به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، هیات ۳ نفره نمایندگان کنگره آمریکا متشکل از جی فرنچ هیل جمهوریخواه از ایالت آرکانزاس و ۲ نماینده دموکرات شامل استفان لینچ از ایالات ماساچوست و مایک کویگلی از ایالت ایلینویز دوشنبه از کییف بازدید و با رئیس جمهور اوکراین دیدار و گفت وگو کردند.
زلنسکی در این دیدار با بیان اینکه ما به شما، احزاب جمهوریخواه و دموکرات، دولت جو بایدن رئیسجمهور و همچنین اعضای هر دو مجلس کنگره آمریکا که در حمایت از اوکراین متحد شدهاند، احترام میگذاریم، اظهار کرد: این دیدار، یک سیگنال قدرتمند به جهانیان و تمام کسانی که در راه حفظ آزادی و دموکراسی تلاش میکنند، ارسال خواهد کرد.
هیل در این دیدار به زلنسکی از حمایت دو حزبی از اوکراین در مجالس کنگره و سنای آمریکا اطمینان داد، اما خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایالات متحده باید کمک به تل آویو در جنگ علیه حماس را نیز در دستور کار خود قرار دهد و نمیتوان همه کمکها را صرف اوکراین کرد.
لینچ نماینده دموکرات کنگره آمریکا نیز در این دیدار خطاب به زلنسکی، گفت: مبارزه شما مبارزه ما است.
کویگلی دیگر نماینده دموکرات کنگره آمریکا که یکی از حامیان اصلی کییف در میان مقامات ایالات متحده است نیز در این دیدار از زلنسکی خواست که اگر در کنار کمکهای نظامی، خواهان دریافت کمکهای اقتصادی و بشردوستانه از سوی واشنگتن است، باید استدلالهای محکمی برای دریافت اینگونه از کمکها به مقامات آمریکایی ارائه کند و افزود: ایالات متحده علاقهمند است کمکهای خود به کییف را در راستای تلاش اوکراین برای رسیدن به خودکفایی از نظر تامین مهمات برنامهریزی کند.
وی خطاب به زلنسکی گفت: میدانم که به گلولههای ۱۵۵ میلیمتری نیاز دارید، اما در شرایط کنونی (رژیم) اسرائیل نیز به این مهمات نیاز دارد.
طبق گزارش مجله تایم که روز دوشنبه منتشر شد، زلنسکی در سفر ماه گذشته خود به آمریکا، به نمایندگان کنگره این کشور گفت که اگر کمکهای ایالات متحده از کییف قطع شود، اوکراین در جنگ علیه روسیه بازنده خواهد شد.
به نوشته راشا تودی، در گزارش مجله تایم به نقل از برخی از دستیاران زلنسکی، آمده است: حتی اگر ایالات متحده و متحدانش بتوانند به نحوی سرعت تحویل تسلیحات و مهمات به کییف را حفظ کنند، اوکراین در ضد حمله خود علیه نیروهای روسی متحمل تلفات زیادی شده است به نحوی که در حال حاضر نیروی انسانی کافی برای استفاده از این مهمات در اختیار ندارد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما