سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بزرگترین و جامعترین تشکل تخصصی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و سازمانی مستقل و غیردولتی است که از کارشناسان دانشگاهی و اجرایی اعم از دولتی و غیردولتی بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ تشکیل شد و از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را آغاز کرده است.
این سازمان برگزاری دورهای آموزشی تخصصی، اشتغالزایی اعضا (طرح جذب ناظران و مشاوران (طرح نویسان))، انجام کارهای مربوط به رتبهبندی اعضای حقیقی و حقوقی، انعقاد تفاهمنامه همکاری با سازمانها و ادارات خصوصی و دولتی در زمینههای مختلف و صدور مجوزها را برعهده دارند.
براساس مصوبه مجلس، صدور مجوز از جهادکشاورزی و شیلات به سازمان نظام مهندسی واگذار شده است که رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان در این راستا بیان کرد: البته میزان این واگذاریها به تعاملات و ارتباطات نیز بستگی دارد.
حمید رضا نصیری روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: سازمان نظام مهندسی همچون دیگر نظامهای موجود در کشور نهادی صنفی - تخصصی است که رسالت سازماندهی دانشآموختگان کشاورزی و منابع طبیعی را به منظور استفاده حداکثری و صحیح از علوم و فنون مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در فعالیتهای کشاورزی برعهده دارد.
وی ضمن تعامل در راستای صدور مجوزها برای طرحهای کشاورزی و منابع طبیعی یادآورشد: اعضای زیرمجموعه این سازمان در بیش از ۳۰ رشته گرایشهای مختلف حوزه کشاورزی و منابع طبیعی از جمله حوزههای زراعت، باغداری، گلخانه، دامپروری، منابع طبیعی، جنگلداری، مرتعداری، محیط زیست، شیلات، مکانیزاسیون و سایر در شرکتهای این استان فعال هستند.
نصیری با اشاره به اینکه جامعه هدف این سازمان فارغ التحصیلان (دانش آموختگان) رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی هستند، بیان کرد: نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان با حمایت مدیریت جهادکشاورزی هرمزگان که باعث شده با طرحهای برون سپاری به نظام مهندسی اشتغالزایی خوبی داشته باشد و دید همه فارغ التحصیلان به سمت استان ما باشد و آماده همکاری با این فارغ التحصیلان است که فعالیتها را به صورت میدانی به آنها واگذار کند.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان با اشاره به اینکه افرادی که بهایی داده نمیشد با برون سپارسی استعدادهای آنها شکوفا شده است، اظهار کرد: ایجاد فرصت اشتغال برای متخصصان بخش کشاورزی و شیلات با برون سپاری خدمات به این سازمان انجام میشود که برای بحث برون سپاری از لحاظ اشتغالزایی به تناسب رشته هر کس متقاضی کار است، میتواند ورود کند.
ایجاد فرصت اشتغال برای متخصصان بخش کشاورزی و شیلات با برون سپاری خدمات به این سازمان انجام میشود که برای بحث برون سپاری از لحاظ اشتغالزایی به تناسب رشته هر کس متقاضی کار است، میتواند ورود کند.وی ضمن تعامل در راستای صدور مجوزها برای طرحهای کشاورزی و منابع طبیعی یادآورشد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی همچون دیگر نظامهای موجود در کشور نهادی صنفی- تخصصی است که رسالت سازماندهی دانشآموختگان کشاورزی و منابع طبیعی را به منظور استفاده حداکثری و صحیح از علوم و فنون مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در فعالیتهای کشاورزی برعهده دارد.
نصیری، نظام بخشیدن به بخش کشاورزی را از دیگر اهداف این سازمان عنوان کرد و گفت: مهندسی سازی فرایند تولیدات کشاورزی و رسالت توسعه فردی مورد توجه این سازمان است و در راستای قانون تاسیس، نظام جامع دامپروری، افزایش بهره وری و نظام جامع گلخانه ای ابلاغ شده است.
یکهزار و ۱۶ عضو فعال در سازمان نظام مهندسی هرمزگان
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان همچنین با اشاره به اعضای فعال این سازمان در بخشهای مختلف گفت: تعداد اعضای فعال این سازمان در رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی در استان یکهزار و ۱۶ نفر است که بیشتر مربوط به بخش شیلات است.
نصیری ادامه داد: ۹۳ نفر از این افراد ناظر صید، ۸۳ نفر مسوول فنی واحد تولیدی پرورش میگو، ۶۴ ناظر شیلات، ۱۳۶ مسوول فروشگاه سموم، ۲۴ مسوول فنی کلینک، ۵۲ ناظر گلخانه، ۳۰ ناظر دام و طیور، ۳۰ ناظر دام و طیور، ۲۲ ناظر محیط زیست و ۲۷ ناظر سوخت است.
