به گزارش ایرنا، کرامت اله کریمی مزیدی روز یکشنبه با اشاره به اینکه در این مدت ۲۳۸ مورد رفع تصرف و آزادسازی حریم رودخانه در سطح استان انجام شده است افزود: ۲۶۳ مورد شکایت علیه متصرفان نیز از سوی شرکت آب منطقهای فارس به ثبت رسیده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای فارس ادامه داد: تجاوز به بستر و حریم رودخانهها در حال فزونی است و باید با برخورد قاطع و بدون اغماض از گسترش آن جلوگیری کرد، این پدیده به شیوههای گوناگونی مانند ایجاد و احداث اعیانیهای غیرمجاز، برداشت غیر قانونی و بیرویه شن و ماسه، تخریب رودخانه، تخلیه نخاله و زباله، حفر چاه و غیره صورت میگیرد.
کریمی مزیدی اضافه کرد: عوامل متعددی در بروز معضلات مزبور نقش اساسی دارند که میبایست شناسایی و ریشهیابی شوند؛ بستر رودخانه انفال است و نباید توسط افرادی مورد تجاوز و زیاده خواهی قرار گیرد.
عضو هیئت مدیره شرکت آب منطقهای فارس با بیان اینکه حریم به ۲صورت کمی و کیفی توسط آب منطقهای فارس مورد حفاظت قرار میگیرد افزود: حریم کمی رودخانهها و مسیلها برای بهرهبرداری و عملیات لایروبی از یک تا بیست متر تعیین شده و حریم کیفی آب رودخانهها، انهار طبیعی و برکهها تا یکصد و پنجاه متر خواهد بود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای فارس با اشاره به اینکه استان فارس پیشتاز در آزاد سازی حریم رودخانهها است گفت: مالکیت خصوصی بستر رودخانهها توسط اشخاص مغایر قانون است و آنها نمیتوانند بستر رودخانه را به تملک خویش درآورده یا آن را به صورت اجاره به اشخاص واگذار کنند.
وی با اشاره به سیل خیز بودن بسیاری از مناطق استان فارس گفت: تصرف حریم رودخانهها در مواقع بروز سیلاب خطرات جانی و مالی برای متصرفان دارد، از این رو همگان باید نسبت به عدم تصرف این حریم حس مسئولیت پذیری داشته باشند. ۰۰
نظر شما