به گزارش ایرنا، کشتار غیرمجاز دام یکی از معضلات جدی در شهرستان هرسین است که باید به صورت ریشهای به آن توجه شود.
اگرچه کشتار غیرمجاز دام در کرمانشاه و شهرستان های آن موضوع جدیدی نیست و سالهاست که این استان با آن مواجه است اما این روزها و با افزایش قیمت گوشت، شاهد رشد قارچ گونه این مراکز در نقاط مختلف منطقه هستیم و در محلات مختلف شهر هرسین نیز کشتار غیرمجاز دام برپا است.
برخی ساکنان هرسین معتقدند، کشتار غیرمجاز دام از عوامل اصلی روند افزایشی بیماری تب مالت در سطح منطقه بوده است؛ البته با بررسی خبرنگار ایرنا، مساله افزایش گستره واکسیناسیون بر علیه این بیماری توسط دامپزشکی انجام شده است.
مسوولان هرسین در پاسخ به خواست عمومی مردم شهرستان که ایجاد یک کشتارگاه صنعتی را از سالها پیش مطالبه کردند؛ طی چند جلسه موضوع را مورد بررسی و واکاوی قرار دادند.
حجتالاسلام «رضایی» امام جمعه هرسین در آخرین جلسه برای رفع این مشکل اظهار کرد: ایجاد کشتارگاه از مهمترین نیازهای شهرستان هرسین است و در ادامه جلسه خواستار استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این راستا شد.
سلامت مردم؛ خط قرمز مسوولان هرسین
فرماندار شهرستان هرسین هم در این جلسه احداث کشتارگاه را از مهمترین مطالبات امام جمعه و مردم دانست و افزود: کشتارگاههای سنتی که معمولا در منازل فعالیت میکنند با ذبح غیرقانونی و غیر بهداشتی دام باعث به خطر افتادن بهداشت عمومی و سلامت مردم میشوند.
«ابوطالب ایتوندی» افزود: با توجه به حوزه وسیع نظارتی مراجع بهداشتی نیاز است بصورت جدی در بحث برخورد قانونی و قضایی با ذبح غیر بهداشتی دام و طیور و همچنین عرضه آن برخورد جدی صورت گیرد.
او ادامه داد: سلامت مردم خط قرمز ماست و وجود بیماریهای مهلک و مشترک بین انسان و دام دلیل محکمی مبنی بر برخورد قاطع و قانونی با متخلفان است.
ایتوندی تصریح کرد: در کشتارگاههای سنتی، ذبح دام در محیط هایی غیر بهداشتی و بدون حضور ناظران شرعی انجام میشود و به صلاح مردم است که فقط از قصابی های دارای مجوز خرید کنند.
وی در ادامه از مهمترین مزیت های وجود کشتارگاههای صنعتی را نظارت بهداشتی در چرخه تولید گوشت عنوان کرد و افزود : از زمان تحویل دام به کشتارگاه تا زمان ارسال گوشت به مراکز عرضه، کارشناسان بهداشتی نظارت دارند و در صورت وجود علائم بیماری در دام و یا اشکال در گوشت تمهیدات لازم را انجام میدهند.
در این جلسه همچنین مسائل و موضوعات مختلف مربوط به صدور مجوز فعالیت کشتارگاه مورد بررسی قرار گرفت.
برخی مردم برای خرید گوشت از مراکز غیرمجاز صف میکشند
رییس اداره دامپزشکی شهرستان هرسین در این راستا به ایرنا، گفت: لازم است مردم حتما از خرید گوشت کشتار خارج از کشتارگاه و بین راهی خودداری کنند و از قصابی های تحت نظارت اداره دامپزشکی و دارای مهر کشتارگاه خرید کنند.
«وحید دامود» از خانواده ها خواست از ذبح دام زنده در محوطه خانه اجتناب کنند و در صورت ضرورت گوشت مشکوک را ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری کرده و بعدا مصرف نمایند.
وی همچنین خواست گوشت بافت های پرخون مانند جگر، قلب و کلیه برای سالم سازی به مدت ۴۸ ساعت در محیط یخچال نگهداری شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی با وجود مخاطراتی که مصرف گوشت خارج از شبکه کشتارگاهی دارد، برای خرید گوشت از این مراکز غیرمجاز صف می کشند، گفت: وقتی خود مردم متقاضی خرید گوشت قرمز و مرغ از چنین مراکزی هستند، افراد سودجو هم اقدام به کشتار غیرمجاز دام و طیور در معابر میکنند.
استان کرمانشاه ۱۴ کشتارگاه شامل سه کشتارگاه صنعتی (۲ کشتارگاه در شهر کرمانشاه و یک کشتارگاه در شهرستان کنگاور) و ۱۱ کشتار گاه سنتی دارد که همه آنها مجهز به پیشسرد هستند.
شهرستان هرسین با جمعیتی افزون بر ۸۰ هزار نفر در ۴۴ کیلومتری جنوب شرق کرمانشاه قرار دارد.
نظر شما