هادی رضازاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سالجاری از محل تبصره ۱۸ برای اشتغالزایی در استان اختصاص یافت که تاکنون ۹۰۰ میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
وی افزود: پرداخت این میزان تسهیلات در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۰ درصد رشد داشته است.
به گفته رضازاده؛ اعتبارات تبصره ۱۸ برای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در ۱۴۰۰ مصوب و در سال ۱۴۰۱ به استان ها اختصاص داده شد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی با اشاره به شناسایی ۴۶ طرح راکد در استان، گفت: بازگشت این طرح های راکد به چرخه تولید در اولویت این نهاد قرار گرفته است.
وی افزود: اکنون ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازگشت این طرح ها به چرخه تولید در نظر گرفته شده و تا پایان سال پرداخت خواهد شد.
رضازاده یادآور شد: این صندوق با سازمان هایی حمایتی همچون اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، بنیاد برکت، سازمان جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تفاهم نامه دارد.
تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی به دولت اجازه می دهد ۱۰۰ درصد منابع حاصله از مابه التفاوت قیمت حاملهای انرژی را به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله را به شکل وجوه اداره شده و یارانه سود و ترکیب با منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی در جهت حمایت از طرحهای تولید، اشتغال و آموزش و کمک به کارورزی جوانان دانش آموخته دانشگاهی پرداخت کند.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست و اقتصاد این استان متکی بر صادرات پتروشیمی است و نیاز است تا دیگر بخش ها نیز تقویت شود.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
استان خراسان شمالی از استان های شمالشرق کشور محسوب می شود که یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما