علی دهباشی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۹۰ درصد خانوادههای متقاضی فرزند خواندگی کودکان زیر پنج سال هستند که همین مساله مدت زمان واگذاری فرزند را طولانی میکند.
وی، اولویت نخست در فرزند خواندگی را مربوط به زوج های جوانی دانست که در پنج سال ازدواج خود صاحب فرزندی نشده اند و تصریح کرد: اولویت دوم با زنان و دختران بدون همسر بالای ۴۰ سال و اولویت سوم نیز با زوج هایی است که خود دارای فرزند بوده و شرایط مناسبی برای نگهداری از فرزندان دیگر را هم دارند.
دهباشی پور با اشاره به شرایط عمومی برای متقاضیان فرزند خواندگی، تاکید کرد: تابعیت ایرانی، شرایط سنی متقاضی، تقید متقاضی به انجام واجبات و ترک محرمات، عدم سوءپیشینه کیفری، دارا بودن تمکن مالی،عدم محجوریت، دارا بودن سلامت جسمی و روانی لازم و توانایی عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، عدم اعتیاد به موادمخدر، مواد روانگردان و الکل بخشی از شرایط عمومی برای متقاضیان است.
این مسوول همچنین از اجرای طرح فرزندخواندگی و امین موقت خبر داد و اظهار کرد: براساس این طرح، افرادی که والدین دارند اما صلاحیت نگهداری ندارند به طور موقت با مجوز دادگاه به خانواده های ذیصلاح معرفی می شوند
دهباشی پور با بیان اینکه اگر متقاضیان خواهان دریافت فرزند بالای پنج سال باشند شرایط دریافت سرپرستی آنان آسان تر خواهد بود، تصریح کرد: در صورت تقاضای خانواده ها برای فرزندخواندگی فرزندان بالای پنج سال، این افراد می توانند بدون نوبت و داشتن شرایط فرزند خواندگی، ضمن گذراندان مراحل قانونی و اداری، صاحب فرزند شوند.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان قزوین، سیاست این سازمان نگهداری کودکان در مراکز تحت پوشش بهزیستی و واگذاری آنان به خانوادههای متقاضی است.
دهباشی پور با اشاره به اینکه هم اکنون پرونده متقاضیان فرزند خواندگی سال ۱۴۰۰ در دست اقدام است، افزود: از ۲۲ فرزند واگذار شده به فرزندخواندگی و امین موقت، ۲۱ فرزند به زوج های فرزندپذیر و یک فرزند به خانم مجرد واگذار شدهاند.
بهزیستی قزوین به ۲۸ هزار معلول این استان خدمات ارایه می کند.
نظر شما