به گزارش ایرنا، امیرسرتیپ ناصر آراسته روز یکشنبه در آیین بیستمین دوره نظری معارف جنگ در دانشگاه علوم دریایی نوشهر افزود : این ناوگروه در سطح آب های دنیا در حقیقت یک نمایشگاه بین المللی بود که از سوی دریادلان جان برکف و قهرمان نیروی دریایی ارتش ماه ها ماموریت شان را به درستی انجام داده اند و این نشانه اقتدار ارتش قهرمان نیروی دریایی است.
وی تاکید کرد : ضرورت دارد این حرکت بزرگ و بی نظیر در تاریخ ایران اسلامی اسطوره شود چرا که دریادلان نیروی دریایی ارتش مرزهای دور دنیا را پیمودند و این اسطوره کجا و اسطوره آرش کمانگیر کجا.
رییس هیات معارف جنگ شهید صیاد شیرازی گفت : این رخداد تاریخی در واقع یک نمایشگاه بین المللی بوده که مصنوعات آن تمام و کمال دست پروده فرزندان این سرزمین آن را ساخته اند و پرچم ایران اسلامی با همت نیروی دریایی در قطب جنوب کشور بر افراشته اند.
آراسته افزود : امروز می توان مدعی بود و یقین داشت که علم فناورانه ای که دریادلان نیروی دریایی به دنیا عرضه کردند و در اقیانوس ها هم محقق خواهد شد پرچم جمهوری اسلامی ایران در قطب جنوب برافرشته می شود.
وی اظهار کرد: امروز دست کم ۳۰۰ پیشکسوت معارف جنگ در کشور فعالیت دارند که متاسفانه از این میان تعداد ۴۰ نفرشان به خاطر جانبازی آسمانی شده اند و پیشکسوتان و امرای ارتش جمهوری اسلامی دوران دفاع مقدس شخصیت های انسان ساز هستند و این شخصیت ها سرمایه های این کشور هستند و ضرورت دارد از این ظرفیت ها که تجربه گرانسنگی دارند بهره گرفته شود.
جانشین فرماندهی دانشگاه علوم دریایی نوشهر هم گفت : این همایش در حقیقت شکل گرفته از چهار نسل، نسل های طلایی جنگ، انقلاب، سازندگی و نسل کنونی هم، همان نسل فناورانه هستند.
امیردریادار ابوطالب مطلبی افزود : این دانشگاه به ناوگروه ۸۶ می بالد و افتخار می کند چرا که این اتفاق بزرگ برای ایران اسلامی و جهان بسیار افتخار بوده و اگرچه ماه از بازگشت این ناوگروه در دور آب های دنیا می گذرد شاید برای برخی از قشرهای مردم پنهان و ناشناخته باشد اما در عین حال نشانه اقتدار نیروی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد باید از امرای ارتش که گنجینه ای برای ملت ایران هستند از تجربه های گرانسنگ آن ها به اشکال مختلف بهره برد و این قشر از جامعه در حقیقت انتقال دهنده معارف جنگل به نسل های کنونی هستند و این همایش می تواند در این حوزه بسیار اثر بخش باشد.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از هشت ماه دریانوردی و طی یک دور ۳۶۰ درجه به دور کره زمین با طی ۶۳ هزار کیلومتر مسیر دریایی روز بیست و هفتم اردی بهشت وارد آبهای سرزمینی کشورمان شد.
این ناوگروه پس از اعزام به مأموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت. پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتاً در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصد و بیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپتاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدوداً ۴۰ روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرد و سپس دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و نهایتاً ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشتماه امسال وارد آبهای سرزمینی کشورمان شدند.
این نخستین ناو گروه جمهوری اسلامی ایران است که با عبور از اقیانوس آرام اقدام به دور زدن کره زمین کرد و وارد قاره آمریکا شد که نشان دهنده از توانمندی متخصصان داخلی و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.
دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر در سال ۱۳۵۹ تحت عنوان مرکز آموزش عالی علوم دریایی تأسیس شد و در سال ۱۳۶۰ با جذب اولین دوره دانشجویی به صورت رسمی شروع به کار کرد.
این دانشگاه از ۶ دانشکده عرشه، مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و مخابرات دریایی، مدیریت و کمیسر دریایی، علوم پایه و تفنگدار دریایی تشکیل شده است. دانشجویان این دانشکده ها در پنج رشته کارشناسی و ۶ رشته کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.
نظر شما