واحد تولیدی احیا شده در آذربایجان شرقی از سربار مالی تا ارز آوری اقتصادی

تبریز- ایرنا- مدیرعامل یک واحد تولیدی در زمینه صنایع کاشی سازی با درخواست از مسوولان برای حمایت بیشتر از تولید و اشتغال و همچنین تسهیل صادرات، گفت: با تحقق شرایط زمینه برای حضور سرمایه گذاران و احیا واحدهای تولیدی راکد فراهم می شود همان طور که اکنون واحد تولیدی خودمان از سربار مالی به ارزآوری و صادرات رسیده است.

احد نیاکار روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، به روند احیا این واحد تولیدی و مشکلاتی که در این ارتباط وجود دارد اشاره کرد و افزود: این کارخانه در سال ۱۳۷۲ افتتاح شد و تا سال ۱۳۹۰ عمکلرد خوبی داشت اما از این سال تا ۱۳۹۳ به صورت تق و لق ادامه فعالیت داد تا اینکه در سال ۱۳۹۳ ورشکسته اعلام و از سوی دادگستری به اداره ورشکستگی واگذار شد.

وی افزود: ابتدا به طور استیجاری واحد را تحویل گرفتیم و راه اندازی کردیم، زمانی که این واحد راکد بود کسی سراغش را نمی گرفت اما پس از آنکه دوباره به مدار تولید بازگشت مشتریان زیاد برایش پیدا شد و در مزایده واگذاری کامل این واحد، مبلغ بالاتری پیشنهاد دادیم و برنده شدیم.

نیاکار به اشتغال ۳۸۰ نفر در این واحد قبل از تعطیل شدن اشاره کرد و گفت: به دلیل به روز نبودن ماشین آلات تولید، تنها ۱۵ درصد از ۲۰۰ هزار متر مربع کاشی که هر ماه در این واحد تولید می شد درجه یک بود و کمتر کسی حاضر به خطرپذیری و پذیرفتن مالکیت کارخانه بود.

وی ادامه داد: وقتی واحد را تحویل گرفتیم و آن را احیا کردیم با اورهال کردن برخی دستگاه ها که به مرور زمان، از کار افتاده بودند و همچنین خریداری ماشین آلات جدید، تغییرات کیفی و کمی را در کارخانه آغاز کردیم و با استفاده از دستگاه های جدید، میزان تولید محصول درجه یک را به بیش از ۸۰ درصد افزایش داده و طرح های تولید شده را متنوع کردیم.

مدیرعامل این واحد تولیدی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۴ نفر به طور مستقیم در این واحد مشغول فعالیت هستند، گفت: به رغم کاهش نیروی کار، کاهشی در میزان تولید اتفاق نیفتاده و در حال حاضر ماهانه ۲۰۰ هزار مترمربع کاشی در این واحد تولید و روانه بازار می شود، البته تولید محصولات درجه یک به بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.

نیاکار افزود: استاندارد تولید روزانه هر نفر کارگر ۷۲ متر مربع است و این واحد روزانه باید ۱۲ هزار متر مربع تولید داشته باشد اما به دلیل کهنه و کوچک بودن ماشین آلات، روزانه حداکثر ۶ هزار متر مربع تولید داریم از این رو توسعه و نوسازی ماشین آلات را در برنامه قرار دادیم.

واحد تولیدی احیا شده در آذربایجان شرقی از سربار مالی تا ارز آوری اقتصادی

خرید ۸۰۰ هزار دلار ماشین آلات جدید در گام اول

مدیرعامل واحد تولیدی کاشی کف تبریز اظهار کرد: در مرحله اول ۸۰۰ هزار دلار معادل ۴۰۰ میلیارد ریال برای خرید ماشین آلات جدید هزینه کردیم و بدون اخذ ریالی وام و تسهیلات، ماشین آلات را وارد کارخانه و مدار تولید کردیم چون می دانستیم که این واحد برای افزایش تولید ظرفیت دارد.

نیاکار ادامه داد: به دلیل کیفیت بالای تولیدات، ۷۰ درصد تولیدات این کارخانه صادراتی است اما چون بسیاری ماشین آلات نو نیستند و کهنه و قدیمی شده اند از این رو نمی توانیم کاشی هایی به اندازه های بزرگ تر ۶۰ در ۶۰ بزنیم که مشتریان زیادی در بازار دارد.

