۳.۶ هزار میلیارد ریال رهاورد سفر رییس‌جمهور برای بخش منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری است

شهرکرد – ایرنا – مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به وضعیت جنگل‌های این استان گفت: سهم منابع طبیعی و آبخیزداری این استان از اعتبارات سفر رییس‌جمهور سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در سه بخش آبخیزداری، گشت و مراقبت و تعمیر و نگهداری ساختمان‌های اطفای حریق است که باید در مدت سه سال تخصیص یاید.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رییس‌جمهور در ادامه سفرهای استانی خود روز پنجشنبه ۱۹ خردادماه ۱۴۰۱ به‌همراه جمعی از اعضای هیات دولت به چهارمحال و بختیاری سفر کرد تا از نزدیک مسائل این استان را مورد بررسی قرار دهد.

در جریان این سفر ۷۰۰ طرح نیمه‌تمام چهارمحال و بختیاری مورد بررسی قرار گرفت و برای طرح‌های بالای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی ردیف اعتباری در نظر گرفته شد.

اصغر احمدی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: براین اساس سهم آبخیزداری از مصوبه‌های سفر ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال، گشت و مراقبت ۹۰۰ میلیارد ریال و تجهیز، تعمیر و نگهداری ساختمان‌های اطفای حریق نیز ۳۰۰ میلیارد ریال است.

وی افزود: براساس تصمیم گیری انجام شده باید در مدت سه سال ۸۰۰ میلیارد ریال به بخش آبخیزداری، ۳۰۰ میلیارد ریال برای گشت و مراقبت و ۱۰۰ میلیارد ریال نیز برای تجهیز، تعمیر و نگهداری ساختمان‌های اطفای حریق اختصاص یابد.

احمدی یادآور شد: این در حالی است که در سال گذشته در بخش آبخیزداری ۴۰۰ میلیارد ریال، گشت و مراقبت ۱۴۰ میلیارد ریال و در بخش تعمیر و تجهیز ساختمان‌های حفاظتی نیز ۲۰ میلیارد ریال و سرجمع ۵۰ درصد اعتبارات در این بخش تخصیص یافته است.

به گفته احمدی، با تخصیص این اعتبار بندهای خاکی برای نگهداری ۲۵ هزار مترمکعب حجم آبی، ۱۵۰ بند سازه سنگی ملاتی با حجم نگه‌داشت آبی حود ۲۸ هزار مترمکعب، ۴۴ سازه گابیونی با حجم ۲ هزار مترمکعب و ۱۲ بند خشکه چین با حجم ۲۲۵ مترمکعب اجرا شده است.

وی افزود: همچنین در بحث تعمیر و تجهیز ساختمان‌های حفاظتی نیز کار تعمیر و تجهیز ساختمان کوهرنگ آغاز و انتظار می‌رود با منابع مالی جدید این ساختمان تکمیل شود.

احمدی ادامه داد: سطح چهارمحال و بختیاری به دلیل کوهستانی بودن و شرایط جغرافیایی(توپوگرافی) این استان که به صورت شیب‌دار است و همین امر اجرای سازه‌های آبخیز در حوزه کارون و بالادست زاینده‌رود را دوچندان کرده است به همین دلیل در کنار اعتبارات مصوب سفر، امسال منابع اعتباری قرارگاه سازندگی نیز به این اعتبارات اضافه شود.

وی گفت: همچنین تخصیص اعتبار لازم برای مقابله با آفت‌ها و بیماری‌هایی که در جنگل وجود دارد و با توجه به حریق تامین اعتبارات لازم برای تامین ادوات و اعتبارات اطفای حریق و منابع مالی برای نیروی انسانی برای حفاظت فیزیکی از عرصه‌های منابع ملی و طبیعی از جمله ضرورت‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

نیاز ۱۰۰ میلیارد ریالی برای کنترل آفت جوانه‌خوار بلوط

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با توجه به گستردگی آفت جوانه‌خوار بلوط در استان گفت:اکنون۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای کنترل این آفت نیاز است.

احمدی در گفت و گو با ایرنا ادامه داد: با وجود انجام عملیات‌های پیشگیرانه برای کنترل آفت جوانه‌خوار بلوط، اما همچنان این آفت در حال پیشروی است و باید راهکارهایی برای مقابله و کنترل آن اندیشیده شود.

وی اظهار داشت: از سطح ۳۲۸ هزار هکتار عرصه جنگلی چهارمحال و بختیاری در زمان حاضر ۳۵ هزار هکتار از این عرصه‌ها دچار آفت جوانه چوب‌خوار بلوط شده‌اند.

احمدی اضافه کرد: امروز آفت جوانه‌خوار به جان جنگل‌های بلوط زاگرس افتاده است و آرام‌آرام این درختان سرسبز را به درختانی خشک و بی‌رمق تبدیل کرده است.

