بیمه زنان خانه‌دار و حمایت از شاغلین، مطالبه زنان گلستان از رییس جمهور

گرگان- ایرنا- پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت زنان را متحول کرد. بانوان ایرانی پس از سال انقلاب، قدرت اراده خود را در سایه رویکرد نظام در واگذاری مسوولیت‌های اجتماعی، باور کرده و پی بردند در کنار مدیریت خانه و خانواده می‌توانند در حوزه علمی، دانشگاهی و میادین دیگر نیز نقش‌آفرین باشند.

به گزارش ایرنا، زنان ایرانی به جایی رسیدند که کسی نمی‌تواند جایگاه آنها را انکار کند. پیشرفت‌ها آنقدر چشمگیر است که زنان ایرانی در برخی بخش‌ها حتی گوی سبقت را از مردان ربودند. امروز بانوان ۶۰ درصد جمعیت دانشجویی کشور را به خود اختصاص داده و ۲۰ درصد از مالکیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در اختیار بانوان است از سویی دیگر بانوان پس از انقلاب در عرصه‌های مدیریتی و سیاست خارجه وارد شده و در این بخش‌ها نیز حرفی برای گفتن دارند.

با وجود پیشرفت‌های چشمگیر بانوان ایرانی برای حضور در اجتماع، حمایت‌ها از حوزه بانوان چنگی به دل نمی‌زند چراکه بانوان ایرانی انتظار داشتند به دلیل نقش محوری در خانواده برای امور همسرداری و فرزندپروری، در بخش‌های مختلف ویژه‌تر از مردان دیده شوند تا در کنار گردش چرخ اقتصادی و علمی کشور به امور خانه و خانواده نیز به نحو احسن رسیدگی کنند.

دولت سیزدهم پس از روی کار آمدن به زنان به عنوان نیمی از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور نگاه ویژه‌ای داشته که ارتباط بی‌واسطه زنان با دولت، اصلاح و متناسب سازی قوانین و مقررات حقوقی و تقویت اعتبارات زنان و خانواده، برداشتن موانع و رفع چالش های اقتصادی خانواده به خصوص در حوزه مسکن، توجه به سلامت بانوان، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و رفع دغدغه‌های زنان شاغل از جمله اقدامات دولت سیزدهم در این حوزه بوده است.

یکی از معلمان گلستان گفت: یکی از انتظارات ما تدوین کتب درسی متناسب با نیازهای دختران است، دختران امروز مادران فردا هستند و به عنوان یک فرهنگی انتظار دارم ویژگی‌های دخترانه و مادرانه در کتب درسی مورد توجه قرار گیرد تا دختران ما از نقش محوری خود غافل نشوند.

سیده زهرا حسینی‌جبلی از مسوولان خواست در فضاسازی محیط‌های آموزشی به تفاوت‌های جنسیتی و فیزیولوژی دختران و پسران توجه داشته باشند و تأکید کرد: نمی‌توان نوع خدمات ارائه‌شده به دختران و پسران در مدارس را یکسان در نظر گرفت و باید تفاوت‌های جنسیتی و فیزیولوژی نیز مد نظر قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه بانوان شاغل نیاز به حمایت بیشتری از سوی مسئولان دارند، یادآور شد: در حالی که ساعت کاری مردان و زنان یکسان است اما در برخی موارد در پرداخت حقوق و سایر حمایت‌ها در حق بانوان اجحاف می‌شود حال آنکه این مهم به‌ ارتقای سلامت روانی، اخلاقی و جسمانی بانوان کمک خواهد کرد.

یکی از بانوان کارآفرین گلستان و فعال حوزه صنایع دستی هم خواستار حمایت ویژه دولت از بانوان کارآفرین شد و گفت: تشویق و حمایت از کارآفرینان و اعطای برخی امتیازات به آن‌ها از جمله تسهیلات مناسب، امیدآفرینی و توسعه فرهنگ کارآفرینی را در بین زنان جامعه به همراه خواهد داشت.

هاجر کرامت افزود: زنان و دختران قابلیت‌های بسیاری در حوزه صنایع دستی دارند و با امیدآفرینی و حمایت ویژه از این قشر می‌توان حتی در عرصه صادرات هم چشم‌اندازهای چشمگیری ترسیم کرد.

گرچه پس از انقلاب اسلامی به حضور زنان در اجتماع و پیشرفت آنها در حوزه‌های مختلف علمی تأکید شده اما در کنار این پیشرفت‌های خیره‌کننده نباید نسبت به مسئله مهم تحکیم خانواده و فرزندآوری غافل شد که تحقق این مهم، نیازمند حمایت‌های ویژه از بانوان شاغل و دانشجو است.

یکی از بانوان کارمند استان گلستان هم در این باره گفت: بانوان علاوه‌بر حضور در محل کار، مسئولیت مادری و همسری نیز بر عهده دارند لذا انتظار می‌رود سابقه خدمت در بانوان حداقل پنج سال کمتر از آقایان باشد.

عفت عباسی با بیان اینکه در پنج سال پایانی خدمت بانوان کارمند به دلیل شرایط جسمانی نباید انتظار کار مفید داشت، تصریح کرد: باید با تصویب قوانین به این موضوع مهم توجه شود.

بانوی شاغل دیگر هم به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مطالبات ما از دولت ارج نهادن به جایگاه مادری و خانه‌داری است، انتظار ما از دولت حمایت بیمه‌ای و پرداخت حقوق ماهانه به مادران خانه‌دار است تا این قشر برای کمک به معیشت خانواده به شرایط کاری ناپایدار روی نیاورند و بتوانند با حضور در محیط گرم خانواده به فرزندان خود رسیدگی کنند.

منصوره شکیب ادامه داد: اگر به عنوان یک مادر دغدغه مالی و بیمه‌ای نداشته باشم قطعاً حضور در خانه را به کار در بیرون ترجیح می‌دهم تا ضمن رسیدگی بهتر به امور خانواده و تربیت فرزندان صالح، در کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز نقش مؤثر داشته باشم.

یک کارشناس حوزه جمعیت و خانواده استان گلستان نیز گفت: طی سال‌های گذشته نسبت به فرزندآوری در محیط خانواده غفلت شده بود و بانوان شاغل به دلیل حمایت های ناکافی علاقه زیادی به فرزندآوری نداشتند اما خوشبختانه با حمایت‌های دولت سیزدهم از بانوان شاغل، علاقه آنها به عبور از تک‌فرزندی بیشتر شده است.

فاطمه میررسولی با تاکید بر اینکه هنوز برخی از بانوان شاغل هراس اخراج از کار پس از تولد فرزند را دارند، تأکید کرد: انتظار ما از دولت ایجاد امنیت شغلی و افزایش حمایت‌ها از بانوان شاغل است تا انگیزه آنها برای فرزندآوری دوچندان شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان نیز با اشاره به حمایت ویژه دولت سیزدهم از بانوان، اظهار کرد: استاندار گلستان تاکید ویژه‌ای به حمایت از بانوان دارند و در همین راستا دستور دادند ۲۰ درصد انتصابات به حوزه بانوان اختصاص یابد.

سید علی مهاجر با بیان اینکه نگاه ویژه استاندار گلستان برای استفاده از بانوان در مناصب مدیریتی ناشی از توان مدیریتی این قشر اثرگذار است، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های ما برگزاری دوره‌های مدیریتی و توانمندسازی برای خانم‌های منتصب در سطوح مختلف مدیریتی است تا بهتر بتوانند از مشکلات و چالش‌های پیش‌رو برخورد عبور کنند.

اجرای طرح‌های مختلف از جمله توجه به معیشت و اشتغال زنان، تدوین نظام‌واره شغلی زنان، افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه، اعطای تسهیلات فرزندآوری، بیمه درمان ناباروری، اعطای زمین به افراد دارای سه فرزند به بالا، حمایت از زنان ورزشکار و افزایش دو برابری زنان مدال آور گواه توجه ویژه دولت به مسئله زنان و خانواده است و نشان می‌دهد دولت مردمی در این بخش به شعار بسنده نکرده است.

گلستان مطابق سرشماری سال ۹۵، یک‌میلیون و ۸۶۹ نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف دارد که ۴۹ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha