به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی پور روز چهارشنبه در حاشیه صادرات نخستین محموله کیوی مازندران به هند که از پایانه صادراتی روماک گستر در جویبار انجام شد، افزود: با رفع نواقص و رعایت استانداردهای بهداشتی و کسب مجوز و تاییدیه از کشور هند، امسال صادرات خوبی از محصول کیوی مازندران را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: در زمان حاضر روزانه ۵۰۰ تُن کیوی مازندران از طریق شرکت روماک گستر جویبار به هند صادر می شود در حالیکه ظرفیتی فراتر از این میزان در استان وجود دارد.
مقام عالی دولت در مازندران از باغداران استان خواست با رعایت قواعد و استانداردهای در نظر گرفته شده از سوی کشور مقصد، در تولید محصولات خود دقت کنند.
وی گفت: با توجه به فراهم شدن زیرساخت های صادرات استاندارد و بهداشتی محصولات مازندران عده ای به دنبال آن هستند خارج از استانداردهای لازم مبادرت به صادرات محصولات کنند و این کار آنها باعث پایین آمدن کیفیت محصولات صادراتی و خسارت به باغات استان است.
به گفته حسینی پور، برخی افراد سودجو حتی با تبلیغات منفی و شایعات در خصوص صادرات مازندران به دنبال دستیابی به اهداف خود هستند که شناسایی و برخورد برابر قانون با آنها در حال پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: با همکاری باغداران و قرار گرفتن در مسیر استانداردسازی و شناسنامه دار کردن باغات و رعایت همه مراحل استانداردسازی صادرات، ارتقای قیمت محصولات به نفع کشاورزان ایجاد خواهد شد.
استاندار مازندران گفت: پارسال قیمت هر کیلو کیوی در استان ۶۰ هزار ریال بود که این رقم امسال به ۲۵۰ هزار ریال افزایش یافته است.
وی بر ضرورت توسعه مراکز استانداردسازی صادراتی محصولات در مازندران تاکید کرد و افزود: این آمادگی وجود دارد تا تمام مجموعه معتبر صادراتی و مجموعه های کوچکتر در این بخش مورد حمایت قرار گیرند.
حسینی پور بازار هدف محصولات کشاورزی مازندران را روسیه، چین و هند و کشورهای عربی عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، صادرات نخستین محموله حدود ۵۰۰ تُنی کیوی مازندران به مقصد کشور هند امروز چهارشنبه -دهم آبانماه- از پایانه محصولات کشاورزی جویبار با حضور استاندار مازندران انجام شد.
باغ های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می شود در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تن تا ۲۲۰ هزارتن می رسد و برداشت این محصول به طور معمول از نیمه دوم آبان ماه شروع می شود و طی یک ماه ادامه دارد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.
هند جزو یکی از کشورهای مقاصد صادراتی کیوی ایران است که به خاطر جمعیت زیاد و علاقه مندی مردم آن به این میوه، خریدار عمده کیوی ایران است و برابر آمار در سال ۱۳۹۹ از مقدار ۱۵۰ هزار تن کیوی تولیدی در خطه غربی مازندران، حدود ۹۰ هزار تن آن فقط به کشور هندوستان صادر شد اما سال ۱۴۰۰ تولید کنندگان و تجار این منطقه در حین برداشت و انبار کردن این محصول در سردخانه ها بودند که همزمان تعدادی از کانتینرهای حامل کیوی را به این کشور صادر کردند و طرف های هندی پس از بررسی این محموله ها متوجه وجود آفت " شپشک سپردار "به روی کیوی شدند و بلافاصله از طریق نامه نگاری های صورت گرفته این موضوع را به طرف های ایرانی گوشزد کردند.
اکنون با تلاش جهادی دولت، پایانه محصولات کشاورزی مازندران در جویبار به عنوان نخستین مرکز راهبردی صادراتی محصولات کشاورزی استان با اخذ تاییدیه های بهداشتی از کشور مقصد (هند)، عملیات صادرات کیوی مازندران را باردیگر آغاز کرده است.
این پایانه در زمان بهره برداری تمامی امکانات تاسیساتی و تجهیزات لازم را برای آماده سازی، نگهداری، بازاریابی محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار داخلی و توزیع مدرن علمی محصولات کشاورزی و شیلاتی و تسهیل و تسریع در صادرات به طور یکپارچه را فراهم کرد. آمادهسازی و بازاریابی محصولات کشاورزی به میزان ۳۳۰ هزار تن، نگهداری و ذخیرهسازی ۹۰ هزار تنی انواع میوه، سبزی، گوشت قرمز و سفید و سایر محصولات، بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد و معرفی نشان ایرانی برای محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی و اصلاح نظام نوین و تنظیم بازار محصولات کشاورزی از جمله اهداف این پایانه است.
مازندران سالانه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که به دلیل نداشتن پایانه صادراتی محصول کشاورزی توفیق چندانی در امر صادرات این محصولات در استان وجود نداشت و پایانه صادراتی روماک بخش زیادی از مشکلات این خطه شمال کشور در صادرات انبوه محصولات کشاورزی کاهش داد.
نظر شما