۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۷:۱۹
کد خبرنگار: 1278
کد خبر: 85287258
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

واترپلوی زنجان در مسیر بازگشت به اوج

۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۷:۱۹
کد خبر: 85287258
واترپلوی زنجان در مسیر بازگشت به اوج

زنجان - ایرنا - واترپلوی زنجان با وجود تنگناها و افت و خیزها همچنان مسیر رشد را با شتاب طی می‌کند و در تلاش برای کسب سکوهای قهرمانی و بازگشت به روزهای اوج خود است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، واترپلو نیز مانند بسیاری از رشته های ورزشی گروهی ورزش مهیج، ‌ پرتحرک و نشاط آور است که با استفاده از توپ از سوی ۲ تیم هر یک با هفت بازیکن و یک دروازه‌بان با حرکات شنا برای قرار دادن توپ در دروازه حریف انجام می‌شود.

افزایش قدرت بدنی، انعطاف پذیری، سرعت واکنش در برابر محرک‌ها، قدرت تمرکز، تقویت اراده و استقامت، آگاهی و تمرکز حواس و تسلط بر اعصاب و آرامش روانی از مزایای فعالیت در این ورزش تیمی و آبی است.

واترپلوی زنجان در مسیر بازگشت به اوج

واترپلو که یکی از رشته های چالشی در دنیاست علاوه بر مهارت بالایی که برای بازی در آن نیاز است به مهارت شنا، استقامت هوازی خوب و قدرت بالاتنه و پایین تنه خوبی نیز نیاز دارد به طوریکه لازمه ورود به این رشته، داشتن مهارت خوب در شناست که هرچه تکنیک های شنا قویتر باشد موفقیت در واترپلو نیز دست یافتنی‌تر است.

اداره جهانی ورزش واترپلو هم اکنون بر عهده "‌فینا"‌ و در ایران فدراسیون شنا با سه کمیته مجزای شنا، ‌ شیرجه و واترپلو است. اگرچه واترپلو در دهه ۱۸۷۰ در بریتانیا اختراع و اولین بازی بین‌المللی آن در سال ۱۸۹۰ در لندن برگزار شد این رشته نخستین ورزش گروهی بود که در سال ۱۹۰۰ وارد المپیک شد.

هم اکنون نیز مدیریت جهانی این ورزش در سطح بین‌المللی بر عهده فدراسیون بین‌المللی شنا با نام اختصاری "‌ فینا "‌ قرار دارد.

در ایران نیز این رشته ورزشی از سال ۱۳۱۸ کمیته ای تحت عنوان کمیته شنا تشکیل شد و این کمیته تا سال ۱۳۲۵ به فعالیت خود ادامه داد سپس فدراسیون شنای کشور تاسیس شد که از همان ابتدا دارای سه کمیته مجزای شنا، شیرجه و واترپلو بود و در سال ۱۳۴۹ نیز تیم واترپلوی ایران برای اولین بار در بازیهای آسیایی بانکوک شرکت کرد و مقام چهارم را به دست آورد.

خبرنگار ایرنا برای اطلاع از وضعیت رشته شنا و واترپلو با وحید نجفی، دبیر هیات شنا، شیرجه و واترپلوی استان زنجان گفت و گو کرده است.

ایرنا:‌ ورزش واترپلوی استان هم اکنون در چه وضعیتی قرار دارد؟ ‌

روزهای کرونایی و شیوع ویروس این بیماری، ضربه سنگینی به این رشته ورزشی زد به طوریکه شنا و واترپلو به دلیل تعطیلی ممتد و طولانی مدت، بسیار آسیب خورد چراکه در ابتدای شیوع این ویروس، تفکر بر این بود که فضای استخر بسیار مسری است و باید از آن دوری کرد به همین دلیل اولین ورزشی که تعطیل شد شنا و واترپلو بود.

پس از فروکش کردن شیوع این ویروس آخرین ورزشی که اجازه از سرگیری فعالیت ها را کسب کرد این رشته ورزشی بود.

با این حال تمام تلاش هیات بر این است تا روزهای خوبی برای رشته ورزشی شنا و واترپلوی استان رقم بخورد.

واترپلو از پر افتخارترین رشته های تیمی استان زنجان است که شیوع کرونا ضربه سنگینی به آن زد. به رغم این همه گیری و تعطیلی طولانی مدت رشته وزشی شنا و واترپلو، هنوز هم واترپلو یکی از پرافتخارترین رشته تیمی استان زنجان است و به دلیل داشتن مدالهای نایب قهرمانی باشگاه‌های آسیا و عناوین متعدد باشگاهی جام حذفی و سوپر لیگ همچنان واترپلوی زنجان می درخشد.

در گذشته نیز قهرمانی جام حذفی و سوپر لیگ از آن تیم استان زنجان بود و هم اکنون نیز ۴۵ بازیکن در این رشته داریم که ۲ تا سه مدال آسیایی را بر گردن دارند.

ایرنا :‌ واترپلوی زنجان چه جایگاهی در کشور دارد؟ ‌

تیم واترپلوی زنجان این افتخار را دارد که حامد کریمی دروازه بان اول بازی های آسیایی هانگژو از زنجان بود که تاریخ ساز شد چرا که اولین بار است که در تاریخ واترپلو یک دروازه بان در بازی های رسمی آسیایی از دروازه به دروازه گل می زند.

یکی از برتری و حُسن های بازیکنان واترپلوی استان زنجان، غیرت، تعصب و جسارت آنهاست که اتفاق های خوبی را در میادین مختلف رقم می زنند و برای استان و کشور افتخار آفرینی می کنند.

واترپلوی زنجان در مسیر بازگشت به اوج

ایرنا: واترپلوی زنجان همواره جزو رشته های سرآمد در کشور بوده است آیا پس از وقفه اجباری دوباره به روزهای اوج خود باز می گردد؟ ‌

بعد از سالها، پست دروازه بانی تیم ملی بزرگسالان را زنجان به دست گرفت که باید تاکید کرد اگر امروز نامدارانی در این رشته از زنجان هستند نتیجه توجه به توسعه وزش شنا و واترپلو در سالهای گذشته و قبل از سال ۹۰ است.

استعدادیابی های زیادی که در آن سالها انجام شد توانستیم نفرات زیادی را از طریق آموزش و پرورش وارد سیستم هیات شنا و استخر قهرمانی شهید شهبازی و تیم واترپلو کنیم.

آن دوران طلایی باعث شد که امروز می توانیم به قهرمانان این رشته ورزشی اتکا کنیم درحالیکه چند سالی است این استعدادیابی ها صورت نمی گیرد.

رهبر معظم انقلاب نیز بر توسعه ورزشهای همگانی تاکید دارند و در سطح کلان کشور از مسوولان می خواهند به این مهم توجه ویژه ای داشته باشند اما در بخشهای پایینی دغدغه های زیادی وجود دارد و امروز فاصله بین ورزش و جوانان و آموزش و پرورش بسیار زیاد شده است.

ایرنا:‌ مشکلات و دغدغه ها و موانع پیش روی توسعه ورزش واترپلو در استان چیست؟ ‌

لازمه رشد و توسعه ورزش تعامل و ارتباط جدی این بخش با آموزش و پرورش و شروع فعالیت ها از دوران کودکی است. قدمهای بزرگی از طرق اداره کل ورزش و جوانان استان برای این ورزش برداشته شده است اما اگر بخواهیم مانند کشورهای دیگر در همه رشته های ورزشی رشد و پیشرفت کنیم باید با آموزش و پرورش تعامل جدی و ارتباط تنگاتنگی داشته باشیم.

ورزش از آموزش و پرورش و از کلاس اول ابتدایی باید شروع شود، در کشورهای پیشرفته دانش آموزان اگر در کلاس سوم ابتدایی چهار شنا را بلد نباشند اجازه شروع کلاس چهارم را ندارند.

جوامع پیشرفته برای ورزش های پایه مانند دو و میدانی و شنا ارزش قایل هستند و آن را در اولویت قرار می دهند.

در دهه قبل طرحی در آموزش و پروش مبنی بر اینکه دانش آموزان پایه سوم ابتدایی باید ورزش شنا را آموزش ببینند، شروع شد و چند سال کوتاهی ادامه یافت که این امر خانواده ورزشکار شنا را بسیار خوشحال کرد اما بنا به دلایلی از جمله تامین مالی نشدن و موارد مدیریتی اجرای این طرح ابتر ماند.

ایرنا:‌ چه چشم اندازی برای واترپلوی استان متصور است؟ ‌

رشته هایی در استان زنجان به خوبی درس خود را پس داده اند که واترپلو نیز جزو آن رشته ها بوده که نشان داده است پتانسیل زیادی برای درخشش دارد.

باید توجه داشت که رشته های موفقی مانند واترپلو، ‌ ووشو و کاراته در استان با اندک حمایتی می توانند با وجود ظرفیت های موجود، در سطح کشور، میادین آسیایی و بین المللی را از آن خود کنند.

رشته هایی مثل واترپلو و ورزش های قهرمانی، زودبازده نیستند که امسال شروع و سال بعد نتیجه بدهند.

کسب هر مقامی در واترپلو نتیجه زحمات ورزشکاران، مربیان، خانواده‌ها و حتی کارکنان استخرها بوده که بعد از چهار تا پنج سال فعالیت مستمر نتیجه داده است.

واترپلوی زنجان در مسیر بازگشت به اوج

ایرنا:‌ ورود به رشته واترپلو چه پیش زمینه هایی نیاز دارد؟ ‌

ورزشگاهها بهترین و مفیدترین محیط برای کودکان، ‌ نوجوانان و جوانان است و خانواده ها نباید فرزندانشان را از آن دور کنند. در واترپلو باید آشنایی کامل با شنا داشت، شنای قوی یکی از نیازمندی های موفقیت در این رشته است.

برای ابتدای ورود به این رشته، شرکت در کلاس های آموزش شنا اولین گام است و توصیه مهم به خانواده ها این است که با یک هوای خنک و مشکل سرماخوردگی، بچه ها را از استخرها دور نکنند هیچ محیطی مانند محیط ورزشی برای کودکان، ‌ نوجوانان و جوانان مفید و مناسب نیست.

خانواده ها باید آگاه باشند که مشغول شدن فرزندانشان با گوشی های تلفن همراه و تبلت و گشت و گذار در فضای مجازی نه تنها آسیب های جسمی و فیزیکی بلکه آسیب های دیگری نیز به آنها می زند که شاید غیرقابل جبران نیز باشد.

اقشار مختلف مردم و مسوولان باید به این باور برسند که فعالیت های ورزشی و رشد و پیشرفت ورزش موجب توسعه سلامتی، نشاط و شادابی در جامعه می‌شود و گواه این امر ورزشکاران نخبه ای است که روند زندگی و تحصیلات آنها همواره رو به رشد و بالندگی بوده است.

ایرنا:‌ واترپلوی زنجان چه رویدادهایی را پیش رو دارد؟ ‌

امسال با حمایت یک سرمایه گذار، تیم واترپلوی استان بعد از چند سال وقفه در لیگ برتر حضور می‌یابد و هم اکنون تیم واترپلوی استان برای حضور در لیگ برتر واترپلوی کشور آماده می شود که این موضوع نقش موثری در پویایی این رشته در استان دارد.

این هیات پس از ماه ها وقفه با برنامه ریزی منسجم خود توانست تیم خوبی متشکل از بازیکنان توانمند را برای حضور در رقابت های لیگ برتر آماده کند.

اواخر شهریور ماه امسال (‌۲۹ شهریور تا اول مهرماه) ‌ هشت تیم با ۱۳۰ ورزشکار در رده سنی زیر ۱۲ سال در مسابقات واترپلوی قهرمانی کشور به میزبانی زنجان به منظور کشف استعدادهای برتر شرکت کردند که این رقابتها در سطح و کیفیت بالایی برگزار شد.

چنین رقابت هایی می تواند علاوه بر ارتقای انگیزه گروه های هدف، زمینه را برای کشف استعدادهای جدید نیز فراهم کند.

در زمان حاضر ۶۰ ورزشکار در رشته واترپلوی استان فعال هستند و یکی از برنامه های مهم این هیات ورزشی میزبانی از اردوها و مسابقات مختلف است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha