مشهود تقی لو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این برنامه، نوزادان در هفته اول تولد(سه تا پنج روزه) در مراکز نمونه گیری شامل مراکز منتخب خدمات جامع سلامت و همچنین در بیمارستان ها نمونه گیری می شوند.
وی اضافه کرد: نمونه به صورت چند قطره از پاشنه پای نوزادان انجام می گیرد که پس از آزمایش، در صورت غیرطبیعی بودن نتایج، نوزاد به تیم درمانی برای بررسی، کنترل یا درمان بیماری ارجاع می شود.
این مسوول ادامه داد: بیماری های هدف غربالگری نوزادان بیماریهای متابولیک ارثی شامل ۵۴ بیماری بوده که در صورت غربالگری و تشخیص به موقع، قابل پیشگیری و کنترل است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: بیماری های متابولیک ارثی اختلالات ژنتیکی هستند که سوخت و ساز مواد مختلف مانند پروتئین ها، چربی و اوره را در بدن دچار اختلال میکنند.
به گفته این مسوول، این بیماری ها به طور معمول به دلیل فقدان یا نقص در عملکرد آنزیم های خاص ایجاد می شوند که در تجزیه غذا و متابولیسم نقش دارند.
تقی لو افزود: اغلب این بیماری ها در سن پایین نمود می یابد و می تواند طیف وسیعی از تظاهرات بالینی مانند تاخیر در تکامل تا شرایط تهدید حیات (مرگ) را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه برای اولین بار برنامه غربالگری بیماری های متابولیک ارثی نوزادان در زنجان اجرایی شد، گفت: این برنامه با همکاری گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی با مشارکت معاونت درمان و غذا و دارو و اعضای تیم بالینی متابولیک بیمارستان آیت اله موسوی از ماه جاری آغاز شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد: هم اکنون این برنامه از شهر زنجان آغاز شده و طبق برنامه ریزی ها از ابتدای ماه آینده در سایر شهرستان های استان نیز اجرا خواهد شد.
نظر شما