به گفته احمدی، جنگل‌های بلوط زاگرس ۲ دهه است که تحت تاثیر خشکسالی‌های پی در پی، تغییر الگوی بارشی از برف به باران، سیلاب، آتش‌سوزی و رانش‌زمین قرار گرفته و حاصل این شرایط چیزی به جز آفت جوانه‌خوار بلوط نبوده است.

وی با بیان اینکه آفت جوانه‌خوار از گروه آفت‌های برگ‌خوار و بومی جنگل‌های بلوط به شمار می‌رود یادآور شد: بیشترین آلودگی این جنگل‌ها در شهرستان‌های لردگان بخش رودشت، فلارد بخش پشتکوه منطقه پروز، خان‌میرزا، کیار منطقه مشایخ، اردل منطقه لندی و کوهرنگ منطقه سرآقاسید دیده شده است.

۳.۶ هزار میلیارد ریال رهاورد سفر رییس‌جمهور برای بخش منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری است

وی گفت: تلاش‌هایی برای مقابله با آفت جوانه خوار بلوط انجام شده که اختصاص هفت میلیارد ریال برای محلول پاشی (محلول‌های بیولوژیکی که با طبیعت سازگار هستند) این آفت انجام شده است.

بیشتر بخوانید:

جانور جوانه‌خواری که جان بلوط را می‌بلعد

آفتی که به جان گون‌ها افتاده

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: یک میلیون و۹۳ هزار هکتار مساحت عرصه‌های مرتعی استان چهارمحال و بختیاری است که از این مساحت ۵۰۰ هزار هکتار را گون‌ها تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: در زمان حاضر حدود ۵۰ هزار هکتار از این گون‌زارهای استان دچارآفت زوال شدند وبا هدف مبارزه با این آفت نیز اقداماتی ازجمله پایش و شناسایی گون‌های مبتلا به آفت انجام و به سازمان مرکزی ارسال شده که یک نسخه واحدی برای مقابله با این آفت پیچیده شود.

۳.۶ هزار میلیارد ریال رهاورد سفر رییس‌جمهور برای بخش منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری است

احمدی یادآور شد: با توجه به اینکه تاکنون اقدام علمیاتی و نسخه واحدی برای مقابله با آفت زوال گون از سوی سازمان ابلاغ نشده تلاش می‌شود با اقدامات حفاظتی این آفت در استان مدیریت شود.

بیشتر بخوانید:

خشکسالی‌چکیده بر گُونه‌های گَون‌زارهای زاگرس

جنگل‌های زاگرس در معرض تهدید قاچاق زغال و چوب

به گفته احمدی، قطع بی‌رویه درختان جنگلی و حمل آن‌ها به استان‌های دیگر به وسیله برخی افراد سودجود از جمله مهمترین مشکلات و آفت‌هایی است که به جان عرصه‌های جنگلی چهارمحال و بختیاری ‌افتاده و آن‌ها را به یغما می‌برند.

وی بدون اشاره به رقم کشفیات چوب و زغال در سالجاری تاکید کرد: اگرچه مسوولان یگان حفاظت منابع طبیعی بر روند کشفیات و نظارت بر قاچاق چوب و زغال نظارت دارند اما اولویت این اداره‌ کل پیشگیری از وقوع جرم و تمرکز بر مباحث فرهنگی و بازدارنده است.

۳.۶ هزار میلیارد ریال رهاورد سفر رییس‌جمهور برای بخش منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با استناد به ماده ۲۵ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر اینکه هرگونه حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج و یا خارج کردن چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی به طور مطلق و ارتکاب این اعمال در مورد سایر محصولات و فراورده‌ها یا مصنوعات منابع طبیعی اعم از جانوری و گیاهی به قصد تجاری، بدون تحصیل پروانه از مرجع ذی‌صلاح ممنوع است و مرتکب علاوه‌بر ضبط کالاهای مزبور و آلات و ادوات مورد استفاده، جز در موارد مذکور در مواد (۲۵)و (۲۶)این قانون و سایر مواردی که مجازات بیشتری به موجب قوانین پیش‌بینی شده است مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر برای قاچاق کالای مجاز مشروط می‌شود، چنانچه خرید اقلام ذکر شده بدون علم و عمد نسبت به منشأ آن صورت گرفته باشد از شمول این ماده خارج است.

احمدی ادامه داد: افزایش نرخ جرائم و مجازات‌ها و همچنین افزایش شمار نیروهای یگان حفاظت برای نظارت از جمله راهکارهای انجام شده برای پیشگیری از وقوع جرم است.

به گزارش ایرنا، ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که ۲۰ درصد آن را جنگل و ۶۲ درصد آن را مراتع تشکیل می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha