به گزارش خبرنگار ایرنا، علی افشاری در نشست هماهنگی برگزاری نخستین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت افزود: بر اساس قانون ۳۰ درصد پستهای اپراتور، مسئول دفتر و تلفنچی در دستگاه های اجرایی باید به معلولین اختصاص پیدا کند اما این موضوع به دلیل آنکه این پستها از ساختار سازمان های دولتی حذف شده، در هیچ دستگاهی اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه برگزاری آزمون اختصاصی استخدام معلولان با وجود گذشت ۱۰ سال از تصویب قانون، تاکنون در کشور برگزار نشده است، گفت: در جلسه مشترک سازمان بازرسی کل کشور، سازمان اداری و استخدامی و سازمان بهزیستی کشور مقرر شد این بند از قانون امسال برای نخستین بار اجرایی شود.
بیش از ۱۹ هزار معلول بیکار با تحصیلات دانشگاهی
مدیرکل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور با یادآوری خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته ۱۰ آزمون فراگیر استخدامی توسط سازمان امور اداری و استخدامی برگزار شد که سه درصد سهمیه معلولان از دستگاهها کسر و به جذب معلولان اختصاص می یافت اما پس از بررسی های صورت گرفته توسط بهزیستی و سازمان امور اداری و استخدامی مشخص شد تنها در یک سوم این سهمیه ها در طی ۱۰ سال گذشته استخدام صورت گرفته است.
به گفته افشاری از حدود ۵۶۰۰ سهمیه استخدامی که در ۱۰ سال گذشته به دستگاه های اجرایی اختصاص یافته بود، ۱۶۰۰ نفر دارای معلولیت در دستگاه ها جذب شدند.
وی تعداد افراد تحصیل کرده دارای معلولیت فاقد شغل را ۱۹ هزار و ۷۲۵ نفر برآورد کرد و افزود: از این تعداد ۱۰ هزار و ۲۳۴ نفر زن و ۹ هزار و ۴۹۱ نفر از معلولین بیکار، مرد هستند و از نظر سنی ۵۶۳۰ نفر زیر ۳۰ سال، حدود هشت هزار نفر بین ۳۰ تا ۴۰ سال، جویای کار هستند.
مدیر کل نیروی انسانی بهزیستی بیشترین رشته هایی که معلولین بیکار در آن وجود دارند را رشته حسابداری، روانشناسی، حقوق و علوم کامپیوتر، مدیریت، زبان و ادبیات فارسی و علوم تربیتی دانست.
افشاری با بیان اینکه قرار است در آزمون استخدامی معلولین، شرایط جسمانی معلول نیز مدنظر قرار گیرد، افزود: این کار سبب می شود معلولانی در آزمون پذیرفته شوند که توانایی انجام شغل را داشته باشند.
سهمیه آزمون استخدامی معلولین تا پنج هزار نفر قابل افزایش است
مدیرکل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در آزمون استخدامی ویژه معلولان فقط براساس آگهی استخدامی و براساس توانایی افراد شرکت می کنند، سهمیه استخدامی معلولان تا پنج هزار نفر قابل افزایش است.
افشار از آموزش و پرورش و دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان دو دستگاهی یاد کرد که کمترین استخدام معلولان را داشته اند و در این زمینه توضیح داد: این آمار به خاطر این است که تعداد کارمندان دولت در این دو دستگاه از دستگاه های دیگر بیشتر است.
نظر شما