به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، چالی که بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به عنوان سفیر اوکراین در واشنگتن حضور داشت، در رابطه با سفر اخیر یک هیات اوکراینی به واشنگتن که با هدف لابی کردن با کنگره آمریکا برای تداوم حمایت مالی این کشور از کییف انجام شد، اظهار کرد: در حالی که دولت اوکراین هنوز به تداوم کمکهای آمریکا به این کشور خوشبین است اما آنچه اکنون در ایالات متحده در جریان است حکایت از شیب نزولی کمکهای واشنگتن به کییف دارد.
سفیر سابق اوکراین در آمریکا با بیان اینکه از هماکنون مشخص است که کمکهای واشنگتن به اوکراین کاهش خواهد یافت، یادآور شد: شکی نیست که جمهوریخواهان مجلس آمریکا به رهبری مایک جانسون رئیس جدید کنگره، موانعی در راه ارائه کمکهای جدید دولت آمریکا به کییف ایجاد خواهند کرد.
چالی در عین حال با یادآوری اینکه صندوق بینالمللی پول (IMF) حداقل تا جولای ۲۰۲۴ یک برنامه مالی از پیش تعیین شده برای کییف دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به این برنامه مالی از پیش تعیین شده، انتظار میرود که سطح حمایتها از اوکراین تا تابستان کاهش شدیدی را تجربه نکند اما از هماکنون باید به پائیز سال آینده فکر کنیم، زمانی که ایالات متحده به احتمال زیاد وارد یک بحران سیاسی خواهد شد که اثر منفی زیادی بر حجم کمکهای این کشور به اوکراین خواهد گذاشت.
به نوشته راشا تودی، جو بایدن ماه گذشته از کنگره این کشور خواست تا بسته کمکی ۱۰۶ میلیارد دلاری را که عمدتاً بر اوکراین و (رژیم) اسرائیل متمرکز است، تصویب کند. با این حال، بسیاری از جمهوریخواهان مخالف سیاست چک سفید برای کییف بودند و گفتند که میخواهند این ۲ موضوع را جداگانه بررسی کنند.
در همین حال بایدن در روز جمعه، لایحه هزینههای موقتی را برای جلوگیری از تعطیلی دولت امضا کرد که شامل هیچ بودجه اضافی برای اسرائیل و اوکراین نمیشد.
از زمان شروع درگیری اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، ایالات متحده میلیاردها دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.
روسیه بارها به غرب نسبت به تامین تسلیحات اوکراین هشدار داده و اعلام کرده است که این امر نه تنها به طولانی شدن جنگ در اوکراین منجر خواهد شد و به خصومتها دامن خواهد زد بلکه ممکن است این جنگ را به درگیری نظامی میان روسیه و حامیان اوکراین تبدیل کند.
نظر شما