وی میزان صادرات این واحد را ماهانه ۲۵۰ هزار دلار اعلام کرد و گفت: این صادرات بیشتر به کشورهای عراق، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان صورت می گیرد، قبل از ژانویه امسال به ترکیه نیز صادارت داشتیم که به دلیل افزایش تعرفه گمرکی قطع شد اما دوباره فعال شده و محصولات صادارتی ما به این کشور از طریق بندر مرسین صادر می شود.صادرات کاشی بیشتر به کشورهای عراق، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه انجام می شود

وی با بیان اینکه اگر تسهیلات بانکی به موقع در اختیار کارخانه قرار گیرد میزان صادرات و تولید نیز افزایش می یابد، گفت: ۲ سال قبل درخواست وام داده ام و با یک شرکت چینی نیز برای خرید ماشین آلات بروز، ۲ میلیون دلار قرارداد بسته ام و ۵۰۰ هزار دلار بیعانه داده ام اما تاکنون نتوانسته ام وام خود را دریافت کنم و در واقع بانک ما را سرکار گذاشته است.

نیاکار ادامه داد: به رغم نامه صندوق توسعه ملی به یکی از بانک های استان، تاکنون به نتیجه نرسیده ام در حالی که یک کارخانه تولیدی در یکی از استان های مرکزی که همزمان با ما برای اخذ وام اقدام کرده نوروز امسال ماشین آلات را وارد مدار تولید کرد.

وی افزود: موقعیت آذربایجان شرقی عالی است اما در مجموع سه کارخانه کاشی وجود دارد در حالی که در یکی از استان های مرکزی ۱۸۵ کارخانه تولید کاشی وجود دارد، در حالی که کارخانه های واقع در آذربایجان شرقی مزیت های بسیاری دارند کرایه حمل و نقل پایین تر نسبت به دیگر استان های کشور، مرغوبیت مواد اولیه، کیفیت بالای محصول، نزدیکی به مرز و خیلی موارد دیگر که موجب شده تا مشتریان خارجی محصول ما را ترجیح دهند اما چون ماشین آلات کهنه اند نمی توانیم بیشتر سفارش بگیریم مگر اینکه تسهیلات را دریافت کنیم و ظرفیت تولید را بالا ببریم.

مقاومت و کیفیت کاشی های تولیدی در تبریز به علت استفاده از خاک و مواد اولیه مرغوب، به مراتب بالاتر است

وی ادامه داد: مقاومت و کیفیت کاشی های تولیدی در تبریز به علت استفاده از خاک و مواد اولیه مرغوب، به مراتب بالاتر است و حدود ۳۸۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است که بالاتر از استاندارد ۲۸۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است همچنین خاکی که استفاده می کنیم به مراتب ارزان تر در اختیار ما قرار می گیرد و کرایه هر تن یک میلیون ریال است در حالی که این ارقام در شهرهای دیگر کانون تولید کاشی کشور به مراتب بالاتر بوده و کیفیت و مقاومت تولیدات آنها پایین تر است.

۹۵درصد مواد اولیه را از داخل تامین می کنیم

نیاکار با بیان اینکه ۹۵ درصد مواد اولیه برای تولید کاشی از داخل تامین می شود، گفت: واردات ما برای تولید شامل پنج درصد مواد اولیه می شود که البته در این مورد، برخی شرکت های داخلی زرنگی می کنند و این مواد را با بشکه وارد کرده و در سطل های چهار لیتری با عنوان تولید داخلی و با چند برابر قیمت خارجی عرضه می کنند که با توجه به الزام واحدها و کارخانه به عدم واردات موادی که در داخل تولید می شود در واقع متحمل ضرر و زیان می شویم.

وی همچنین به مشکل ورود ارز حاصل از فروش به کشور اشاره کرد و افزود: در این زمینه مجبور به خطرپذیری هستیم و از طریق صرافان اقدام می کنیم که امیداوریم در این زمینه گشایش شود و تولید کننده دغدغه وارد کردن ارز و سرمایه نداشته باشد.

وی ادامه داد: تولید کننده می داند چگونه تولید و صادر کند اما تسهیل امور با مسئولان است و اگر تولید کننده از بازگشت سرمایه مطمئن باشد تولید را افزایش می دهد و به دنبال آن اشتغال و اقتصاد نیز رونق می گیرد.

امکان اشتغال تا ۶۰۰ نفر فراهم می شود

نیاکار تاکید کرد: ظرفیت تولید این واحد ۲ میلیون متر مربع در سال و درآمد ان ۲ هزار میلیارد ریال است و اگر امور تسهیل شود و تسهیلات بانکی به موقع پرداخت شود تولید این واحد تا ۲۰ میلیون متر مربع قابل افزایش است و امکان اشتغال تا ۶۰۰ نفر فراهم می شود.

وی افزود: همان طور که گفتم کیفیت تولیدات آذربایجان شرقی در حوزه صنایع کاشی، حرف اول را در کشور می زند اما در کمیت حرفی برای گفتن نداریم در صورتی که ظرفیت این وجود دارد که در کمیت تولید نیز به رتبه های بالاتر برسیم.

وی به عنوان سخن آخر از مسئولان خواست تا بیشتر از تولید و اشتغال حمایت کرده و صادرات را تسهیل کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha