حضور پررنگ هیات‌های تجاری از ۷ کشور وجه تمایز نمایشگاه نانو ۱۴۰۲ ایران

تهران- ایرنا- دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به برپایی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌نانو، وجه تمایز نمایشگاه امسال را حضور پررنگ هیات‌های تجاری و شرکت‌های خارجی از هفت کشور برای معرفی دستاوردها و توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌های کشور عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، عماد احمدوند امروز (سه شنبه) در نشست خبری چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌نانو، با بیان اینکه این نمایشگاه از شنبه ۱۳ آبان جاری با حضور شرکت‌ها و فعالان حوزه فناوری‌نانو در سالن‌های ملل و خلیج‌فارس نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار می کند، افزود: این نمایشگاه به‌ عنوان بزرگترین رویداد نانویی کشور تا سه شنبه ۱۶ آبان به مدت چهار روز برپا است و از کشورهایی همچون اندونزی، کوبا و ونزوئلا در آن حضور خواهند داشت.

وی حجم بازار نانو ۱۴۰۱ را رقمی معادل ۳۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تعداد شرکت های نانویی ۳۵۸ شرکت است و تعداد محصولات دارای نانومقیاس ۱۶۰۸ محصول هستند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه، نمایشگاه نانو محل مناسبی برای آشنایی با آخرین دستاوردها و تحولات حوزه فناوری‌نانو است، تصریح کرد: در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌نانو ده‌ها شرکت نانویی توانمندی های خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهند داد.

احمدوند، حوزه‌های گوناگونی از جمله نفت و انرژی، بهداشت و سلامت، آب و محیط زیست، کشاورزی و بسته‌بندی، خودرو، رنگ و پوشش، ساختمان، منسوجات و مواد پیشرفته را از جمله حوزه هایی نام برد که دانش بنیان های فعال دستاوردهای خود را در این حوزه ها به نمایش می‌گذارند.

وی با تاکید بر اینکه، چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌ نانو موقعیت مناسبی برای همکاری‌ فناورانه استارتاپ‌ها و فعالان اکوسیستم نوآوری کشور در مسیر تجاری‌سازی محصولات است، از همه سرمایه‌گذاران، شتابدهنده‌ها، مسوولان، صاحبان صنایع و فعالان علاقه‌مند در اکوسیستم نوآوری کشور دعوت کرد از این رویداد بزرگ بازدید کنند.

دبیر ستاد نانو همچنین یکی از تفاوت‌های این دوره از نمایشگاه را حضور پُررنگ هیات‌های تجاری و شرکت‌های خارجی عنوان کرد و افزود: چنین فضایی برای گسترش کسب و کار نانویی به خارج از کشور مناسب بود و شرکت‌ها می‌توانند از این فرصت برای معرفی دستاوردها و توانمندی‌های صادراتی خود استفاده کنند.

وی گفت: ایجاد فضای گفت‌وگو میان صاحبان صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در نمایشگاه برای رفع نیازهای صنایع فراهم شده، همچنین شناسایی نیازهای صنعتی و فناوری‌های داخلی برای رفع این نیازها از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه است.

احمدوند با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی گوناگون برای علاقمندان نانو افزود: آزمایشگاه‌ها نیز در نمایشگاه ۱۴۰۲ حضور دارند تا خدمات و توانمندی‌های خود را در بخش آزمایشگاهی ارایه کنند.

وی همچنین گفت: در این نمایشگاه، تورهای بازدید ویژه درنظرگرفته شده است که به مخاطبان کمک می‌کند تا بازدید هدفمندتری را تجربه کنند و راهنماها متناسب با نیاز هر گروه از بازدیدکنندگان، اطلاعات تخصصی و مورد نیاز مخاطب را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

حمایت از ۹۹۳ پایان نامه دانشجویی و ۲۷ استاد محقق حوزه نانو

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو همچنین در این نشست به تشریح بخشی از عملکرد ۶ ماهه اول سال جاری ستاد نانو پرداخت و گفت: در سال‌های آغازین ستاد، حمایت‌های ما به شکل عمومی بود و اکنون سطح حمایت‌های ما بر اساس توانمندی‌های دانشجویان، پایان نامه های ارشد و دکتری و اساتید است. در صورتی که تحقیقات دانشگاهیان محدوده اولویت‌های صنعتی ستاد نانو باشد، حمایت‌های نیز ۱.۵ برابر حمایت‌های عادی ما خواهد بود و بر همین اساس نیز در طول ۶ ماه نخست سال جاری از ۲۷ استاد دانشگاه و ۹۹۳ محقق در قالب پایان‌نامه‌ها حمایت کردیم.

احمدوند افزود: پژوهشگاه های پلیمر و پتروشیمی، رنگ، شیمی و مهندسی شیمی و همچنین دانشگاه‌های تهران، شریف، تربیت مدرس، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، علوم پزشکی تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، سهند، مالک اشتر و لرستان از جمله دانشگاه ها و مراکز علمی هستند که اساتید فعال آنها در حوزه نانو حمایت شده اند.

وی همچنین با بیان اینکه، در سطح اول حمایت از تیم‌ها و هسته‌های فناور با رویکرد ایجاد کسب و کار و در قالب دوره‌های ایده‌سنجی و شناسایی ایده‌های با قابلیت تبدیل شدن به محصول در طول ۶ ماه نخست امسال برای ۴۸ تیم و هسته دوره اعتبارسنجی ایده برگزار شد، از ورود ۱۳ تیم از این تعداد به مرحله توسعه و بنیان گذاری کسب و کار و حمایت دو ساله از آنها خبر داد.

احمدوند با بیان اینکه، حمایت سطح دو ستاد نانو نیز برنامه نانو استارتاپ است و تیم‌هایی که در سال گذشته در قالب این برنامه شناسایی شده‌اند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت، تصریح کرد: در طول ۶ ماهه نخست امسال ۱۹ تیم مشمول حمایت‌های ستاد در مسیر توسعه کسب و کار می شوند.

ارائه خدمات بیش از ۲ میلیاردی به تیم ها و محققان نانویی 

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو همچنین در ادامه از ارائه خدمت حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی اعتبار خدمات آزمایشگاهی نانو به تیم ها، محققان و شرکت های نانویی با همکاری شبکه راهبردی آزمایشگاهی فعال در طول ۶ ماه نخست امسال خبر داد.

احمدوند افزود: در سامانه این شبکه بر اساس فعالیت هر کدام از گروه‌های تحقیقاتی اعتباری برای آنها در نظر گرفته می‌شود و تیم‌ها و شرکت‌ها تا سقف اعتباری خود می‌توانند از خدمات رایگان آزمایشگاه‌های عضو شبکه برخوردار شوند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو با بیان اینکه، انجام رصد و کار مطالعاتی در حوزه فناوری های نوظهور به منظور استفاده سیاست گذاران حوزه فناوری یکی دیگر از اقدامات ستاد نانو و میکرو در نیمه نخست امسال بوده است، حوزه فناوری‌های نوظهور رنگ، پوشش‌های ضد خوردگی، تحلیل فناوری و بازار سامانه‌های نانو حباب را از جمله این حوزه ها برشمرد.

وی همچنین ایجاد تعامل میان بخش‌های صنعتی و دانش‌بنیان را از دیگر رویکردهای این ستاد عنوان کرد و گفت: در قالب این برنامه و با همکاری کارگزاران تبادل فناوری، نیازهای واحدهای صنعتی شناسایی و تلاش می‌شود این نیازها پس از شناسایی به شرکت‌های توانمند دانش بنیان و فناور معرفی شود.

دبیر ستاد توسعه نانو و میکرو همچنین برنامه توسعه درون‌زا، را یکی دیگر از برنامه های حمایتی این ستاد عنوان کرد و افزود: ستاد نانو شرکت‌های صنعتی که دارای زیرساخت‌های ساخت، تولید، فروش و توسعه باشند، با توجه به نتایج رصد فناوری برای ورود به فرآیند تولید محصول حمایت خواهد کرد.

احمدوند تصریح کرد: در قالب این برنامه و در طول ۶ ماهه نخست امسال ۲۲ عنوان برنامه توسعه فناوری با کمک شرکت‌های صنعتی به مرحله اجرایی رسیده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو همچنین با اشاره به تدوین دو استاندارد ملی در طول این مدت تصریح کرد: در این مدت یک استاندارد بین‌المللی با محوریت ایران منتشرشده و تا پایان شهریور ماه امسال نیز یازده عنوان استاندارد بین‌المللی منتشر شد که ۱۰ درصد آن با محوریت ایران بوده است.

رونمایی ۷ محصول فناورانه نانویی در نمایشگاه نانو ۱۴۰۲

علی طهاری مدیر اجرایی چهاردهمین نمایشگاه نانو نیز در این نشست گفت: ۱۳۰ غرفه در این نمایشگاه برپا شده است و بیش از ۹۰ شرکت دانش بنیان حضور خواهند بود.

وی همچنین از برپایی ۶ پایگاه صادراتی در این نمایشگاه خبر داد و تصریح کرد: ۱۲ نهاد ترویجی معاونت علمی نیز در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و از هفت محصول فناورانه نانویی در طول چهار روز برگزاری این نمایشگاه رونمایی خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha