حامیان فلسطین و اسرائیل باز هم رو در روی هم در شورای امنیت سازمان ملل

نیویورک – ایرنا- شورای امنیت سازمان ملل که تاکنون در صدور قطعنامه ای درباره درگیری ها میان اسرائیل و فلسطین ناکام مانده است، بار دیگر در نشست اضطراری خود صحنه صف آرایی دیپلمات هایی بود که حامیان فلسطین خواستار آتش بس و حامیان اسرائیل در پی تداوم حمایت های همه جانبه خود، خواستار محکومیت حماس بودند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، این نشست شورای امنیت به درخواست امارات متحده عربی و کشور چین برگزار شده بود. لانا نصیبه سفیر و نماینده امارات در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت گفت: درخواست خود برای آتش‌بس فوری در غزه را تکرار می‌کنیم.

دیپلمات ارشد کشور امارات متحده عربی در سازمان ملل تصریح کرد که ۷۰ درصد از کشته شدگان در نوار غزه زنان و کودکان هستند نه اعضای حماس.

سفیر امارات در سازمان ملل ادامه داد: با توجه به اینکه ۱۱ هزار آواره در بیمارستان القدس حضور دارند، درخواست تخلیه آن با واقعیت همخوانی ندارد.

ژانگ جون سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: از اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر می‌خواهیم محاصره غزه را لغو و دستور تخلیه فوری را لغو کند.

سفیر چین در سازمان ملل افزود که اسرائیل به حمله زمینی به غزه ادامه می‌دهد و یک فاجعه انسانی بی‌سابقه را به بار آورده است.

این دیپلمات ارشد چین تصریح کرد که از اسرائیل به عنوان رژیم اشغالگر می‌خواهیم به محاصره غزه پایان داده و طرح کوچ اجباری فلسطینیان را لغو کند.

وی تاکید کرد: امنیت از طریق مجازات دسته جمعی به دست نمی آید و پاسخ به خشونت از طریق خشونت منجر به نفرت و تقابل می شود.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در این نشست گفت: ایالات متحده آمریکا شورای امنیت را برای تصویب قطعنامه درباره غزه فلج کرده و مانع آن شده است.

این دیپلمات ارشد کشور روسیه با اشاره به استانداردهای دو گانه کشورهای مخالف آتش‌بس در غزه گفت: حملات اسرائیل ادامه دارد و همه درخواست‌ها برای آتش‌بس را رد می‌کند.

سفیر دولت ولادیمیر پوتین در سازمان ملل با تاکید بر اتخاذ تدابیری برای  برقراری آتش بس در نوار غزه ، آن را صرفا کافی ندانست و تاکید کرد: زمان اقدامات موقتی دیگر گذشته است و اولویت توقف خون‌ریزی و کشتار در غزه است.

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: آمریکا و اسرائیل می‌خواستند شهروندان غزه را یا نابود کنند یا به خارج از نوار آواره کنند.

وی تصریح کرد: اسرائیل نظر اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل در مورد پایان دادن به خشونت ها را نادیده می گیرد. نقض قوانین بین‌المللی به بهانه مبارزه با تروریسم، موجه نیست.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفت: سه هفته است که حماس بیش از ۱۴۰۰ غیرنظامی بی گناه را کشته و بیش از ۲۰۰ نفر را گروگان گرفته است. شبه‌نظامیان مستقر در غزه همچنان به شلیک موشک به سمت اسرائیل ادامه می‌دهند. شهروندان دهها کشور هنوز گروگان حماس هستند.

این دیپلمات آمریکایی در حالیکه واشنگتن بصورت تمام عیار از اسرائیل حمایت می کند، گفت: بحران انسانی در غزه روز به روز بدتر می شود. ما باید همه با هم متحد شویم تا خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها باشیم.

وی مدعی شد: رسیدگی به نیازهای بشردوستانه غیرنظامیان فلسطینی در غزه و تایید حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تروریسم، به همه بازیگران یادآوری می کند که قوانین بین المللی بشردوستانه باید رعایت شود. این بدان معناست که حماس نباید از فلسطینی ها به عنوان سپر انسانی استفاده کند و اسرائیل باید تمام اقدامات احتیاطی ممکن را برای جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان انجام دهد.

وی با انتقاد از روسیه و چین برای وتوی قطعنامه آمریکا در شورای امنیت با انتقاد از تصویب قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل در ایجاد آتش بس و توقف حملات اسرائیل به غزه، آن را یک طرفه خواند و گفت که در این قطعنامه دو کلمه کلیدی، حماس و گروگان نبود و عامدانه حذف شدند که به حماس قدرت می بخشد.

گرینفیلد همچنین بدون نام بردن از کشوری گفت که در طول نشست ویژه اضطراری مجمع عمومی چند کشور عضو به طور ضمنی اقدامات خشونت آمیز حماس را تایید کردند و شوکه و وحشت زده شدم. ظالمانه است که اقدامات حماس توسط مجمع عمومی محکوم نشود.

باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در سخنانی در حمایت از رژیم اسرائیل گفت: از زمان حمله تروریستی حماس علیه اسرائیل در ۷ اکتبر، بریتانیا بر حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تروریسم تاکید کرده است. ما همچنان به صراحت می دانیم که این دفاع باید مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه انجام شود.