وی بیان کرد: همچنین ۲۱ نیروی ستادی، ۲۹ نیروی شهرستانی، ۷۰ نیروی مستقر در مراکز جهادکشاورزی، ۸۰ طرح نویس، ۱۷۰ کارشناس مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی و ۱۰۰ نفر نیز به عنوان کارشناس عوامل نظارتی در این سازمان عضو هستند.
این مسوول با اشاره به اینکه بیشترین درآمد نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان مربوط به رشتههای بخش شیلات است، گفت: این امر به خاطر این است که حجم سرمایهگذاری در این بخش بالا بوده، مثلا یک سایت ۲۰ هکتاری میگو ۲۴۰ میلیارد ریال و سایت یکهزار هکتاری ماهی در قفس ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد که نخستین شرط سرمایه گذاری در این طرحها نیز داشتن توان مالی است.
صدور مجوز ماهی گرمابی در هرمزگان
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان با اشاره به اینکه پرورش ماهی گرمابی برای استانهای ساحلی در دریا ممنوع شده است، گفت: با هماهنگی با استاندار هرمزگان، مجوز این آبزی در استان صادر شد.
نصیری گفت: این نوع آبزی بسیار مقاوم بوده و در هر شرایطی رشد میکند و برای نخستین بار مجوز برای راهاندازی ۵۰ سایت پرورشی گرفتیم و بنیاد برکت نیز به آنها تسهیلات میدهد که میتواند مشکل گوشت سفید در استان را جبران کند.
وی یادآورشد: اگر این ۵۰ مجوز به ۳۰۰ مورد برسد، حداقل نیازمند بهکارگیری ۳۰ تا ۴۰ کارشناس مهندسی در بخش شیلات برای نظارتهای غذاهی، لارو ریزی و برداشت این آبزی هستیم.
این مسوول گفت: از طرفی دیگر نیز برای طرح های جهاد کشاورزی ۱۰۰ درصد و طرحهای بخش شیلات۹۰ درصد کارها از سوی نظام مهندسی به کارشناسان و مهندسان این بخش واگذار شده است و شاید تنها استانی هستیم که هرکس فارغالتحصیل حوزه جهادکشاورزی و منابع طبیعی بوده، برای آن کار به صورت میدانی مهیاست.
بیش از ۴۷ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو در هرمزگان
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان با اشاره به اینکه این استان ۴۷ هزار و ۷۱۰ هزار هکتار اراضی پرورش میگو در دست مطالعه دارد، گفت: از این میزان ۲۵ هزار و ۹۱۵ هکتار واگذار شده است.
۴۷ هزار و ۷۱۰ هزار هکتار اراضی پرورش میگو در هرمزگان دست مطالعه دارد که از این میزان تاکنون ۲۵ هزار و ۹۱۵ هکتار واگذار شده است.نصیری یادآورشد: ۱۱ هزار و ۷۶ هکتار از اراضی واگذار شده در حال بهرهبرداری و ۱۴ هزار و ۸۳۹ هکتار نیز در حال احداث است.
وی بیان کرد: همچنین برای هشت هزار و ۲۵۶ هکتار از اراضی پرورش میگو، موافقت اصولی از سوی سازمان نظام مهندسی صادر شده، ۱۳ هزار و ۹۷۸ هکتار در اختیار شرکت شهرکهای کشاوورزی قرارگرفه و ۲ هزار و ۸۳۸ هکتار نیز در اختیار سازمان نظام مهندسی است.
این مسوول ادامه داد: بیش از ۴۰ موافقت اصولی تکثیر میگو نیز مجوز صادر شده که ۲۵ واحد با ظرفیت عملیاتی چهار هزار و ۷۰۰ میلیون قطعه در حال بهرهبرداری و ۲۲ واحد نیز با ظرفیت عملیاتی پنجهزار و ۶۰۰ قطعه در حال احداث است.
نصیری با اشاره به اینکه در حال حاضر چهار سایت میگو با ظرفیتی نزدیک به ۲ هزار هکتار نیز در استان تعیین تکلیف شده است.
«پرورش میگو و همچنین برق رسانی به مزارع پرورش میگو جزو طرحهای پیشران و تحولآفرین است که طبق دستور استاندار هرمزگان باید در سفر آینده رییس جمهور به این استان بخش قابل توجهی از این طرحها آماده و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.»
وی گفت: در روستای شهدادی حاجی آباد نیز ۳۰۰ هکتار گلخانه وجود دارد که شاید ۶ استان کشور به اندازه این گلخانه برداشت محصول نداشته باشند.
نظر شما