وزیر خارجه نروژ: جامعه جهانی نباید به سادگی از وضعیت اسف‌بار در غزه روی برگرداند

تهران- ایرنا- اسپن بارت اید وزیر خارجه نروژ در مطلبی با بیان اینکه در حال حاضر اقدامات نظامی علیه غزه بیش از حد پیش رفته است، تاکید کرد: جامعه جهانی نباید به سادگی از وضعیت اسف‌بار در غزه روی برگرداند و به سمت دیگری نگاه کند.

به گزارش سه‌شنبه شب ایرنا، وزیز خارجه نروژ در یادداشتی برای الجزیره با عنوان «یک روز جنگ میان اسرائیل و حماس پایان خواهد پذیرفت»، نوشت: مردم غزه شب و روز با صدای انفجارها و ویرانی ناشی از بمباران (رژیم) اسرائیل زندگی می‌کنند، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی کشته شده‌اند که نزدیک به نیمی از آنها کودک هستند و تعداد کشته‌ها هر روز در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه جنگ به ما یادآوری کرده است که هیچ جایگزین مناسبی برای روند صلح و راه حل دو دولتی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم ۳۰ سال دیگر این اشغال، جنگ و درگیری حل نشده باقی بماند.

وزیر خارجه نروژ در ادامه با بیان اینکه مردم غزه یک ماه است با کمبود شدید مواد ضروری مانند غذا، آب، سوخت و دارو مواجه هستند، یادآور شد: حتی اگر به صدها نفر اجازه خروج از گذرگاه رفح به مصر داده شده باشد، چندین هزار تبعه خارجی از جمله ۲۵۰ نروژی همچنان منتظر خروج از غزه هستند.

وی همچنین با بیان اینکه تقریباً نیمی از ساختمان‌های غزه آسیب دیده یا به ویرانه تبدیل شده‌اند، تاکید کرد: افرادی در آغاز این درگیری هم فقیر بودند، اکنون همه چیز را از دست داده‌اند و کسانی که قبلا هم پناهنده بودند، بار دیگر مجبور به ترک محل زندگی خود شده‌اند.

وزیر خارجه نروژ با اشاره به اینکه قوانین بین‌المللی محدودیت‌های روشنی را برای آنچه در جنگ مجاز است تعیین می‌کند، تصریح کرد: همه طرف‌های درگیر باید از قوانین بین‌المللی بشردوستانه پیروی کنند. طرفین باید تا حد امکان گام‌های فعالی برای تمایز بین اهداف نظامی و جمعیت غیرنظامی بردارند اما جنگ در غزه بسیار فراتر از این محدودیت‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه وضعیت غزه ناامید کننده و مقیاس تخریب بسیار زیاد است، یادآور شد: هر ۱۵ دقیقه یک کودک در غزه می‌میرد.

وزیر خارجه نروژ تصریح کرد: انجام حملات به بیمارستان‌ها، پرسنل مراقبت‌های بهداشتی و زیرساخت‌های غیرنظامی و ایجاد محاصره برای جلوگیری از دسترسی غیرنظامیان نیازمند به کمک‌های بشردوستانه حیاتی ممنوع است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید اطمینان حاصل کنیم که کمک‌های بشردوستانه واقعاً به دست مردم غزه می‌رسد، افزود: این یک موضوع حیاتی است. قطعنامه‌های سازمان ملل به تنهایی گرسنگان را سیر نمی‌کند. در هفته گذشته اجازه عبور برخی از کمک‌ها از گذرگاه رفح داده شده اما این کمک‌ها در مقایسه با آنچه که مورد نیاز است، تنها قطره‌ای در اقیانوس نیازها است.

وزیر خارجه نروژ همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر در غزه، نیاز شدید به سوخت، دارو، آب و غذا وجود دارد، خاطرنشان کرد: نروژ ۲۰۰ میلیون کرون (۱۸ میلیون دلار) کمک‌های بشردوستانه خود را به سازمان ملل و سازمان‌های بشردوستانه افزایش داده است و ما همچنین از سایر کشورها خواسته‌ایم که حمایت‌های بشردوستانه خود را از مردم غزه افزایش و به حمایت خود از تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری ادامه دهند.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم شاهد این رنج و ویرانی عظیم در غزه باشیم، تاکید کرد: جامعه جهانی نباید به سادگی از وضعیت اسف‌بار در غزه روی برگرداند و به سمت دیگری نگاه کند.

وزیر خارجه نروژ در پایان این یادداشت خود با تاکید بر اینکه این وضعیت در غزه نمی‌تواند ادامه پیدا کند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که ما از (رژیم) اسرائیل و حماس می‌خواهیم برای توقف خشونت، برای اطمینان از دسترسی بشردوستانه، برای آزادی گروگان‌ها و از سرگیری مذاکرات بر سر راه حل دو کشوری، راه دیگری بیابند.

به گزارش ایرنا، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و ستم رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها، نیروهای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

در این ارتباط نگرانی‌های جامعه جهانی به فاجعه انسانی، کشتار بی‌رحمانه مردم غزه و درخواست‌ها برای متوقف کردن ماشین کشتار رژیم اسرائیل رو به افزایش است اما این رژیم همچنان بر حملات خود ادامه داده و سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی تاکید دارد که به هیچ عنوان مساله آتش‌بس مطرح نیست و در واقع همه برنامه‌ها و طرح‌های این رژیم برای جنگ، کشتار و ویرانی بیشتر است.

سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین بعد از ظهر سه‌شنبه از افزایش شمار شهدای حملات بی‌رحمانه ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۱۰ هزار و ۳۲۸ نفر خبر داد و افزود: در همین مدت ۲۵ هزار و ۹۵۶ شهروند فلسطینی نیز زخمی شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha