رئیسی و اردوغان بر اهمیت اجلاس ریاض برای توقف فوری بمباران و رفع محاصره تاکید کردند

تهران-ایرنا- روسای جمهور ایران و ترکیه پس از مذاکرات تفصیلی در خصوص موضوع فلسطین در حاشیه اجلاس اکو در ازبکستان، بر لزوم اتخاذ تصمیمات عملی و اثربخش در اجلاس سران کشورهای اسلامی در ریاض تاکید کردند و گفتند بمباران غزه باید فورا متوقف و محاصره غزه رفع شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، روسای جمهور ایران و ترکیه پس از مذاکرات تفصیلی در خصوص موضوع فلسطین در حاشیه اجلاس اکو در ازبکستان، بر لزوم اتخاذ تصمیمات عملی و اثربخش در اجلاس سران کشورهای اسلامی در ریاض تاکید کردند و گفتند بمباران غزه باید فورا متوقف و محاصره غزه رفع شود.

رئیس جمهور در این دیدار روابط ایران و ترکیه را رو به گسترش توصیف کرد و بر فراهم بودن زمینه برای توسعه بیشتر روابط به‌ویژه در بخش تجاری و اقتصادی و ارتقای آن به سطوح بالاتر تاکید کرد.

آیت الله رئیسی بخش نفت و گاز را از جمله حوزه‌های همکاری مورد علاقه دو کشور دانست و با اشاره به ظرفیت‌های بسیار خوب جمهوری اسلامی ایران در این زمینه ابراز امیدواری کرد در مقطع فعلی دو کشور گام‌های موثرتری در این زمینه بردارند.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از این دیدار مسئله فلسطین و جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی در غزه را مهمترین دغدغه امروز دو کشور و بلکه جهان اسلام و بشریت دانست و ضمن تقدیر از مواضع حمایتگرانه رئیس جمهور ترکیه از مردم غزه تصریح کرد: معتقدیم در شرایط فعلی باید فراتر از اعلام مواضع، گام‌های عملی برای آتش‌بس فوری، رفع محاصره غزه و امدادرسانی به مردم مظلوم این منطقه صورت گیرد.

رئیس جمهور مسئله فلسطین و جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی در غزه را مهم ترین دغدغه امروز جهان اسلام و بلکه جامعه بشری دانست و با تاکید بر ضرورت فشار همه‌جانبه جهان اسلام بر رژیم جنایتکار صهیونیستی، قطع روابط سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونسیتی را به‌عنوان اقدامی موثر و بازدارنده در توقف جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین خواستار شد.

آیت الله رئیسی قتل‌عام فلسطینیان بی‌دفاع و سکوت مرگبار سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر را مایه تاسف دانست و تاکید کرد: اکنون همه کشورهای اسلامی از جمله ایران، ترکیه و مصر در معرض امتحانی الهی قرار دارند تا با اقدامات به‌موقع خود با این جنایت بی‌سابقه مقابله کنند.

رئیس جمهور با ضروری دانستن اقدام هماهنگ جهان اسلام در دفاع از فلسطینیان تاکید کرد: ارزیابی بنده این است که اگر نشست اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی در عربستان منجر به کمک به ملت فلسطین و نجات آنها نشود، دامنه درگیری‌ها در منطقه افزایش می‌یابد، چرا که ملت‌های منطقه متوجه می‌شوند که دولت‌های اسلامی در کمک به مردم فلسطین و غزه ناتوان هستند.

رئیسی ضمن گلایه شدید از روند قطره‌چکانی کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه، به نقش موثر گذرگاه رفح و کشور مصر در کمک‌رسانی اشاره و از توقف محموله‌های کمک‌های بشردوستانه و مردمی ایران و چندین کشور مسلمان دیگر در این گذرگاه گلایه کرد. در این دیدار رجب طیب اردوغان نیز با ابراز تاسف از فجایع انسانی در غزه، تعهد داد که در کمک به مردم فلسطین و فشار بر رژیم صهیونیستی با جمهوری اسلامی ایران همراهی کند.

همچنین با ابتکار آیت الله رئیسی و پذیرش روسای جمهور ترکیه و ازبکستان، مقرر شد که بیانیه‌ای در حمایت از مردم مظلوم فلسطین در پایان اجلاس اکو منتشر شود. رئیس جمهور در این دیدار همچنین روابط دوجانبه ایران و ترکیه را رو به گسترش توصیف کرد و بر فراهم بودن زمینه توسعه بیشتر روابط به‌ویژه در بخش تجاری، انرژی و اقتصادی و ارتقای آن به سطوح بالاتر تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور به منظور شرکت در شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری‌ اقتصادی اکو به ازبکستان سفر کرده است. آیت الله رئیسی در بدو ورود در فرودگاه بین‌المللی اسلام کریموف تاشکند مورد استقبال عبدالله عارفوف نخست وزیر این کشور قرار گرفت.

آیت الله رئیسی در اولین برنامه سفر خود به ازبسکتان با شوکت میرضیائف دیدار کرد. رئیس جمهور در این دیدار ضمن ابراز رضایت از روند اجرایی شدن توافقات میان دو کشور به ویژه در بخش آی تی، تجارت، حمل و نقل و مسائل پولی و بانکی، بر ضرورت هدف‌گذاری و تلاش برای ارتقای بیشتر سطح همکاری‌ها در حوزه‌های یاد شده تاکید کرد.

آیت الله رئیسی در ادامه توسعه تعاملات سیاسی و اقتصادی با کشورهای اسلامی، همسایه و همسو را از اولویت‌های اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی عنوان کرد و با اشاره به اهمیت جایگاه سازمان‌های منطقه‌ای در زمینه‌سازی برای تسهیل روابط با کشورهای همسو، بهره‌گیری از ظرفیت این سازمان‌ها را در تقویت مناسبات و تعاملات فی‌مابین مورد تاکید قرار داد.

شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از میزبانی از دکتر رئیسی و هیئت عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت تقویت مناسبات و همکاری‌ها میان ایران و ازبکستان تاکید و از افتتاح خانه نوآوری ایران در تاشکند تشکر کرد و آن را موجب آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی این کشور با دستاوردها، ظرفیت‌ها و تجربیات جمهوری اسلامی ایران دانست.

رئیس جمهور کشوران پس از سخنرانی دراجلاس اکو با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در حاشیه شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی اکو در تاشکند دیدار و گفت وگو کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha