محمد پرورش روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: سه هزار و ۹۵۳ داوطلب شرکت در آزمون کارشناسان رسمی قوه قضائیه در اصفهان امروز در ۱۲ حوزه امتحانی در دانشگاه اصفهان به رقابت می پردازند و از این تعداد ۷۳۰ نفر زن و سه هزار ۲۲۳ نفر مرد هستند.
وی ادامه داد: امسال در کل کشور نیز ۸۲ هزار و ۷۸۰ نفر داوطلب شرکت در آزمون کارشناسان رسمی قوه قضائیه هستند که نسبت به سال پیش رُشد ۴۵ درصدی تعداد داوطلبان را نشان می دهد و این تعداد ۳۵ شهرستان محل برگزاری آزمون در سراسر کشور به رقابت می پردازند.
وی خاطرنشان کرد: براساس تبصره یک «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده، قوه قضائیه موظف است هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون کارشناسان مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه اقدام نماید و از این رو این آزمون امسال، در اصفهان همزمان با سراسر کشور درحال اجراست.
رییس مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه استان تصریح کرد: فرآیند برگزاری آزمون امروز، از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه صبح آغاز شده است.
پرورش خاطرنشان کرد: براساس تبصره یک «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» داوطلبانی که دست کم ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را در هر رشته کسب کنند، به عنوان پذیرفتهشده، برای طی مراحل مقتضی به مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه معرفی میشوند و فرایند های گزینش، آموزش و ارزیابی آن ها در این مرکز دنبال می شود.
پرورش اظهار داشت: زمان اعلام نتایج این آزمون در حدود ۲ ماه کاری از روز برگزاری آزمون است و پس از آن قبول شدگان باید نسبت به بارگذاری مدارک برای گزینش شفاهی و شرکت در کلاس ها و مصاحبه اقدام کنند.
کارشناسان نقش موثری در جلوگیری از اطاله دادرسی، صدور آرای عادلانه، شفاف و فنی دارند
ربییس کمیسیون آموزش و کارآموزی مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه استان نیز در این پیوند به خبرنگار ایرنا گفت: کارشناس یاریگر قضات در پرونده های قضایی هستند و نقش موثری در جلوگیری از اطاله دادرسی، صدور آرای عادلانه، شفاف و فنی دارند.
محمدرضا پیشگاهی یادآور شد: بیشک افزایش بی رویه تعداد کارشناسان می تواند کیفیت ارایه خدمات کارشناسی را کاهش دهد و اگر نمره یک درصد حائزین بالاترین امتیاز را ۲۰ فرض کنیم، کسب نمره ۱۴ که نصاب قبولی است نمی تواند نمره خوبی در مسایل کارشناسی باشد.
وی اظهار داشت: مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه استان برای افزایش آگاهی کارشناسان و بروز بودن اطلاعات تخصصی آن ها، بصورت مستمر اقدام به برگزاری کارگاهها و کلاس های آموزشی می کند.
به گزارش ایرنا، مرکز کارشناسان رسمی دادگستری بر اساس ماده ۱۸۷ برنامه سوم توسعه کشور در سال ۷۹ از سوی قوه قضائیه به دولت پیشنهاد شد که در آن برهه زمانی با توجه به کمبود کارشناس در کشور، این طرح پذیرفته و نخستین آزمون آن در سال ۸۱ برگزار شد.
ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه به قوه قضائیه اجازه داد تا نسبت به تائید صلاحیت فارغ التحصیلان رشته حقوق و ایجاد موسسات حقوقی و نیز سایر رشته های کارشناسی اقدام کند.
نظر شما