به گزارش سهشنبه ایرنا، روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور در این خصوص نوشت: هنگامی که بایدن در ماه گذشته در یک سخنرانی حمایت قاطع خود را از اسرائیل در جنگ برابر حماس بیان کرد، رژیم صهیونیستی و اوکراین را دو کشور دموکرات معرفی کرد که در نبرد وجودی مقابل قدرت های اسبدادی قرار گرفته اند.
این روزنامه در ادامه یادآور می شود: اما اوضاع آنگونه که رئیس جمهوری آمریکا تصور می کند نیست. چون با توجه به اینکه روز دوشنبه تعداد کشتهشدگان غزه به بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده است و اسرائیل دست از حملات بی امان به نوار غزه برنمی دارد، بحران انسانی در این باریکه که زمانی پرجمعیت ترین منطقه ساحلی جهان نامیده شد روز به روز عمیق تر می شود.
این رسانه آمریکا بروز همین شرایط انسانی فاجعه بار را دلیل اصلی کاهش حمایت اقلیت عرب مسلمان حاضر در آمریکا از بایدن ارزیابی کرد و افزود: نظرسنجی های انجام گرفته در ایالت میشیگان از جمله مثال های بارزی هستند که نشان می دهد طرفداران بایدن رو به کاهش هستند حال آنکه حمایت قاطع اعراب در سال ۲۰۲۰ نقش بزرگی در پیروزی وی ایفا کرده بود.
مانیتور، این نومیدی از سیاست های بایدن را تنها محدود به داخل امریکا ندانست و افزود: در خارج از کشور و به ویژه در میان شرکای عرب واشنگتن نیز مخالفت ها با بایدن با دلیل ایستادگی تمام قد وی در کنار اسرائیل شدت یافته است؛ به گونه ای که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه (این کشور) نیز در سفر این هفته به خارومیانه هم متوجه این موضوع شده است.
رهبران عرب در دیدار این هفته خود با این وزیر آمریکایی از وی خواستند تا برای اجرای برای آتش بس بر اسرائیل فشار آورد، چیزی که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل آن را همواره رد کرده است.
هیو لاوت کارشناس ارشد سیاست خاورمیانه در اتحادیه اروپا در تشریح وضعیت کنونی که بایدن با آن دست و پنجه نرم می کند، گفت: سیاست کاخ سفید خشم شدیدی را میان کشورهای عرب و بسیاری دولتهای دیگر به دنبال داشته و این امر به ویژه سبب شده تا آمریکا به ریاکاری متهم شود.
وی در ادامه تشریح کرد: آمریکا مدعی است که از اسرائیل خواسته به قوانین بین المللی بشردوستانه پایبند باشد، چیزی که در غزه اثری از این پایبندی دیده نمی شود.
به عقیده این ناظر آمریکایی، واشنگتن باید پس از حمله ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس که منجر به کشته شدن یک هزار و ۴۰۰ اسرائیلی شد، به گونه ای عمل کند که در دراز مدت به نفع همه طرف ها باشد.
لاوت چنین گامی را از سوی بایدن دشوار ارزیابی و اضافه کرد: واشنگتن باید از یک سو اسرائیل را در آغوش بفشارد و همزمان از آن بخواهد اقدامات خود را در جنگ تعدیل کند. اما کشورهای عربی هیچ نشانه ای از تعادل در رفتار کاخ سفید نمی بینند و تنها شاهد حمایت قاطعانه آن از رژیم صهیونیستی هستند.
نویسنده با اشاره به موارد یاد شده افزوده است: همین امر سبب شد تا بسیاری از مقامات نزدیک به حلقه بایدن هم خواهان تغییر رویه اسرائیل شوند؛ از جمله کریس مورفی سناتور دموکرات که هفته گذشته ضمن در خواست از اسرائیل برای تغییر راهبرد، تاکید کرد که حملات مرگبار آن به اردوگاه پناهندگان فلسطینی نشان می دهد که اسرائیل توازن درستی میان ضرورت و تناسب در حملات نظامی ایجاد نکرده است.
بسیاری از کارشناسان دیگر نیز این سوال را مطرح کرده اند که آیا اساسا بایدن قادر است تاثیر لازم را بر اسرائیل بگذارد تا بتوند مخاطبان کلیدی داخلی و خارجی را مجاب کند. موضوعی که به باور ناظران بایدن در انجام آن شکست خورده است. طبق استدلال کارشناسان، در حالیکه بایدن در تقلای اثرگذاری بر تل آویو است، همزمان از محبوبیتش در میان جوامع عرب مسلمان آمریکا نیز کاسته می شود.
جیمز زاگبی رئیس موسسه عرب آمریکایی مستقر در واشنگتن، بزرگترین خطای رئیس جمهوری آمریکا پس از حملات مرگبار رژیم صهیونیستی به نوار غزه را، انکار تعداد واقعی جانباختگان دانست و گفت: تردید در مورد تعداد بالای کشتهشدگان فلسطینی اشتباه بزرگی بود که نباید مطرح می شد.
وی این امر را توهین آمیز خواند و افزود: همین مهم ثابت کرد که از نقطه نظر یک رهبر آمریکایی، زندگی فلسطینی ها کمتر از دیگران اهمیت دارد.
برخی دیگر هم بر این باور هستند که اسرائیل با ادامه حملات مرگبار به نوار غزه، ایجاد روابط مستحکم با برخی کشورهای عربی را در خطر قرار داده است.
جان آلترمن معاون و مدیر برنامه خاورمیانه در "مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی واشنگتن" در همین مورد گفت: کشورهای عربی در چگونگی مقابله با حملات اسرائیل برای نابودی حماس متحد شده اند و به همین دلیل اسرائیل باید به نحوه تعامل با همسایگان عرب در دوران پس از جنگ غزه بیندیشد. ضمن آنکه آمریکا هم باید خیلی زود این موضوع را به تل آویو گوشزد کند.
نظر شما