سفیر انگلیس در سازمان ملل مدعی شد: تلاش های ما با شرکای بین المللی بر حفاظت از غیرنظامیان، تامین امنیت و افزایش دسترسی بشردوستانه و آزادی گروگان ها متمرکز شده است.

وی ادعا کرد: متاسفانه، با وجود این تلاش ها، وضعیت در غزه هر روز بدتر می شود و تنها حماس مسئول آغاز این درگیری است.

 ریاض منصور نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل نیز با بیان اینکه هیچ جای امنی برای ساکنان نوار غزه وجود ندارد، گفت: غزه اکنون جهنم روی زمین است.

وی با بیان اینکه اکثر مردم  غزه به دلیل حملات اسرائیل آواره شده‌اند، از شورای امنیت خواست قطعنامه‌ای به منظور برقراری  آتش‌بس فوری در نوار غزه صادر کند.

سفیر فلسطین تصریح کرد: ۳ هزار و ۵۰۰  کودک فلسطینی کشته شده اند یعنی یک کودک فلسطینی در هر ۵ دقیقه و هزاران فلسطینی نیز مجروح و در حال مرگ هستند.

او خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: آیا مردم فلسطین حق ندارند آزادانه زندگی کنند و از خود دفاع کنند؟ چرا برخی از اعضای شورای امنیت حق دفاع اسرائیل از خود را بدون اشاره به فلسطینی‌ ها تایید می‌کنند؟

گیلعاد اردان سفیر رژیم اسرائیل در سازمان ملل نیز در تداوم سیاست های خصمانه تل آویو علیه مقامات جمهوری اسلامی ایران، با فرافکنی همچون همیشه تهران را متهم به مرگ و نابودی کرد تا افکار عمومی جهان را از جنایات خود به ویژه در غزه دور کند.

وی با توهین به مقامات ایران، با مرتبط ساختن وضعیت کنونی با هولوکاست گفت که جهاد اسلامی، حماس، حزب الله و حوثی ها و سپاه پاسداران که شعار مرگ برای آمریکا، انگلیس و اسرائیل سر می دهند، ارتش ایران هستند. نماینده اسرائیل گفت که تا زمانی که "جنایات حماس" محکوم نشود، هیات این رژیم در سازمان ملل "نشان زرد" را به سینه خواهند زد که بلافاصله او و هیاتش این نشان را که  نقش ستاره داوود است، بر سینه زدند.

"لیزا داتن" مدیراجرایی آژانس کمک‌های انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) نیز با توجه به وضعیت بیمارستانها در غزه، خواستار بازشدن گذرگاه مرزی دیگری با هدف تسریع اعزام کامیون‌ های امدادی شد و  پیشنهاد کرد گذرگاه کرم شلوم میان حصارهای غزه و اسرائیل، باز شود زیرا  تنها گذرگاهی است که تجهیزات لازم برای کنترل سریع تعداد زیاد کامیون‌های امدادی را دارد.

این مقام سازمان ملل گفت که رسیدن آب، غذا و  امداد پزشکی به غزه و فراهم کردن پناهگاه برای آوارگان در میانه بمباران‌ های بی‌وقفه‌ که تمام اعضای خانواده‌ها و محلات  را از صحنه روزگار محو می‌کند، ناممکن شده است.

این مقام سازمان ملل متحد استقرار نیروهای نظامی در نزدیکی بیمارستان‌ها و  مناطق مسکونی و درخواست اسرائیل برای تخلیه بیمارستان‌ها را  بشدت نگران کننده دانست و گفت: اکنون یک هزار بیمار در غزه  محتاج دستگاه دیالیز  هستند و ۱۳۰ کودک نارس در دستگاه نگهداری می‌شوند که هر گونه دستور تخلیه بیمارستانها "صدور حکم اعدام" برای آنان است.

کاترین راسل  مدیراجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در گزارش خود به شورای امنیت گفت در  سه هفته گذشته هر روز ۴۲۰ کودک در غزه کشته یا مجروح شده‌اند.

وی تصریح کرد: خشونت علیه کودکان از نوار غزه فراتر رفته و در کرانه باختری رود اردن در بیت المقدس شرقی تا کنون ۳۷ کودک جان باخته‌ اند و در حملات حماس نیز تاکنون ۳۰ کودک اسرائیلی جان باخته‌اند.

به گفته مدیراجرایی یونیسف همچنین ۲۰ کودک در میان اسرای حماس هستند که از سرنوشت و وضعیت آنها خبری در دست نیست.

مدیر اجرایی یونیسف تصریح کرد: بهای حقیقی افزایش درگیری‌های اخیر در غزه  با زندگی کودکان اندازه‌گیری خواهد شد چه آنها که جان خود را از دست داده اند و چه آنها که مسیر زندگی شان  برای همیشه تغییر خواهد کرد.

 فیلیپ لازارینی مدیر آژانس ویژه سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA)  نیز در گزارش خود به شورای امنیت گفت که تا کنون ۶۴ کارمندش را حملات از دست داده که یکی از آنها تنها دو ساعت قبل از آغاز نشست شورای امنیت به همراه همسر و هشت فرزندش جان باخته اند.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha