به گزارش ایرنا، رسول محمدقلی سه شنبه شب در مراسم افتتاحیه دوره هشتم «سرای امید» در مشهد افزود: در قالب اجرای طرح «شهاب» از سال ۹۳ تاکنون که ویژه دانشآموزان پایه چهارم تا ششم ابتدایی است، تعداد ۱۰ درصد دانش آموزان هر منطقه آموزشی به عنوان دانش آموز مستعد در یکی از هشت زمینه از جمله استعداد منطقی، کلامی، حرکتی، موسیقیایی، مدیریت، رهبری، فضایی و سایر استعدادها شناسایی می شوند.
وی با بیان اینکه بدین منظور در مقطع متوسطه اول و دوم از مجموع هفت میلیون دانش آموز کشور تعداد ۷۰۰ هزار نفر معادل ۱۰ درصد مخاطب برنامه های بنیاد ملی نخبگان و در یک زمینه دارای استعداد برتر هستند، اظهار کرد: بر اساس مطالعات استعدادیابی دانش آموزی، دانش آموزانی در مناطق محروم کشور شناسایی شده اند که در هر هشت زمینه دارای استعداد برتر هستند.
معاون آینده سازان و مستعدان بنیاد ملی نخبگان با ابراز تاسف از اینکه هیچ برنامه روشن و موثری برای رشد استعداد دانش آموزان طرح شهاب تا قبل از این انجام نشده است، بیان کرد: یکی از برنامه های مهم بنیاد در سال جاری شناسایی، پوشش و حمایت از دانش آموزان در قالب طرح مذکور است.
وی ادامه داد: از اقدامات پیش رو برای تحقق این مهم شناسایی و تشکیل یک هزار کانون مردمی نخبه پرور و سرمایه گذاری بر روی آنان برای شناسایی ۵۰ هزار دانش آموزان مستعد است.
محمد قلی گفت: همچنین پشتیبانی از یک هزار مدرسه دارای دانش آموزان مستعد جهت پوشش ۱۰۰ هزار دانش آموز را انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه از مجموع ۷۰۰ هزار دانش آموز مستعد کشور تعداد ۵۵۰ هزار نفر دیگر در قالب همکاری با صدا و سیما و طراحی پلتفرمهای جدید، مورد حمایت قرار می گیرند، اظهار کرد: برنامه ریزی شده تا تعداد ۱۰ هزار «نخبه یار»از میان نخبگان داوطلب برای مشارکت در اجرای برنامه حمایت از دانش آموزان مستعد به عنوان همراه در کنار خود داشته باشیم.
معرفی چهار هزار نخبه به دستگاههای اجرایی کشور
معاون آینده سازان و مستعدان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این بنیاد دارای ۶۰ هزار عضو است، افزود: در سال گذشته یک هزار نفر از نخبگان عضو بنیاد جذب دستگاههای اجرایی شدند که این رقم امسال به چهار هزار نفر خواهد رسید.
وی اضافه کرد: در تعامل پایدار با سازمان امور استخدامی در تلاش هستیم تا نخبگان بتوانند در صورت استخدام در دستگاههای اجرایی همچنان از شرایط نخبگانی بهره مند شوند.
محمد قلی با اشاره به اینکه بسیاری از نخبگان و مستعدان به دلیل عدم دسترسی به منابع آموزشی در مناطق محروم بازمانده از تحصیل می شوند، بیان کرد: در گذر از پایه ششم به هفتم تعداد ۲۰۰ هزار دانشآموز و در گذر از پایه نهم به دهم نیز تعداد ۲۰۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل داریم که ۱۰ درصد این شمار دانش آموزان مستعد هستند و به دلیل این بازماندگی از تحصیل از رصد بنیاد نخبگان خارج میشوند.
وی با بیان اینکه در دوران بعد از دانش آموزی یک سری وارد دانشگاه و بقیه وارد نمی شوند، افزود: تا قبل از این به آنان که وارد دانشگاه نمی شدند بنیاد کاری نداشت، اما برنامه داریم این گروه نیز به خانواده بنیاد نخبگان افزوده شوند.
معاون آینده سازان و مستعدان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در خانواده دانشجویی بنیاد نیز برگزیدگی را مبتنی بر تسهیلات انجام نمی دهد اما از خوب فراگیر به سمت عالی محدود حرکت می کند، یعنی همه دارندگان استعداد عضو بنیاد می شوند و از خدمات عمومی بهره مند می شوند و بقیه طبق مسیر استعدادی شان از سایر تسهیلات بنیاد بهره مند می شوند
وی تاکید کرد: برنامه داریم کلیه نخبگان عضو خانواده بنیاد کارت عضویت دریافت کرده و از خدمات عمومی بهره مند شوند، بدین ترتیب پشتیبانی از نخبگان هدفمند و حمایتها متناسب با هدف نخبگان خواهد بود.
دوره هشتم سرای امید با حضور نخبگان ۱۰ استان کشور شامل آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، مرکزی،البرز، خراسان رضوی و فارس به مدت ۲ روز در مشهد برگزار میشود.
نظر شما