به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اوراسیاتایمز، سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند از آزمایش موفقیت آمیز جدیدترین موشک کوتاه برد شبه بالستیک پرالای در ساعت ۹:۵۰ صبح ۷ نوامبر ۲۰۲۳ از جزیره عبدالکلام در سواحل اودیشا خبر داد و نوشت: این آزمایش به تمام اهداف ماموریت خود دست یافت.
عباراتی که توسط سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند استفاده می شود معمولاً یک آزمایش توسعه با اهداف محدود را نشان می دهد، نه یک آزمون عملیاتی.
آخرین آزمایش پرالای در ۲۲ دسامبر ۲۰۲۱ (۱ دی ۱۴۰۰) از جزیره عبدالکلام انجام گرفت که دو موشک در دو پیکربندی و برد مختلف در روزهای متوالی آزمایش شدند.
بر اساس گزارش ها، موشک پرالای از موشک پریثوی (دفاع هوایی) ساخته شده است که این پروژه در مارس ۲۰۱۵ تحریم شد.
موشک پرالای یک آنالوگ از موشک شبه بالستیک اسکندر-ام روسیه است که در جریان عملیات نظامی ویژه روسیه (SMO) در اوکراین شهرت پیدا کرده است.
برد موشک پرالای می تواند بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ کیلومتر متغیر باشد، این موشک با محموله ۵۰۰ کیلوگرمی ۴۰۰ کیلومتر و با محموله ۱۰۰۰ کیلوگرمی ۳۵۰ کیلومتر برد دارد.
علاوه بر مشخصات برد و مسیر مشابه، پرالای و اسکندر دقت مشابهی در حدود ۱۰ متر CEP (احتمال خطای دایره ای) دارند، دقت بالای این دو موشک را می توان به هدایت ترمینال با استفاده از جستجوگر نسبت داد.
اسکندر- ام از هدایت نوری یا فرکانس رادیویی DSMAC (نقشه برداری صحنه دیجیتال و همبستگی) استفاده می کند، این احتمال وجود دارد که پرالای در حال حاضر فقط از فرکانس رادیویی استفاده کند.
این موشک مجهز به گنبد رادار سیلیسی ذوب شده (RADOME) است. استفاده از رادوم شفاف RF نشان می دهد که این موشک از تصویربرداری رادار برای بازگشت به پایانه استفاده می کند.
موشک پرالای دارای یک سیستم پره جت برای کنترل بردار رانش است که نشان می دهد موشک می تواند مانورهای فرار را در مرحله پایانی پرواز انجام دهد، این امکان وجود دارد که پرالای، مانند اسکندر-ام، بتواند برای ناکام گذاشتن سیستمهای دفاع هوایی دشمن، طعمههایی را آزاد کند.
این موشک با استفاده از هدایت اینرسی به سمت هدف خود حرکت می کند و می توان آن را در طول پرواز موشک کنترل کرد.
یک موشک شبه بالستیک
رهگیری موشک های شبه بالستیک بسیار دشوارتر از موشک های بالستیک است، مانند موشک تاکتیکی پریثوی که در حال حاضر واحدهای موشکی نیروی هوایی هند و ارتش هند را تجهیز می کند.
مسیر پرواز یک موشک بالستیک بر اساس مسیر حرکت آن در زمان فرسودگی موتور موشک قابل پیش بینی است، یک موشک شبه بالستیک پس از پرتاب از مسیر بالستیک به یک مسیر صاف تغییر جهت می دهد.
سوئیچ مانور را تسهیل می کند و افق راداری را برای رادارهای دشمن کاهش می دهد و در نتیجه تشخیص را به تاخیر می اندازد و مسیر پرواز را غیرقابل پیش بینی می کند. در برد دور، اگر نتوانید مسیر پرواز یک موشک را پیشبینی کنید، نمیتوانید آن را با موشک دفاع هوایی بزنید.
داده ها نشان می دهد درباره پرالای ترکیبی از سرعت بالا، مسیر شبه بالستیک و مانور ترمینال، رهگیری موشک را تقریباً غیرممکن میکند، همانطور که در مورد اسکندر-ام روسی، این امکان وجود دارد.
پرالای که توسط یک موتور موشک سوخت جامد نیرو می گیرد، هرگز از یک مسیر مسطح از جو خارج نمی شود، وزن آن ۵ تن است و وزن پیشرانه آن نزدیک به ۳ تن است.
پرالای نیز مانند اسکندر-ام یک سامانه موشکی واکنش سریع متحرک زمینی است. این سیستم شامل یک پرتابگر ۱۲×۱۲ با دو موشک یا یک پرتابگر ۸×۸ با یک موشک است.
موشک پرالای دارای دو مجموعه باله کوچک برای کاهش نشانه راداری است.
این احتمال وجود دارد که عملکرد چشمگیر موشک اسکندر-ام روسیه در اوکراین، وزارت دفاع و سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند را بر آن داشته تا توسعه و دستیابی به این موشک را سرعت بخشند.
ای ان آی هند، ۲۵ دسامبر ۲۰۲۲ (۴ دی ۱۴۰۱) گزارش داد که وزارت دفاع در خرید حدود ۱۲۰ موشک بالستیک برای نیروهای مسلح هند صرف نظر کرده است.
موشک پرالای ابتدا وارد نیروی هوایی هند خواهد شد. این احتمال وجود دارد که ارتش هند نیز به این موشک دست یابد.
هر دو دشمن هند، یعنی چین و پاکستان، در سراسر مرز مشترک، سیستم های دفاع هوایی توانمندی دارند، برای هند حمله به اهداف در اعماق جبهه جنگ با استفاده از هواپیماهای سرنشین دار یا موشک های کروز دشوار خواهد بود.
جنگ روسیه در اوکراین نشان داده است که حتی موشکهای کروز رادارگریز نیز با نرخ فرسایش بالایی مواجه هستند بنابراین، توسعه و استقرار موشکهایی که توسط سامانههای دشمن قابل رهگیری نباشد، برای هند ضروری است.
نظر شما