به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد هاشمی روز یکشنبه در همایش روز ملی مازندران در روستای صالحان بخش کجور نوشهر افزود : قیام علویان در این استان به نظرم ورق های طلایی بوده که در تاریخ ایران و مازندران ثبت و ضبط شده و در این ارتباط رسانه ها، هنرمندان سینما و تئاتر باید پای کاربیایند و به شکلی چه این امامزاده و یا سایر امامزاده های سلسله علویان که نشان از مقاومت مردم این استان در برابر ظلم و جور حاکمان آن زمان بوده و نحوه به اسلام گرویدن آن ها را تییین و روشنگری کنند.
وی اظهار کرد : ثبت، نام مازندران، نام نیکی است که برای استان به جای مانده است و این نشان از آن دارد که مردم این سرزمین پاک که پایه گذار این حکومت بوده اند گرایش به تشیع و مستقل از ظلم و جور حکومت عباسی بودند.
این مقام مسول بیان داشت : چنین نامی برای مازندران سبب شده که این استان به آن ببالد و فخر بورزد البته این سرزمین همیشه و در همه حال صاحبان علم، فقاهت و عرفان در خود پرورانده است به عبارتی سرزمین شهادت و رشادت بوده است.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : امروز این استان افتخار آن را دارد که در دوران اخیر دفاع از حرم هم شهدای زیادی تقدیم اهل بیت (ع) کرده که در نوع خود در کشور کم رقیب بوده است و به نظرم از حیث آمار شهدا بزرگ ترین افتخاری است که بر پیشانی پرنشان و پرافتخار ایران اسلامی نشسته است و جای بسی خرسندی است.
هاشمی افزود: برای شرکت در این آیین معنوی در شوق و ذوق محو شدم و تاریخ گواه داده آن چیزی که بستر اقبال و استقبال برای حکومت علویان در این استان را فراهم کرده خلق سادات، الفت، تواضع و پاکدامنی آن ها بود، نکته ای که در تاریخ هم ثبت شده است.
وی بیان داشت : سرسلسله این رخدادهای ماندگار همین امامزاده واجب احترام بوده چرا که وقتی متوکل عباسی آن وزیر ملعون، ملعونی که حرم سیدالشهدا (ع) را ویران و به آب بست و تبدیل به کشتزار کرد و سپس آن ها را رها نمود، زائران را هدف تیر قرار داد و به شهادت رساند.
وی ادامه داد : باز هم افتخار بازسازی حرم که یک اقدام اساسی بوده به نام علویان ثبت شده که در تاریخ، محمدبن زید هم ثبت شده و این از افتخارات مازندرانی ها است و امیدوارم این ایده و اندیشه راوی که سبب شده این روز به نام مردم مازندران ثبت شود بیشتر فرهنگ سازی شود.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی داریم اگر قرار است هر رخدادی برای ترویج فرهنگ این شخصیت بوقوع بپیوندند به عبارتی اگر تولیدی داشته باشیم از طریق رسانه ها، سینما و دیگر بخش ها خدمات ارائه داده شود.
همایش روز ملی مازندران و سالروز تاسیس نخستین حکومت علویان در ایران امروز یکشنبه با حضور جمعی از مسوولان کشوری و استانی در روستای صالحان بخش کجور شهرستان نوشهر آغاز شد.
به گزارش ایرنا، برنامههای هفته مازندران از ۱۳ آبان آغاز و تا ۲۰ آبان ماه جاری ادامه دارد و روز ۱۳ آبان با عنوان مازندران، ایستادگی و مقاومت، روز ۱۴ آبان با عنوان مازندران، تشیع و ولایت پذیری، روز ۱۵ آبان با عنوان مازندران، فرهنگ و هنر تمدن ساز، روز ۱۶ آبان با عنوان مازندران، طبیعت، فرهنگ زیست محیطی، روز ۱۷ آبان با عنوان مازندران، رسوم و سنتهای تعالی بخش، روز ۱۸ آبان با عنوان مازندران، پهلوانان و قهرمانان، روز ۱۹ آبان با عنوان مازندران، دانش و پژوهش و روز ۲۰ آبان با عنوان مازندران، شعر و ادب تبری نامگذاری شد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، مصوبه تعیین مناسبتهای جدید برای درج در ضمیمه تقویم رسمی کشور که بنا به پیشنهاد وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد برای اجرا ابلاغ کرد؛ بر اساس این ابلاغیه روز ۱۴ آبان به نام روز مازندران نامگذاری شد.
مازندران یا همان تبرستان از دیرباز بنام دیار علویان نامیده شده چرا که این منطقه عشق و علاقه خود را به خاندان عصمت و طهارت (ع) ثابت کرده و بیش از یک هزار و ۱۷۰ سال محبت به این خاندان در وجود مردمان غیورش نقش بسته است.
۱۴ آبان روز مازندران یادآور حضور علویون در این دیار سبز است و مردمان این منطقه در سال ۲۵۰هجری قمری اولین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند. این قوم در روز خجسته عید سعید فطر ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند
نظر شما