به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری کل کرمان، سید مهدی قویدل با اشاره به اینکه سامانه «سجام»، ستاد مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بزرگترین شبکه اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم است، گفت: این سامانه به نشانی Sajam.eadl.ir در دسترس عموم مردم قرار دارد.
گزارش هرگونه تخلف در هر بخشی توسط مردم در ساختاری کاملا محرمانه انجام می گیرد و پیگیری می شود.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: تا مهرماه سال جاری در استان بیش از یکهزار نفر عضو سامانه شده اند و این عضوگیری در سطح کشور جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: به منظور استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی در حل معضلات اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم و پیگیری سریع تخلفات و جرایم به طوری که اثر بازدارندگی داشته باشد قوه قضاییه سامانه ای با عنوان سجام یا سامانه جامع ارتباطات مردمی راه اندازی کرده است.
قویدل افزود: این سامانه زیر نظر معاونت اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مدیریت می شود و کارکرد آن بر مبنای خوداظهاری و داوطلبانه بودن مشارکت های مردم در ارسال گزارش با هدف افزایش مسئولیت اجتماعی افراد است که اثرات و فواید آن به خود مردم بازخواهد گشت.
وی به فرآیند اجرایی سامانه اشاره کرد و عنوان کرد: مراحل به این شکل است که متقاضیان عضویت، از طریق سامانه ثبت نام می کنند و پس از آن بررسی و تطبیق مشخصات متقاضی عضویت احراز هویت و استعلام های مورد نیاز در این زمینه انجام می شود.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ادامه داد: در این مرحله و پس از احراز هویت کد عضویتی برای آن تعریف می شود که پس از آن متقاضیان در سامانه سازماندهی می شوند؛ گزارش های دریافتی افراد به صورت محرمانه و ناشناس در سیستم ثبت می شود و پس از ثبت و تفکیک، برای دستگاههای دولتی،نظارتی و قضایی ارسال و مطالبه گری خواهد شد تادستگاههای ذیربط موضوع را پیگیری کنند.
به گفته وی، ورود دستگاه قضایی به گزارش های ارسالی صرفا رسیدگی قضایی نیست بلکه اولین راهکار ارسال گزارش های تایید شده مردمی به دستگاه مورد نظر است که با تعامل و همکاری نسبت به رفع مشکل و معضل اقدام صورت گیرد، کمااینکه گزارش های ارسالی منحصر به افراد و موضوعات شخصی نیست بلکه حقوق عامه هم جزو اولویت های این سامانه به شمار می رود.
قویدل توضیح داد: به عنوان نمونه در این سامانه مباحث بهداشتی، زیست محیطی و منابع طبیعی، مشکلات شهری، عمرانی، فساد اداری و غیره از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی به موضوع گزارش اشاره کرد و گفت: جرایم مرتبط با فضای مجازی، تهیه و توزیع مواد مخدر و مواد روانگردان، تهیه و توزیع مشروبات الکلی، زمین خواری محیط زیست، پیشگیری از منابع طبیعی و صیانت از منابع آب، پیشگیری از تخریب میراث فرهنگی، جرایم مرتبط با حوزه های کار و جوامع کارگری، مفاسد اقتصادی، اداری و مالی، جرایم و تخلفات انتخاباتی، جرایم امنیتی، انتظامی، حقوق عامه و سایر موارد را می توان در سامانه نیز گزارش داد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: تا مهرماه سال جاری در استان بیش از یکهزار نفر عضو سامانه شده اند و این عضوگیری در سطح کشور جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به محرمانه بودن سامانه تاکید کرد: در این سامانه هویت تمامی شهروندان، اعضای سامانه سجام، دیده بانان پیشگیری و دست اندر کاران پیگیری گزارشات کاملا محرمانه است.
نظر شما