۱۲ آبان ۱۴۰۲، ۱۱:۳۸
کد خبرنگار: 1357
کد خبر: 85279237
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

چشم‌انداز تاریک در انتظار اقتصاد رژیم صهیونیستی

تهران-ایرنا- کارشناسان اقتصادی با اشاره به کاهش سرمایه‌گذاری، ارزش پول، افت بورس و تعطیلی صنعت، کشاورزی و کسب‌وکارها، آینده اقتصادی رژیم صهیونیستی را تاریک ارزیابی کردند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، خبرگزاری غربی آسوشیتدپرس درباره وضعیت اقتصاد رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان الاقصی نوشت: اقتصاد [رژیم] اسرائیل توانست بعد از جنگ های گذشته با حماس، خود را بازیابی کند اما (ضربه اقتصادی ناشی از عملیات طوفان الاقصی) آنقدر شدید بود که راهی طولانی برای بازیابی اقتصادی در پیش دارد.

این رسانه غربی به اظهارات ماه پیش «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره عادی سازی روابط با کشورهای عربی و چشم انداز روشن آینده اشاره کرد و افزود: امروز بعد از چهار هفته جنگ حماس و اسرائیل، این چشم انداز از بین رفته است.

تعطیلی گردشگری، صنعت و کشاورزی

آسوشیتدپرس درباره وضعیت اقتصاد این روزهای سرزمین های اشغالی نوشت: بسیج ۳۶۰ هزار نیروی ذخیره و تخلیه ۲۵۰ هزار شهرک نشین (در جنوب و شمال سرزمین های اشغالی)، وضعیت کسب و کار را به هم ریخته است.

چشم‌انداز تاریک در انتظار اقتصاد رژیم صهیونیستی

این رسانه انگلیسی زبان ادامه داد: رستوران ها و فروشگاه ها خالی شده اند؛ شرکت های هواپیمایی، پروازها به این منطقه را لغو کرده اند و گردشگران از سفر به این نقطه از زمین منصرف شده اند. در حالی که یک میدان گازی مهم تعطیل شده است، محصولات مزارع نیز به خاطر نبود کارگر از بین رفته اند و بسیاری از کسب و کارها تعطیل شده اند.

آسوشیتدپرس، تشدید تنش در صورت تاکید رژیم صهیونیستی بر نابودی کامل مقاومت فلسطین را تهدیدی جدی علیه اقتصاد این رژیم دانست و نوشت: اقتصاد اسرائیل حتی پیش از شروع جنگ، به خاطر طرح لایحه جنجالی تغییرات قضائی مطرح شده از سوی نتانیاهو ضعیف شده بود و یک جنگ طولانی در چند جبهه غزه، لبنان، سوریه و کرانه باختری می تواند امکان ترمیم را از اقتصاد (این رژیم) بگیرد.

اقتصاددانان: حواستان را جمع کنید!

آسوشیتدپرس به نامه ۳۰۰ اقتصاددان صهیونیست به نتانیاهو و «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: ۳۰۰ تن از اقتصاددانان صهیونیست در نامه سرگشاده‌ای اعلام کردند که در صورت ادامه وضع موجود، رژیم صهیونیستی دچار «بحران اقتصادی غیرقابل ترمیم» خواهد شد. پس حواستان را جمع کنید!

این اقتصاددانان صهیونیستی در نامه خود خواستار حذف هزینه های غیرضرور، برای عبور از بحران اقتصادی جاری شدند.

چشم‌انداز تاریک در انتظار اقتصاد رژیم صهیونیستی

اقتصاددانان رژیم صهیونیستی با بیان اینکه هنوز اعضای کابینه به عمق بحران اقتصادی این رژیم پی نبرده اند، اعلام کردند: تداوم این روند به اعتماد عمومی صدمه زده و امکان ترمیم را از آن می گیرد.

در نامه اقتصاددانان صهیونیست، تاکید شده است که بازسازی صدمات ناشی از عملیات مقاومت فلسطین، به میلیادردها شِکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) نیاز دارد و بر این اساس، لازم است اولویت های اقتصادی کابینه تغییر کند.

این اقتصاددانان همچنین خواستار بازنگری کابینه رژیم صهیونیستی در بودجه مصوب سال ۲۰۲۴ شدند.

نزولی شدن همه شاخص‌های اقتصادی

آسوشیتدپرس با بیان اینکه فشارسنج های مالی تصویری تاریک (از آینده اقتصاد اسرائیل) نشان می دهند، افزود: ارزش واحد پول محلی (شکل)، به پایین ترین حد خود در ۱۴ سال گذشته رسیده و شاخص سهام در سال جاری حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.

این رسانه غربی، فناوری را موتور محرک رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی دانست و نوشت: حتی قبل از شروع جنگ (به خاطر ناآرامی ناشی از طرح لایحه تغییرات قضائی)، افول این بخش از اقتصاد آغاز شد.

چشم‌انداز تاریک در انتظار اقتصاد رژیم صهیونیستی

براساس گزارش آسوشیتدپرس، تمامی موسسات اعتبارسنجی بین المللی از جمله «فیچ»، «مودی» و «استاندارد اند پورز» هشدار داده اند که تداوم جنگ می تواند بیش از این، رتبه اعتباری اقتصاد رژیم صهیونیستی را کاهش دهد.

آسوشیتدپرس به تزریق ۳۰ میلیارد دلار به بازار ارز، از سوی بانک مرکزی رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از کاهش ارزش واحد پول این رژیم اشاره کرد و نوشت: بانک مرکزی اسرائیل، حتی با فرض محدود ماندن جنگ به غزه و گسترش نیافتن آن به شمال و دیگر مناطق، پیش بینی رشد اقتصادی را از سه درصد به ۲.۳ درصد کاهش داده است.

۲۰۰ میلیون دلار؛ ضرر تعطیلی فقط یک میدان گازی

آسوشیتدپرس به نقل از «آمیت مور» یک کارشناس حوزه انرژی، پیش بینی کرد که به خاطر تعطیل شدن تولید گاز از میدان گازی «تمار» در سرزمین های اشغالی، رژیم صهیونیستی ۲۰۰ میلیون دلار از درآمدهای ماهانه خود را از دست بدهد.

«مور» پیش بینی کرد در صورت کشیده شدن جنگ به شمال سرزمین های اشغالی و ورود جدی حزب الله لبنان به جنگ، ۲ میدان گازی دیگر رژیم صهیونیستی نیز تعطیل خواهد شد.

آسوشیتدپرس، اقتصاد رژیم صهیونیستی را برای پذیرش تبعات جنگ، ناتوان دانست و نوشت: اقتصاد اسرائیل به خاطر کاهش سرمایه گذاری جهانی در حوزه فناوری، ناآرامی ناشی از طرح لایحه تغییرات قضائی و تورم فزاینده، حتی پیش از شروع جنگ با چالش مواجه بود.

نصف‌شدن صادرات فناوری

این رسانه غربی با اشاره به این موضوع که صادرات فناوری، ۴۸ درصد کل صادرات رژیم صهیونیستی را شامل می شود، نوشت: اقتصاد اسرائیل در سال ۲۰۲۱ توانست ۲۷ میلیارد دلار از این طریق درآمد داشته باشد اما این مبلغ در سال ۲۰۲۲، حدود نصف شد و بعد از شروع ناآرامی های ناشی از لایحه تغییرات قضائی، در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۸ درصد کاهش یافت.

چشم‌انداز تاریک در انتظار اقتصاد رژیم صهیونیستی

نیروهای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

حمایت غرب از رژیم صهیونیستی به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان فلسطینی است.

نگرانی‌های جهانی به فاجعه انسانی و کشتار بی ترحم مردم غزه و درخواست ها برای متوقف کردن ماشین کشتار اسراییل روبه افزایش است اما رژیم صهیونیستی همچنان بی وقفه بر حملات خود ادامه داده و سخنگوی ارتش این رژیم می گوید که اصلا مساله ی آتش بس مطرح نیست و در واقع همه ی برنامه ها و طرح های این رژیم برای جنگ ، کشتار و ویرانی بیشتر است.

تداوم بمباران غزه و کشتار زنان و کودکان فلسطینی در حالی برای بیست‌وهشتمین روز متوالی ادامه دارد که کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی تا کنون هرگونه قطعنامه آتش بس در شورای امنیت را وتو کرده و یا به جای تلاش برای توقف کشتار و بمباران فلسطینیان به دنبال تصویب قطعنامه‌هایی در حمایت بیشتر از تل‌آویو هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین عصر دیروز (پنجشنبه) اعلام کرد که شمار شهدای غزه به ۹ هزار و ۶۱ نفر از جمله سه هزار و ۷۶۰ کودک و ۲ هزار و ۳۲۶ زن و شمار مجروحان به ۳۲ هزار نفر رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha