایگان توجه کرد
این نماینده مجلس درباره بازگشایی بازارچههای مرزی استان، تصریح کرد: مرز برای همه کشورها، هم تهدید و هم فرصت محسوب میشود و اینکه دولت ها کدام وجه آن را مورد توجه قرار دهند، به نوع نگاه آنها بستگی دارد.
توجه دولت به مناطق مرزی در بهبود روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه موثر بود
وی اضافه کرد: دولت سیزدهم در ۲ سال گذشته، تلاش کرد نیمه پرلیوان را ببیند و از مناطقهای مرزی کشور برای افزایش صادرات و واردات و بهبود شاخصهای تجارت و اقتصاد مرز استفاده کند. این رویکرد در دیپلماسی اقتصادی دولت و بهبود روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه موثر بود.
فتحی تصریح کرد: دولت سیزدهم به جای نگاه به غرب و بازارهای آن، توجه به همسایگان را مورد تاکید قرار داد که یکی از این مناطق، کردستان عراق است که با توجه به قرابت فرهنگی که بین ایران و عراق وجود دارد، میتوان برای رشد اقتصادی دو منطقه بهره جست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: فضای اقلیم کردستان و عراق به نحوی است که ظرفیت لازم برای افزایش روابط تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق وجود دارد و میتوان از این پتانسیل برای بهبود روابط دو کشور استفاده کرد.
وی مرز باشماق کردستان را یکی از بخشهای استراتژیک این استان نامید و گفت: همچنین در شهرهای مریوان و بانه میتوان از ظرفیت مرزی آن به بهترین شکلی استفاده کرد و دولت سیزدهم این موضوع را به خوبی درک کرده است.
فتحی توسعه اقتصادی مناطق مرزنشین را عامل توسعه پایدار و امنیت بخشهای مرزی عنوان کرد و گفت: این شرایط بر بهبود معیشت مردم هم اثر خواهد داشت و سبب میشود، مردم در حفظ امنیت مرزها کوشا باشند.
این نماینده مجلس با اشاره به موضوع کولبری که در بخشهای مرزی کردستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: دولت در اقدامی ارزنده لایحه ساماندهی و نظارت بر کولبری و ملوانی را به مجلس ارسال کرد و مجلس نیز با قید دوفوریت آن را در دستور کار قرار داد که این رویکرد سبب حل چالشهای این بخش خواهد شد.
نظر شما