تاجیکستان تسریع در ایجاد کشور فلسطین را خواستار شد
نشست ریاض در مورد غزه

تهران - ایرنا - رئیس‌ جمهوری تاجیکستان با بیان اینکه تضمین صلح عادلانه، پایدار و بلندمدت تنها از طریق اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی امکان‌پذیر است، تصریح کرد: دوشنبه تسریع در ایجاد کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت المقدس شرقی را خواستار است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا ، امامعلی رحمان در نشست فوق العاده مشترک کشورهای عضو اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در باره غزه در ریاض پایتخت عربستان افزود: تاجیکستان حمله به اهداف غیرنظامی در نوار غزه را که منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی از جمله کودکان و زنان، زخمی شدن تعداد زیادی از مردم و تخریب زیرساخت های حیاتی شد، به شدت محکوم می کند.

وی گفت: وضعیت امروز بار دیگر این واقعیت را ثابت می کند که مشکل فلسطین راه حل نظامی ندارد.

رحمان یادآور شد که از همان آغاز درگیری، تاجیکستان از طرفین خواسته بود تا خشونت را متوقف کنند و برای تثبیت اوضاع بر سر میز مذاکره بنشینند. به عقیده من، این تنها راهی است که از طریق آن مردم فلسطین «می توانند بر اساس اصول عمومی شناخته شده روابط بین الملل، حق ملی بومی خود را به عنوان تابعی مستقل از جامعه جهانی محقق کنند».

رئیس جمهوری تاجیکستان اضافه کرد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷ قطعنامه ای (شماره ۱۸۱) را در مورد ایجاد دو کشور مستقل در سرزمین فلسطین به تصویب رساند.

وی خاطرنشان کرد: اما تا به امروز، رویاها و آرزوهای مردم فلسطین برای ایجاد کشور خود محقق نشده است. با توجه به شرایط کنونی، کشورهای ما و جامعه جهانی باید برای اجرای قطعنامه های مربوطه مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل تلاش کنند.

رحمان حمایت بین المللی از مردم فلسطین و حمایت از تلاش ها برای از سرگیری روند گفتگوهای سیاسی چندجانبه برای حل این موضوع را خواستار شد.

وی گفت: در حال حاضر بیش از دو میلیون نفر در نوار غزه که تحت محاصره کامل قرار دارند، از کمبود مواد غذایی، برق، دارو و سایر محصولات ضروری رنج می برند. آنها انتظار اقدام قاطع از جامعه جهانی برای پایان دادن به تراژدی و رنج خود را دارند.»

رئیس جمهوری تاجیکستان ابراز تاسف کرد که به رغم اینکه درگیری ها و خونریزی ها در این منطقه از خاورمیانه به اوج خود رسیده است، هنوز اقدامات جدی و موثر طرف های ذیربط و ذینفع برای عادی سازی اوضاع مشاهده نشده است.

وی بار دیگر از جامعه بین المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل خواست تا بر اجرای تعهدات قانونی برای حفاظت از نظم حقوقی بین المللی در مورد فلسطین نظارت دقیق داشته باشند.
نشست مشترک کشورهای عضو اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی روز گذشته در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد. مقامات ۵۷ کشور شرکت کننده در این نشست ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر این که حمله به غزه برای «دفاع از خود است» را رد کردند.آنها در بیانیه پایانی این نشست خواستار آتش بس فوری در غزه، ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه و توقف صادرات تسلیحات به رژیم اسرائیل شدند.

در این بیانیه همچنین ضمن محکوم کردن اقدامات «وحشیانه» رژیم صهیونیستی ، خواستار صدور قطعنامه‌ای قاطع و الزام آور در شورای امنیت سازمان ملل برای پایان دادن به «تهاجم» به غزه شدند.
رژیم صهیونیستی ازیک ماه قبل حمله وحشیانه ای را علیه مردم غزه آغاز کرده است که این حمله علاوه بر ویرانی گسترده در این منطقه به مرگ بیش از 11هزار نفر که بیشتر آنان را زنان و کودکان تشکیل می دهند، منجر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha