کاهش ۱۰ هزار میلیارد ریالی هزینه خاکبرداری طرح ۱۵ هزار واحدی بندرعباس

بندرعباس - ایرنا - معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی بندرعباس گفت: هزینه طرح نهضت ملی مسکن در بخش خاکبرداری طرح ۱۵ هزار واحدی بندرعباس از ۱۸ هزار میلیارد ریال به هشت هزار میلیارد ریال کاهش یافت.

سعید حاجبی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خاکبرداری مشکل اصلی طرح ۱۵ هزار واحدی نهضت ملی مسکن بندرعباس بوده که قرارداد اولیه آن براساس برآورد اولیه ۱۸ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی ادامه داد: این مبلغ برای مردم بسیار بالا بوده که با حذف حمل و نقل خاک به منطقه دیگر به هشت هزار میلیارد ریال کاهش یافته است.

معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی هرمزگان با اشاره به اینکه مردم به امید خانه‌دار شدن به این اداره‌کل مراجعه می‌کنند، اضافه کرد: این هزینه در واقع متعلق به زنان خانه‌داری و یا افراد مستضعفی است که با هزاران امید دارایی خود را به امید خانه‌دار شدن اختصاص می‌دهند.

وی اشاره کرد: در واقع اگر این افراد تمکن مالی داشتند که به اداره‌کل راه و شهرسازی برای زمین و خانه مراجعه نمی‌کردند.

کاهش ۱۰ هزار میلیارد ریالی هزینه خاکبرداری طرح ۱۵ هزار واحدی بندرعباس

معاون مسکن و شهرسازی اداره‌کل راه و شهرسازی هرمزگان در این زمینه یادآورشد: گاهی خاک در نقطه‌ای ریخته می‌شود که چند روز دیگر باید توسط نهاد دیگری برای انجام کار عمرانی استفاده شود، این هدر دادن منابع مالی بیت المال است.

وی مثال زد: برای نمونه راه و شهرسازی ۲۰۰ میلیارد ریال برای انتقال خاک به یک نقطه هزینه می‌کند و اداره‌ای که به این زمین‌ها نیاز پیدا می‌کند باید ۴۰۰ میلیارد ریال برای برداشتن این آن‌ها هزینه کند.

می‌توان برای زیبایی تپه‌های کمتری را صاف کرد

معاون زمین و مسکن راه و شهرسازی هرمزگان افزود: پنج حالت برای طرح ۱۵ هزار واحدی بندرعباس در نظر گرفته شده است، برای زیبایی طرح می‌توان میزان خاکبرداری را کاهش داد و مانند استامبول که به هفت تپه شناخته می‌شود به آن زیبایی داد.

وی ابراز کرد: اما در این حالت تنها می‌توان ۶ هزار واحد مسکونی در زمین ۱۵۰ هکتاری شمال بندرعباس ساخت و باید زمین‌های بیشتری را برای نهضت ملی مسکن در بندرعباس اختصاص داد.

حاجبی اشاره کرد:‌ یک‌هزار هکتار افزوده شده به محدوده شهر بندرعباس برای استفاده در طول ۲۰ سال آینده این شهر است، در گذشته آینده و پیشرفت شهر بندرعباس پیش‌بینی نمی‌شد اما اکنون مشخص بوده و این محدوده در امتداد بزرگراه شهید رجایی در شمال این شهر است.

معاون زمین و مسکن راه و شهرسازی هرمزگان افزود:‌ بنابراین هرچه از ارتفاع تپه‌ها کاسته می‌شود، می‌توان واحدهای مسکونی بیشتری ساخت.

خط لوله انتقال گاز به خارج از محدوده شهری منتقل می‌شود

حاجبی اظهار کرد: همچنین راه و شهرسازی هرمزگان درپی جابه‌جایی خط لوله انتقال گاز از زمین‌های محدوده الحاق شده در شمال شهر بندرعباس به خارج از محدوده شهری است.

وی گفت: چنانچه این خط لوله از کنار بزرگراه شهید رجایی عبور داده شود، مزاحم طرح‌های آینده در محدوده یک‌هزار هکتاری می‌شود؛ بنابراین باید به خارج از محدوده یک‌هزار هکتاری شهر بندرعباس منتقل شود تا در آینده مزاحمتی نداشته باشد.

به گفته معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی هرمزگان یادآورشد: هزینه انتقال در صورتی که از کنار بزرگراه شهید رجایی منتقل شود، یکهزار میلیارد ریال و در صورتی که با در نظر گرفتن آینده و به خارج از محدوده انجام شود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد.

حاجبی اظهار کرد: اگر همین خط لوله ۲ سال قبل جابه‌جا می‌شد تنها ۱۵۰ میلیارد ریال به سرانجام می‌رسید و اگر هم‌اکنون این انتقال انجام نشود هزینه انتقال آن افزایش می‌یابد.

عرضه مصالح به قیمت واقعی؛ سنگینی بار مالی را از دوش مردم برمی‌دارد

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی هرمزگان در خصوص مصالح ساختمانی نیز گفت: رییس جمهور در شورای عالی مسکن دستور داده در حال حاضر میلگرد از بورس خارج شود و وزیر راه و شهرسازی نیز پیگیر این موضوع است.

حاجبی ابراز کرد: سخن وزیر راه و شهرسازی در خصوص مصالح ساختمانی نیز بسیار منطقی است و بیان کردند مگر می‌شود تولید کننده قیمت‌گذار باشد اما در این شرایط به روش‌های مختلف و به طور آشکار قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: اما ذینفعان قدرتمندی در این بخش فعال هستند که از قرار داشتن میلگرد در بورس منتفع می‌شوند.

معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی هرمزگان اشاره کرد: در مثال چنانچه تنها تولید کننده خودکار در کشور که انحصار آن را هم در دست دارد، یک روز محصول را به بازار عرضه نمی‌کند و مصرف کننده ناگزیر است آن را به ۲ برابر قیمت واقعی تهیه کند.

حاجبی اشاره کرد: بنابراین در همه قراردادهای منعقد شده با پیمانکاران، موضوع مابه التفاوت میلگرد و مصالح دیده شده تا بتوانند کار را به سرانجام برساند، پیمانکار نیز جزو همین مردم است.

کاهش ۱۰ هزار میلیارد ریالی هزینه خاکبرداری طرح ۱۵ هزار واحدی بندرعباس

وی ادامه داد: چنانچه مصالح به قیمت و بهای تمام شده واقعی در بازار عرضه شود به شدت در کاهش هزینه‌های ساخت تاثیرگذار بوده و از سنگینی این هزینه‌ها از دوش مردم و دولت کاسته می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی هرمزگان اشاره کرد: یکی از نیازهای اصلی ساختمان و به‌خصوص طرح نهضت ملی مسکن میلگرد و سیمان بوده که برای سقف و ستون و بلوک و هر جای ساختمان نیاز است.

وی اشاره کرد: باید امیدوارم بود مصالح مورد نیاز صنعت ساختمان به‌خصوص میلگرد و سیمان از بورس خارج شود،‌ اگر هم قادر به این کار نیستند، حداقل مصالح مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن از بورس خارج و به بنیاد مسکن داده شود.

بنابر اطلاعات منتشره، سهم استان هرمزگان در طرح نهضت ملی مسکن، احداث ۶۵ هزار واحد مسکونی بوده که زمین بیش از سهمیه تکلیفی تامین شده، برای احداث ۳۸ هزار واحد مسکونی، پروانه ساخت صادر شده، قرارداد ساخت ۲۷ هزار واحد نیز منعقد شده و فونداسیون ۱۵ هزار واحد مسکونی نیز اجرا شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha